ροή ειδήσεων

Προς απεργία στα λιμάνια


Την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή 08.04.2016, αποφάσισαν τα διοικητικά συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

ΟΜ.Υ.Λ.Ε. και Ένωση Λιμενεργατών ζητούν να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση – πώληση των Ο.Λ.Π και Ο.Λ.Θ και των λιμανιών εθνικής σημασίας, να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01, να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες, να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με συντάξεις αξιοπρέπειας.

«Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών. Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στη διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, όπως αυτά έχουν κατακτηθεί από τον Ν. 2688/99, τους Γενικούς Κανονισμούς Προσωπικού και τις ΣΣΕ», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *