ροή ειδήσεων

Ρόδος: Είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της γιαγιάς του και αθωώθηκε


Στη δικαιοσύνη, κατά του Ελληνικού Δημοσίου, προτίθεται να προσφύγει ο 26χρονος που είχε κατηγορηθεί μαζί με την 29χρονη αδελφή του, για την δολοφονία της γιαγιάς τους Ουρανίας Γερολύμου τον Νοέμβριο του 2014 μέσα στο σπίτι της στ’ Ασγούρου.

Όπως είναι γνωστό, ο 26χρονος είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και μετά την απολογία του τον Νοέμβριο του 2014 είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος έως τις αρχές του Φεβρουαρίου 2016, οπότε και κρίθηκε ομόφωνα αθώος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω. Ο ίδιος κατηγορούνταν και για οπλοκατοχή (πλημμέλημα) και το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο μόνο για αυτή την κατηγορία επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 600 ευρώ με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος πρόκειται να προσφύγει στην δικαιοσύνη στρεφόμενος κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την κράτησή του επί 15 μήνες σε σωφρονιστικό κατάστημα. Μάλιστα ο 26χρονος έχει ήδη αναθέσει την διερεύνηση του νομικού πλαισίου της υπόθεσης στον δικηγόρο του κ. Στέλιο Αλεξανδρή, ώστε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σημειώνεται πως στην ίδια δίκη που έγινε στην Κω τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε κριθεί ένοχη χωρίς ελαφρυντικά η 29χρονη αδελφή και συγκατηγορούμενη του 26χρονου, στην οποία επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αλλά και δέκα χρόνια κάθειρξη για την κατηγορία της ληστείας, χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η 29χρονη είχε ζητήσει με αίτησή της από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης έτσι ώστε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο να εξεταστεί εξ αρχής η υπόθεση με κατηγορούμενο και τον 26χρονο αδελφό της που αθωώθηκε ωστόσο, η αίτηση αυτή απορρίφθηκε.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην υπόθεση κατηγορούνταν και άλλα δύο άτομα ηλικίας 23 και 21 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Το φονικό

Η Ουρανία Γερολύμου βρέθηκε νεκρή δίπλα από το κρεβάτι που κοιμόταν το πρωί της 4ης Νοεμβρίου 2014 στο σπίτι της στ’ Ασγούρου της Ρόδου.

Η άτυχη γυναίκα, σύμφωνα και με όσα αποκάλυψε αργότερα η ιατροδικαστική έκθεση βρήκε τραγικό θάνατο από πολλαπλά χτυπήματα στο κούτελο, στο κεφάλι και στη θωρακική χώρα όπου και εντοπίστηκαν θλαστικά τραύματα και εσωτερικά τραύματα.

Η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου καταγόταν από την Σκόπελο όμως, όλη της την ζωή την πέρασε στη Ρόδο όπου ήρθε, νεαρή ακόμη κοπέλα, παντρεύτηκε και έκανε δύο παιδιά. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, τα τελευταία χρόνια η υγεία της είχε επιβαρυνθεί και μετακινούνταν με δυσκολία. Ωστόσο κάθε πρωί και κάθε βράδυ επισκέπτονταν γειτόνισσά της με την οποία συνομιλούσαν και περνούσε η ώρα τους. Στο διπλανό σπίτι διέμενε η 29χρονη εγγονή της η οποία και το πρωί της μοιραίας μέρας, όταν είδε ότι η 69χρονη καθυστέρησε να βγει έξω, πήγε στο σπίτι της να δει τι συμβαίνει.

Εκεί, η νεαρή κοπέλα βρήκε την 69χρονη ξαπλωμένη δίπλα από το κρεβάτι όπου κοιμόταν, ανάσκελα και σκεπασμένη με σεντόνι και ένα μαξιλάρι, γεμάτο με αίματα!

Η 29χρονη κοπέλα ενημέρωσε την αστυνομία και ισχυρή δύναμη έσπευσε στο σημείο και απέκλεισε την περιοχή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

Την επόμενη μέρα και μετά από συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου συνελήφθησαν ο 26χρονος εγγονός και η 29χρονη αδελφή του ως οι δράστες της στυγερής δολοφονίας, η οποία φέρεται να έγινε για μία τηλεόραση και 100 ευρώ που αφαιρέθηκαν από το σπίτι της 69χρονης.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο εγγονιών βρέθηκαν στο μεν σπίτι της 29χρονης ένα γυναικείο παντελόνι με εμφανή κηλίδα άγνωστης σύνθεσης και στο σπίτι του 26χρονου ένα περίστροφο παλαιού τύπου του οποίου η λειτουργικότητα εξετάστηκε.

Και τα δύο αδέλφια μετά την απολογία τους κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, αν και τόσο στο δικαστήριο αλλά και μέχρι σήμερα ουδείς από τους δύο έχει αποδεχτεί τα όσα τους καταλογίζονταν και ο ένας «δείχνει» ως δράστη τον άλλο.

rodiaki
madata.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *