ροή ειδήσεων

Πόσιμο νερό από το Φράγμα του Γαδουρά


Το ταχυδιυλιστήριο του Φράγματος επιθεώρησε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στην τελική ευθεία για την υδροδότηση της πόλεως Ρόδου



Τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού (ΕΕΝ) του Φράγματος Γαδουρά, που βρίσκονται στην περιοχή του Χαρακίου, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, προς στην τελική ευθεία υδροδότησης της πόλεως Ρόδου, που πρόκειται να γίνει εντός των επομένων ημερών.



Το μεγαλύτερο έργο υποδομής που υλοποιήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες στο Αιγαίο και κόστισε πάνω από 150 εκατ. ευρώ, στον ταμιευτήρα του οποίου βρίσκονται σήμερα 60 εκατομμύρια κυβικά νερού, παρά την φετινή ανομβρία, είναι έτοιμο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, μετά από μια περίοδο εξαντλητικών δοκιμών και ελέγχων της ποιότητας του νερού, το οποίο σύμφωνα με τις μετρήσεις πληροί τις υψηλότερες προδιαγραφές πόσιμου νερού, με ποιότητα απολύτως εφάμιλλη του εμφιαλωμένου.



Στην επιτόπια αυτοψία στις πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, τον Περιφερειάρχη συνόδευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φλεβάρης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο κ. ειδικός συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Στέργος Στάγκας και ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΝΑΙ κ. Νίκου Οικονόμου.

Εκεί, ήπιαν νερό από το Φράγμα, επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική ποιότητά του, ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους για την λειτουργία των εγκαταστάσεων και τα αποτελέσματα ελέγχων των αυτοματισμών, που συνεχίζονται εντατικά, ώστε η τροφοδοσία της πόλης να γίνει τις επόμενες ημέρες χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.



Στις εγκαταστάσεις όπου καταλήγει το νερό από τον ταμιευτήρα του Φράγματος, για να υποστεί την απαιτούμενη επεξεργασία πριν περάσει στα αντλιοστάσια και δοθεί στην κατανάλωση, εργάζονται σήμερα 21 άτομα πλήρους απασχόλησης.



Με την ολοκλήρωση της αυτοψίας και της ενημέρωσης που είχε, ο περιφερειάρχης δήλωσε:



« Η λειτουργία του Φράγματος ιεραρχήθηκε μεταξύ των προτεραιοτήτων της Περιφερειακής Αρχής από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και απετέλεσε ένα από τα στοιχήματα που θέσαμε, προκειμένου το έργο να καταστεί λειτουργικό και να υδροδοτήσει κατ’ αρχήν την πόλη της Ρόδου και σταδιακά ολόκληρο το νησί. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε έτοιμοι να το παραδώσουμε σε χρήση στους κατοίκους της Ρόδου. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο που ενισχύει τους φυσικούς πόρους του νησιού, συμβάλει στην αειφορία, βοηθά και ενισχύει την παραγωγική διαδικασία και εν τέλει βελτιώνει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών προς στους κατοίκους της Ρόδου και τους επισκέπτες της. Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι και το μήνυμα που στέλνουμε. Ότι παρά τις εξαιρετικά δύσκολες εποχές, αυτός ο τόπος, με σοβαρή και συστηματική δουλειά, μπορεί να επιτύχει πολλά και να προχωρήσει μπροστά».





Υπεύθυνος φορέας για την διαχείρισης του Φράγματος Γαδουρά, σύμφωνα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία θα αναλάβει και το κόστος συντήρησης του Φράγματος. Το νερό θα διατίθεται αρχικά δωρεάν από την Περιφέρεια προς την ΔΕΥΑΡ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *