ροή ειδήσεων

Η Ρόδος επανακτά σταδιακά τις μαθητικές εκδρομές


Για να καταφέρει η Ρόδος να αποτινάξει την «ρετσινιά» θα χρειαστεί ακόμα, αρκετή προσπάθεια



Στον χάρτη των μαθητικών εκδρομών ξαναμπήκε από φέτος το νησί της Ρόδου, μετά από αρκετά χρόνια και πολλές προσπάθειες των τοπικών παραγόντων.



Η περίοδος των μαθητικών εκδρομών έχει ήδη ξεκινήσει και μέχρι την επόμενη εβδομάδα που θα ολοκληρωθεί, εκτιμάται, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην «δημοκρατική» η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ότι οι μαθητές που προτίμησαν τη Ρόδο για την πενθήμερη εκδρομή τους, ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και τους 1.000.

Είναι ενδεικτικό ότι πέρυσι είχαν έρθει στη Ρόδο μαθητές τον Δεκέμβριο, από την Αθήνα, όμως ο αριθμός ήταν περιορισμένος. Η περίοδος των μαθητικών εκδρομών ξεκίνησε για το νησί μας τον Φεβρουάριο και θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Απριλίου, με τους περισσότερους μαθητές να έρχονται από την βόρεια Ελλάδα.

Οι προσπάθειες των τοπικών φορέων τα τελευταία χρόνια, φαίνεται ότι αντιστρέφουν σταδιακά το αρνητικό κλίμα, ενώ σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση έπαιξαν, οι ενέργειες της αντιδημάρχου Τουρισμού Μ. Χατζηλαζάρου και της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου με την αποστολή επιστολών προς τα σχολεία καλλιεργώντας θετικό και ευνοϊκό κλίμα, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή του και στη διαμόρφωση εκπαιδευτικών εκδρομών με χαμηλό αντίτιμο για τους μαθητές.

Η αρμόδια αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, βρίσκεται συνεχώς σε επαφή με πρακτορεία και σχολεία σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί ο μαθητικός τουρισμός και να βελτιωθεί η εικόνα του νησιού μας και αυτό μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι αποδίδει, ενώ αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιόδου των μαθητικών εκδρομών, η αντιδήμαρχος θα ξεκινήσει νέο κύκλο επαφών με σχολεία της χώρας για την σχολική περίοδο 2016-2017. Μάλιστα, ο διευθυντής του Λυκείου Ρεντίνας δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, ότι ο λόγος που το σχολείο επέλεξε το νησί μας για την εκδρομή του, ήταν οι επιστολές απεστάλησαν από τον Δήμο Ρόδου.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής, οι συνοδοί-καθηγητές έχουν εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την φιλοξενία των μαθητών στη Ρόδο, τόσο από πλευράς του Δήμου όσο όμως και των καταστηματαρχών, οι οποίοι φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος. Μάλιστα, αρκετοί από τους συνοδούς καθηγητές της Θεσσαλονίκης αλλά και του Αγρινίου, δήλωσαν κατενθουσιασμένοι από την φιλοξενία, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί βασικό λόγο για να προτιμήσουν ξανά τη Ρόδο για τις πενθήμερες εκδρομές τους.

Οι κακοί χειρισμοί, η αισχροκέρδεια και η εκμετάλλευση των μαθητών από επιτήδειους στα χρόνια που η Ρόδος μεσουρανούσε ως ο απόλυτος προορισμός μαθητικών εκδρομών, ήταν η αιτία που πέρασε στην αφάνεια και κέρδισαν έδαφος άλλοι προορισμοί. Για να καταφέρει η Ρόδος να αποτινάξει την «ρετσινιά» θα χρειαστεί ακόμα, αρκετή προσπάθεια, όμως φαίνεται ότι είμαστε σε καλό δρόμο.

Μέχρι στιγμής και με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Ρόδου, τα περισσότερα σχολεία που θα έρθουν στο νησί είναι από την βόρεια Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής στη Ρόδο έχουν έρθει:

-14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης 19-22 Φεβρουαρίου 67 άτομα

-6ο ΤΕΛ Καβάλας 9-12 Μαρτίου 106 άτομα

-Γυμνάσιο Μίκρας 31 Μαρτίου – 3 Απριλίου 45 άτομα

-2ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης 13 – 17 Απριλίου 95 άτομα

-2ο Λύκειο Αγρινίου 14-17 Απριλίου 37 άτομα

-Λύκειο Ρεντίνας Θεσσαλονίκης 119 άτομα

Εντός της εβδομάδας αναμένονται στη Ρόδο 43 άτομα από το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθήνας καθώς και 78 άτομα από το 1ο Λύκειο Αγρινίου, ενώ οι αφίξεις θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την πενθήμερη εκδρομή τους ήρθαν στη Ρόδο την περασμένη εβδομάδα, το 1ο Λύκειο Αλίμου και το 3ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης που κινήθηκαν ανεξάρτητα χωρίς να ενημερώσουν τον Δήμο Ρόδου, γεγονός που σημαίνει ότι ενδέχεται ο αριθμός των μαθητών που θα επισκεφθούν τη Ρόδο να ξεπεράσει ακόμα και τους 1.000.

Σε όλα τα σχολεία, διανέμεται από την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου ενημερωτικό έντυπο υλικό με όλες τις πληροφορίες για τα αξιοθέατα του νησιού, ενώ οι επιτελείς της Διεύθυνσης Τουρισμού με επικεφαλής της διευθύντρια κ. Βεατρίκη Σέρβου, βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τα σχολεία προκειμένου να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά θέματα που ενδεχομένως προκύπτουν ή και να ικανοποιούνται αιτήματα που υποβάλλονται προς τον Δήμο Ρόδου όπως συνέβη όταν, την προηγούμενη εβδομάδα, σχολείο του Αγρινίου ζήτησε να επισκεφθεί την Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου, όπως και έγινε, με τη συνδρομή του προέδρου του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Νίκου Φρόνα και με δωρεάν είσοδο για τα παιδιά.
newsbeast.gr
δημοκρατική

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *