ροή ειδήσεων

ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΡΟΔΟΥ και η ποδοσφαιρική του ομάδα


H «Aδελφοσύνη», είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσουλμάνων Ρόδου με έτος ίδρυσης το 2.000, αλλά από το 2.013 διαθέτει και την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου και η νέα αγωνιστική χρονιά θα τη βρει στη Β΄τοπική κατηγορία αφού κατάφερε να κερδίσει την προαγωγή της. Μας μίλησαν ο πρόεδρος της «Αδελφοσύνης» Μεχμέτ Κελαζήμ και ο υπεύθυνος του αθλητικού τομέα Μεχμέτ Ζαμαντάκης.

-Πότε ιδρύθηκε ο σύλλογος και γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο όνομα;

Μ. Κελαζήμ: «Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2.000 και διοργανώνει εκδρομές και θρησκευτικές γιορτές, επιλέξαμε αυτό το όνομα γιατί σηματοδοτεί τη σύσφιξη των σχέσεων των ανθρώπων. Έχουμε καλές σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά καιρούς συνεργαζόμαστε με άλλους συλλόγους σε πολιτιστικές γιορτές. Είχαμε χορευτικό τμήμα που τώρα δεν λειτουργεί, αλλά είναι στις προθέσεις μας να επαναλειτουργήσει. Επίσης σποραδικά κάνουμε και κάποιες θεατρικές παραστάσεις».

– Πότε ξεκίνησε το αθλητικό τμήμα;

Μ.Ζαμαντάκης: «Η ομάδα ιδρύθηκε το 2013 και έχουμε μόνο ποδοσφαιρικό τμήμα με 25 – 30 ενεργούς αθλητές. Στις προθέσεις μας είναι να ιδρύσουμε και υποδομές. Η έδρα μας είναι το γήπεδο Αγίων Αποστόλων Ρόδου. Η λήξη της αγωνιστικής χρονιάς μας βρίσκει να ανεβαίνουμε κατηγορία.

Βραχνάς για κάθε σωματείο είναι το οικονομικό. Φέτος ευτυχώς είχαμε μόνο ένα ταξίδι σε άλλο νησί, όταν αγωνιστήκαμε στη Σύμη, για την επόμενη χρονιά στον τομέα αυτό τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα από οικονομική άποψη. Για το λόγο αυτό οργανώνουμε χοροεσπερίδες, λαχειοφόρους αγορές, βάζουμε το χέρι στην τσέπη και γενικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε τα έξοδα της ομάδας».
Διαφημιστική καταχώρηση
Διαφημιστική καταχώρηση

– Για να παίξει κανείς στην ομάδα πρέπει να είναι μουσουλμάνος στο θρήσκευμα;

Μ. Ζαμαντάκης: «Όχι η ομάδα είναι ανοιχτή σε όλους και συμμετέχουν αθλητές ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους προτιμήσεις. Kρίνοντας από τη σύνθεση της ενδεκάδας θα λέγαμε ότι είναι μισοί – μισοί».



Συνέντευξη: Νάσος Μπράτσος

Πηγή: //www.ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *