ροή ειδήσεων

Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας


Τεράστια επιτυχία σημείωσε ακόμη μια φορά η πρωτοβουλία του τμήματος Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου «Πάμε για περπάτημα; Γυμναζόμαστε γνωρίζοντας τη Ρόδο μας».

Πάνω από 500 συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία την Κυριακή 10 Απριλίου να θαυμάσουν περπατώντας τη μοναδική φυσική ομορφιά των Λαέρμων και του Θάρρι. Εικόνες χρωμάτων, περιπέτεια και εκπλήξεις συνόδευσαν τους πεζοπόρους καθόλη τη διαδρομή. Σημείο συνάντησης ήταν η πλατεία των Λαέρμων, όπου τους υποδέχτηκαν η τοπική κοινότητα και ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων «Ο Αη Γιώργης». Η πεζοπορία ξεκίνησε από την περιοχή «Μόσχος», που περιλαμβάνει δάση πεύκου και κυπαρισσιού. Κουμαριές, χαρουπιές, πουρνάρια, σχίνα, αγριαπιδιές, λαδανιές, φασκόμηλο απατιόντουσαν σε όλη τη διαδρομή. Διασχίστηκε ο ποταμός Αντιπέρης, που κατακλύζεται αυτή την εποχή από αγριολεβάντες, μανδραγόρες και λυχναράκια.



Στάση έγινε στο ράντσο της «Ελπίδας και του Αυγουστίνου», όπου οι πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά άλογα καθαρόαιμα Ουαλίας και διασταυρώσεις Arravani, Αραβικά, Ανδαλουσίας, Haflinger και Πόνυ. Η κυρία Μαρία τους υποδέχτηκε στο ράντσο και τους φίλεψε με χειροποίητα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια, κέικ, καφέ και τσάι, που τα έφτιαξε με πολύ φροντίδα.



Στο τέλος της διαδρομής οι πεζοπόροι έφτασαν στην Ιερά μονή του Θάρρι, όπου ο Ηγούμενος πάτερ Νεκτάριος τέλεσε αρτοκλασία. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γυναικών Λαέρμων φιλοξένησε, με το μοναδικό τρόπο που γνωρίζει, τους περιπατητές, προσφέροντας τους τοπικά εδέσματα.



Την οργάνωση της πεζοπορίας στήριξαν οι: κ. Στέργος Παρδαλός, αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια βίου Μάθησης, Νεολαίας και Αθλητισμού, ο κ. Αναστάσιος Πατούνας πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Λαέρμων και η κα. Βαλασία Παπαντωνίου πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Λαέρμων. Τη διαδρομή χάραξε η περιβαλλοντική ΜΚΟ «Ροδιακό δάσος» και την υγειονομική κάλυψη πρόσφεραν οι Εθελοντές Σαμαρείτες. Τα λεωφορεία για την μετακίνηση των πεζοπόρων τα διέθεσε η Διεύθυνση Τροχαίου υλικού και μηχανημάτων του Δήμου Ρόδου.



Η επόμενη πεζοπορία σχεδιάζεται να οργανωθεί την Κυριακή 15 Μάιου και θα αφορά ανάβαση στον Αττάβυρο.



Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *