ροή ειδήσεων

Η Ελλάδα πύλη εισόδου τζιχαντιστών


Οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές ροές



Σε ένα ιδιότυπο κέντρο αφίξεων και αναχωρήσεων φανατικών τζιχαντιστών από και προς τη Συρία έχει πλέον μετατραπεί η Ελλάδα μετά και την εφαρμογή της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η Λέρος, η Κως, η Λέσβος και τα υπόλοιπα ακριτικά νησιά αποτελούν τις πύλες εισόδου και εξόδου τόσο αραβικής καταγωγής υπηκόων δυτικών ευρωπαϊκών χωρών, όσο και Σύρων και Ιρακινών φανατικών ισλαμιστών.

Απόρρητες αναφορές και εκθέσεις ευρωπαϊκών και αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας υποστηρίζουν ότι περίπου 500 τζιχαντιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια παρακολουθήσαν διετή εκπαίδευση στα πεδία των μαχών του ISIS την τριετία 2012-2015 και πλέον επέστρεψαν σε ευρωπαϊκό έδαφος. Σκοπός τους, μέσα στους επόμενους μήνες να προετοιμάσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις αυτοκτονίας.... Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο πρώτο πλάνο των πιθανών στόχων, όμως με την πολιτική της κυβέρνησης που οδήγησε στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να στρατολογηθούν απελπισμένοι και ταλαιπωρημένοι αλλοδαποί και να δημιουργηθούν πυρήνες φανατικών ισλαμιστών και στη χώρα μας.

Οι αναφορές των υπηρεσιών ασφαλείας προσθέτουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς πέρασαν στην Ευρώπη χρησιμοποιώντας τις προσφυγικές ροές που έφταναν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά. Και αυτό γιατί δεν μπορούσαν πια να χρησιμοποιήσουν τα ευρωπαϊκά διαβατήρια καθώς βρισκόντουσαν σε «διακριτική παρακολούθηση». Κάτι το οποίο σημαίνει ότι ήταν γνωστοί στις Αρχές των ευρωπαϊκών χωρών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν, για τις εξτρεμιστικές συμπεριφορές τους.

Η πρώτη «σύλληψη» τζιχαντιστή και οι χαμένες ευκαιρίες

Οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες άργησαν να αποκωδικοποιήσουν τον κίνδυνο από το ISIS χάνοντας πολύτιμο χρόνο και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι πλέον η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αν όχι μη αναστρέψιμη. Δημοσιεύματα κυρίως αμερικανικών εφημερίδων αναφέρουν ότι η Ευρώπη έχασε το παιχνίδι τα προηγούμενα χρόνια, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνη στη χώρα μας. Και αυτό γιατί από το 2013 υπήρξαν περιπτώσεις εντοπισμού στρατολογημένων από τον ISIS Ευρωπαίων πολιτών, οι οποίες, όμως, δεν «αναγνώστηκαν» σωστά σε πρώτο χρόνο.

Και σε αυτό το σημείο εμπλέκεται και η χώρα μας. Η περίπτωση του 23χρονου Γάλλου τζιχαντιστή Ιμπραήλ Μπουντίνα που συνελήφθη στις 17 Φεβρουαρίου του 2014 στην Κυανή Ακτή και οι Γάλλοι αστυνομικοί βρήκαν στο διαμέρισμα κοντά στις Κάννες περίπου ένα κιλό αυτοσχέδιας εκρηκτικής ύλης έχει και άρωμα Ελλάδας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο φανατικός ισλαμιστής είχε μεταβεί το καλοκαίρι του 2012 στη Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό των ανταρτών και στις 3 Ιανουαρίου του 2014 εντοπίστηκε στην Ορεστιάδα να μπαίνει στη χώρα μας και εξετάστηκε από κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Πάνω του βρέθηκε ένα στικάκι με οδηγίες κατασκευής εκρηκτικών και γι’ αυτό τον λόγο ενημερώθηκαν οι γαλλικές Αρχές. Ομως Γάλλος συριακής καταγωγής αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης ούτε είχε εμπλοκή σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα και έτσι μέσω Ηγουμενίτσας μετέβη με πλοίο στην Ιταλία και στη συνέχεια στην Κυανή Ακτή. Εκείνη την εποχή συλλαμβάνεται στην Ιταλία ένας άλλος Γάλλος συριακής καταγωγής που φέρεται να έχει σχέση με τον 23χρονο τζιχαντιστή ο οποίος πολέμησε στα σύνορα Ιράκ - Συρίας και επέστρεψε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν, όπως λέει το ρεπορτάζ των «New York Times», ότι αν η συγκεκριμένη ιστορία ψαχνόταν σε βάθος θα άνοιγαν νέοι δρόμοι και ίσως δεν φτάναμε στα σημερινά αποτελέσματα.

Εκείνη την εποχή συλλαμβάνεται στον Εβρο ένας 43χρονος Γάλλος υπήκοος με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ενωση, ο οποίος προσπάθησε να περάσει από την Ελλάδα στη Συρία οπλισμό κρυμμένο μέσα σε νταλίκα. Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας, ο 43χρονος είχε πάρει μέρος σε μάχες στο πλευρό φανατικών ισλαμιστών στη Ρωσία και πλέον ήταν μέλος του ISIS. Ούτε αυτή η περίπτωση ερευνήθηκε όπως θα έπρεπε, ενώ και πάλι δεν προκάλεσε κινητοποίηση όλων των ευρωπαϊκών υπηρεσιών ασφαλείας.

Τρία χρόνια αργότερα, η Ευρώπη αρχίζει να ζει έναν εφιάλτη που κανένας δεν ξέρει πότε θα τελειώσει. Οι επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες έδειξαν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει καταφέρει να στήσει κάτω από τη μύτη των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας ένα απίστευτο δίκτυο που διοικείται από πολλούς διαφορετικούς εγκεφάλους που εδρεύουν στη Συρία, ενώ μεταξύ των πυρήνων υπάρχει «ανεξαρτησία» κινήσεων και έλλειψη προσωπικών επαφών.
Το 2015 τα ίχνη σχεδόν όλων των τρομοκρατών που χτύπησαν σε Παρίσι και Βρυξέλλες εντοπίζονται και στην Ελλάδα. Αν και έχει διευκρινιστεί από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας ότι δεν υπήρχε οργάνωση και προετοιμασία των επιθέσεων σε ελληνικό έδαφος, εντούτοις οι τρομοκράτες του ISIS χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως σημείο συνάντησης και επαφών πριν εισέλθουν στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Και αυτό γιατί και ο Χαλίντ Ελ Μπακράουι, ο οποίος ανατινάχτηκε στο μετρό των Βρυξελλών, έφτασε στις 25 Ιουλίου στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες μέσω Ιταλίας. Ο αδελφός του, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, ο βομβιστής αυτοκτονίας του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, έφτασε και αυτός στην Ελλάδα τις ίδιες ημέρες και οι πληροφορίες λένε ότι τα δύο αδέλφια συναντήθηκαν στην Τουρκία και ήρθαν σε επαφή με άλλα μέλη του πυρήνα του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Αμπντεσλάμ, που φέρεται να ήταν ο αρχηγός της επίθεσης στο Παρίσι και συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, έφτασε στην Ελλάδα από την Ιταλία μέσω Πάτρας την 1η Αυγούστου. Μαζί του ταξίδεψε και ο Βελγομαροκινός Αχμέντ Νταχμανί. Στην Πάτρα ο Αμπντεσλάμ συνάντησε τον Ναζίμ Λασράουι, ο οποίος μπήκε στην Ελλάδα προερχόμενος από τη Συρία μετά από εκπαίδευση και ειδίκευση στην κατασκευή βομβών (είναι ο κατασκευαστής των βομβών στις επιθέσεις του Παρισιού και των Βρυξελλών). Αφού τον προμήθευσε με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, οι δυο τους έφυγαν για την Ιταλία και από εκεί για το Βέλγιο. Ο τρίτος της παρέας, ο Νταχμανί, δεν επέστρεψε. Εφυγε για την Τουρκία και συνελήφθη στις 15 Νοεμβρίου στην Αττάλεια.


Αλλά και δύο από τους τρομοκράτες του ανατινάχθηκαν στο Stade De France του Παρισιού, ο Αχμάντ Αλ Μοχάμεντ και ο Αλ Μαχμόντ, είχαν φτάσει στο Παρίσι μέσω Ελλάδας. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν στη Λέρο και ουσιαστικά τους έσωσε το Λιμενικό όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε στο Φαρμακονήσι. Και ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ που φέρεται να είχε κορυφαίο ρόλο στις επιθέσεις θανάτου στα μπαρ και τα εστιατόρια του Παρισιού βρισκόταν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2015 καθώς τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και δακτυλικά του αποτυπώματα εντοπίστηκαν σε διαμερίσματα του Παγκρατίου και των Σεπολίων.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *