ροή ειδήσεων

Οι μηχανικοί προειδοποιούν για κινδύνους στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στη Ρόδο


Για στοχοποίηση ανώτερων στελεχών της ΔΕΗ στο νησί της Ρόδου κάνει λόγο ο σύλλογος διπλωματούχων μηχανικών Ομίλου ΔΕΗ, με επιστολή που απέστειλε στους προέδρους της ΔΕΗ και της ΔΕΔΔΗΕ αντίστοιχα, κ.κ. Εμ. Παγωνάκη και Ν. Χατζηαργυρίου αντίστοιχα.

Η επιστολή στάλθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2015 μετά από σειρά προβλημάτων που είχαν παρουσιαστεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης του νησιού μας και μεταξύ των άλλων ζητείται η άμεση επίλυση του προβλήματος που έχει σχέση με τον καθορισμό των ορίων Παραγωγής και Μεταφοράς με αποτέλεσμα όπως αναφέρεται να μην υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος.


Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών του Ομίλου της ΔΕΗ και τον Γενικό Γραμματέα κ.κ. Γρ. Μπαρμπαγιάννη και Πολ. Συγγελάκη αντίστοιχα, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή επισημαίνουμε τα προβλήματα που υπάρχουν για χρόνια στο ηλεκτρικό σύστημα της νήσου Ρόδου και έχουν άμεση επίπτωση στη σωστή και ασφαλή λειτουργία του Δικτύου Υ.Τ. (πρώην Σύστημα Μεταφοράς), αλλά και στους εργαζόμενους στο ΚΚΦ και στον ΑΗΣ Ρόδου.

Οι ίδιες διαπιστώσεις αφορούν και τη νήσο Κρήτη, όπου μάλιστα τα αριθμητικά μεγέθη είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Συγκεκριμένα:

1. Στα ηλεκτρικά συστήματα Κρήτης-Ρόδου δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα καθορισμός των ορίων μεταξύ της Παραγωγής και της Μεταφοράς με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλη σύγχυση και να μην υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

2. Δεν είναι ξεκάθαρες οι αρμοδιότητες και οι δυνατότητες λειτουργιών, βάσει του νόμου, των εμπλεκομένων ειδικοτήτων κατά τη διαδικασία των χειρισμών.

3. Τα προβλήματα οξύνονται ακόμα περισσότερο λόγω της έλλειψης προσωπικού, κατά κύριο λόγο διπλωματούχων Μηχανικών αλλά και της υποβάθμισής τους.

4. Τα ΚΚΦ Κρήτης και Ρόδου, πρέπει να στελεχωθούν άμεσα με μισθωτούς κατηγορίας / ειδικότητας, Τ1Α, για κάλυψη πλήρους βάρδιας με καθήκοντα εντολών και χειρισμών. Η ανάγκη αυτή ενισχύεται από τις αυξημένες απαιτήσεις του νέου κώδικα διαχείρισης Μ.Δ.Ν. όπου τα ΚΚΦ Κρήτης και Ρόδου αναβαθμίζονται σε Κ.Ε.Ε. (Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας).

5. Ο νέος ΑΗΣ Νότιας Ρόδου που αναμένεται να τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία περί το το τέλος του 2016, πρέπει να στελεχωθεί έγκαιρα και να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην κάλυψη των θέσεων ευθύνης με μισθωτούς της κατηγορίας Τ1.

Το γεγονός απασχόλησης σε θέσεις εργασίας στις οποίες απαιτείται μισθωτός κατηγορίας Τ1, συνάδελφων άλλων κατηγοριών (όπως στα ΚΚΦ Κρήτης και Ρόδου) αφήνει έκθετη την Επιχείρηση έναντι του Νόμου.

Η επιφόρτιση Μηχανικού, να έχει την υπηρεσιακή και πολιτειακή ευθύνη ακόμη και στην απουσία του από την εργασία λόγω έλλειψης μισθωτών Τ1, είναι σημείο τριβής και στόχευσης των αρμόδιων εταιρειών του Ομίλου και των ελάχιστων Τ1 που σηκώνουν στην πλάτη τους όλο το φορτίο διαχείρισης Η.Ε. ειδικών συστημάτων Η.Ε. όπως αυτό της Ρόδου.

Τα παραπάνω προβλήματα έχουν ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται συχνές προστριβές μεταξύ των συναδέλφων, να ασκείται πίεση στους Μηχανικούς των τοπικών υπηρεσιακών μονάδων πιθανώς και λόγω υπερβάλλοντα ζήλου του τοπικού σωματείου του ΑΗΣ Ρόδου και να στοχοποιούνται συνάδελφοι Μηχανικοί στην ιεραρχία και στην τοπική κοινωνία.

Ο ΣΔΜ Ομίλου ΔΕΗ ζητά την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων.

Οι Κεντρικές Διοικήσεις δεν είναι άμοιρες ευθυνών.

Δεν είναι δυνατόν να μην ασχολούνται με τα υπαρκτά προβλήματα και να συμπεριφέρονται σαν να μην τους αφορούν.

Δεν είναι δυνατόν να απαξιώνουν το ρόλο των Διπλωματούχων Μηχανικών και να τοποθετούν σε θέσεις ευθύνης, άτομα κατώτερων βαθμίδων, λιγότερων προσόντων και χωρίς να έχουν τις απαραίτητες από το Νόμο άδειες.

Δεν είναι δυνατόν να μην απαντούν σε δημοσιεύματα που θίγουν άμεσα τον Ομιλο, όπως αυτό για κίνδυνο blackout στη Ρόδο.

Τέλος η αρμόδια Διοίκηση θα πρέπει να διερευνήσει τους λόγους διακίνησης και πως διακινήθηκε μέσω email, η εμπιστευτική επιστολή Ε-26/19.11.15 του ΑΗΣ Ρόδου, προς πλήθος παραληπτών μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογός μας και να προβεί στις δέουσες ενέργειες για μη επανάληψη του φαινομένου.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας, ειδάλλως θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία».
zougla.gr
Πηγή : rodiaki.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *