ροή ειδήσεων

Ο πρόεδρος της Βολιβίας πρότεινε στον Πάπα να κάνει χρήση… κόκας


«Εγώ παίρνω και μου κάνει πολύ καλό», δήλωσε ο Έβο Μοράλες - Χάρισε στον ποντίφικα τρία βιβλία για τα φύλλα κόκας...




Ένα απροσδόκητο δώρο έλαβε ο Πάπας Φραγκίσκος από τον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, με τον οποίο συναντήθηκε στο Βατικανό.

Μετά τον ιδιαίτερο σταυρό, φτιαγμένο σε σχήμα σφυροδρέπανου, που του είχε χαρίσει προ μηνών, ο Μοράλες δώρισε στον ποντίφικα βιβλία με κεντρικό θέμα τα… φύλλα κόκας.

Ο πρόεδρος της Βολιβίας δεν περιορίστηκε σε ένα, αλλά έδωσε στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας τρία τεύχη σε χρώμα μαύρο, γκρι και πράσινο και με τίτλους όπως «Κόκα, μία βιολογική τράπεζα», «Κόκα, δίαιτα κυτταρογενετική» και «Κόκα κατά της παχυσαρκίας».

Ο Μοράλες εξήγησε, μάλιστα, στον Πάπα Φραγκίσκο ότι εκείνος κάνει χρήση και νιώθει πολύ καλά και σύστησε στον επικεφαλής της Αγίας Έδρας να ακολουθήσει το παράδειγμά του για να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής.

«Εγώ παίρνω και μου κάνει πολύ καλό. Σας το προτείνω, γιατί έτσι θα τα βγάλετε πέρα στη ζωή», πρόσθεσε ο Μοράλες, για τα φύλλα κόκας που καλλιεργούνται και πωλούνται νόμιμα στην Βολιβία.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βολιβίας για το δώρο, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν θα ακολουθήσει τη συμβουλή του.

Βέβαια, με την επιστροφή του από τη Βολιβία τον περασμένο Ιούλιο, εξήγησε στους δημοσιογράφους οι οποίοι τον ρώτησαν σχετικά, ότι αρνήθηκε να μασήσει φύλλα κόκας που του είχαν προσφέρει.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Πάπας προτίμησε ένα πιο ουδέτερο δώρο για τον Μοράλες, χαρίζοντάς του ένα σύμβολο του Σαν Μαρτίνο και δύο βιβλία με κεντρικό θέμα την αγάπη και τη μετάνοια.

Τα τρία βιβλία που δώρισε ο Μοράλες στον Πάπα




Ο ιδιαίτερος σταυρός που του είχε χαρίσει προ μηνών



#PopeFrancis

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *