ροή ειδήσεων

«Μάγεψαν» οι μικροί επιστήμονες και λογοτέχνες του Ροδίων Παιδεία


Πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 17 Απριλίου 2016
η «Ανοιχτή Ημέρα Επιστήμης & Τέχνης 2016» και «Το Μονοπάτι της Λογοτεχνίας» που διοργάνωσαν για έβδομη συνεχή χρονιά τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στις εγκαταστάσεις τους.

Οι μικροί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο δημοφιλές «Μονοπάτι της Λογοτεχνίας», όπου ο μαγικός κόσμος του παιδικού βιβλίου ξεδιπλωνόταν βήμα βήμα. Έκαναν ένα ονειρικό ταξίδι, γνώσης και ψυχαγωγίας ανάμεσα σε αγαπημένους ήρωες και συγγραφείς. Περιπετειώδεις και απρόσμενες δραστηριότητες, αναδύονταν στις «γωνιές – σταθμούς» του σχολικού χώρου που έκρυβαν σπαζοκεφαλιές, ερωτήσεις και γρίφους.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές, οι γονείς αλλά και οι φίλοι του σχολείου παρακολούθησαν, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα -στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ- δραστηριότητες μαθητών των ομίλων που λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια, αλλά και ερευνητικές εργασίες που εκπόνησαν μαθητές κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους. Φέτος η έκθεση περιλάμβανε διαμορφωμένα περίπτερα με εργασίες που αντλούσαν τη θεματολογία τους από τα πεδία των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, των θετικών επιστημών, της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, της τέχνης και του πολιτισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να προμηθευτούν σε ηλεκτρονική μορφή τον τόμο που περιλάμβανε τις ερευνητικές εργασίες και την περιγραφή των ομίλων.

Στο φετινό εμπλουτισμένο πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβανόταν παρουσίαση από τον γνωστό Δημήτρη Κονταράτο, R&D Chef του “Black Adder”, Food Technologist με τίτλο: “Μαγειρική Εντυπωσιασμού & Σύγχρονες Τάσεις στην Κουζίνα». Ο κύριος Κονταράτος παρουσίασε ενδιαφέρουσες προτάσεις μαγειρικής χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία.

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», το «4ο Μαθητικό Συνέδριο». Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου είχαν την ευκαιρία να λειτουργήσουν ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός καινοτόμου μαθητικού συνεδρίου. Μέσα από αυτό δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές να συμμετάσχουν σε διαδικασία προσομοίωσης επιστημονικού συνεδρίου.

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» ευχαριστούν θερμά όλους τους χορηγούς, οι οποίοι στήριξαν την εκδήλωση και συγκεκριμάν:


Το εστιατόριο-Μπαρ “Black Adder” και τους κυρίους Δημήτρη Κονταράτο και τον κύριο Γιάννη Παπαδίγκα» για την συμμετοχή τους.


Την εταιρεία “Lieber S.A” και τον κύριο Παντελή Κουγιό για την προσφορά των προϊόντων «Απλώς».


Την εταιρεία «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου» και τον κύριο Νίκο Ρέτσα για την προσφορά των νέων προϊόντων της.


Την εταιρεία “Algida” και τον κύριο Αποστόλη Ασπράκη για την προσφορά των παγωτών.



Επίσης, θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς επικοινωνίας:

Rodosreport.gr, Ραδιόφωνο «Λυχνάρι» , Rodosevents.gr, Dimokratiki.gr, Rodiaki.gr




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *