ροή ειδήσεων

Επάρκεια ντόπιου κρέατος στην Τοπική Αγορά της Ρόδου

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σφαγείου Έμπωνας , πραγματοποίησε την Μ. Τετάρτη ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης & Πρωτογενούς Τομέα κ. Γιώργος Πόκκιας , στα πλαίσια των περιοδειών του για να διαπιστώσει την καλή λειτουργία της Τοπικής Αγοράς ενόψει των εορτών του Πάσχα.


Διαπιστώθηκε ότι, το Δημοτικό Σφαγείο της Έμπωνας εξυπηρέτησε και αυτήν την Πασχαλινή περίοδο τις ανάγκες των κτηνοτρόφων της Νοτιοδυτικής πλευράς της Ρόδου και μέχρι την Μ. Τετάρτη είχαν σφαγεί περίπου 2.000 αιγοπρόβατα. Αν σε αυτά προστεθούν και τα 3.500 αιγοπρόβατα που σφάχτηκαν στο κεντρικό Σφαγείο της Ρόδου, προκύπτει ο συνολικός αριθμός των 5.500 ζώων , που σημαίνει ότι η Τοπική Αγορά έχει επάρκεια σε ντόπιο κρέας.




Επί τη ευκαιρία , ο Αντιδήμαρχος κάνει έκκληση για μια ακόμη φορά στο καταναλωτικό κοινό της Ρόδου να προτιμήσει για το Πασχαλινό του τραπέζι τα ντόπια αιγοπρόβατα , τα οποία εκτός από άριστης ποιότητας είναι και πλήρως υγειονομικά ελεγμένα , συμβάλλοντας έτσι καθοριστικά στην τόνωση της αγοράς του ντόπιου κρέατος στο νησί.
Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες , συνεργεία του Δήμου σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία και την Ελληνική Αστυνομία , πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιχειρήσεις σε όλο το νησί με αποτέλεσμα την περισυλλογή πάνω από 50 ανεπιτήρητων κατσικιών στις περιοχές Αρχαγγέλου , Κολυμπίων και Ψίνθου. Τα ζώα αυτά αφού ελέγχθηκαν , σφάχτηκαν και προωθήθηκαν με εντολή του Δημάρχου Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκου στις Προνοιακές Δομές του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών τους.
Ο Αντιδήμαρχος , δήλωσε για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής για τη συνέχιση αυτών των επιχειρήσεων , με στόχο τη μείωση του φαινομένου των ανεπιτήρητων κατσικιών τόσο στους κεντρικούς δρόμους του νησιού όσο και στις καλλιέργειες , τους οικισμούς ή όπου αλλού παρατηρείται το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *