ροή ειδήσεων

Τρεισήμισι τόνοι χρυσού από τα «χρυσά δόντια» των Ελλήνων μόνο το τελευταίο οκτάμηνο;


Τουλάχιστον 3,5 τόνοι χρυσού, σε ράβδους του 1 κιλού, εντοπίστηκαν στα

Γιάννενα, μετά από μια πρωτοφανή κινητοποίηση της Αστυνομίας και της ΕΥΠ.
Όπως διαβάζουμε μεταφέρθηκε στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας Ελλάδος στα Γιάννινα. Πρόκειται για τον χρυσό που συγκέντρωσαν το τελευταίο 8μηνο τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας και αφού τον έλιωσαν, πουλήθηκε σε Ιταλογερμανό ιδιοκτήτη μεγάλης ιδιωτικής τράπεζας.
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί που άνοιξαν την πόρτα του φορτηγού για να το ελέγξουν. Σε σειρές από ξύλινα ράφια, δεμένα με λεπτούς πλαστικούς ιμάντες, βρίσκονταν χιλιάδες ράβδοι χρυσού. Προηγουμένως, υπήρχαν σε τρεις σειρές από το δάπεδο μέχρι την οροφή κιβώτια με οθόνες τηλεόρασης και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αμέσως λήφθηκαν επιπλέον μέτρα ασφάλειας και κλήθηκαν εισαγγελείς, οι διευθυντές της Εφορίας και του τελωνείου, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.
Κάτω από δρακόντεια μέτρα Ασφάλειας, το φορτηγό οδηγήθηκε σε στρατόπεδο της περιοχής που τέθηκε σε συναγερμό, ενώ άρχισε και η καταμέτρηση του χρυσού.
Καταμετρήθηκαν 3.231 ράβδοι χρυσού, του ενός κιλού ο καθένας. Υπολογίζεται ο τελικός αριθμός τους σε 3.500-3.700 περίπου. Ο χρυσός θα μεταφερθεί στα υπόγεια θησαυροφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος, ο διευθυντής της οποίας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν ειδοποιηθεί.
Στο μέγαρο της Αστυνομίας, μεταφέρθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες του φορτηγού και άρχισε η ανάκρισή τους, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του χρυσού και ποιός ο τελικός του προορισμός.
Η ΕΥΠ είχε την πληροφορία οτι ο χρυσός είχε μαζευτεί απο τα ενεχυροδανειστήρια όλης της χώρας, με τα χρυσαφικά που αναγκάστηκαν να πουλήσουν κοψοχρονιά οι πολίτες σε αναζήτηση επειγόντως ρευστού.
Αυτά τα έλιωσαν μετατρέποντάς τα σε ράβδους χρυσού, και το φορτίο περιελάμβανε χρυσό που συγκέντρωσαν όλα τα ενεχυροδανειστήρια τους τελευταίους 8-9 μήνες. Τελικός προορισμός ήταν η Ιταλία, όπου το φορτηγό θα έφθανε μέσω Αλβανίας και από εκεί με πλοίο από την Αυλώνα σε μικρό λιμάνι της Ιταλίας.
Από τα στοιχεία της ΕΥΠ και της Ιντερπόλ, τον χρυσό είχε αγοράσει Ιταλο-γερμανός ιδιοκτήτης ιδιωτικής μεγάλης τράπεζας, που ήδη αναζητείται και κατά μια πληροφορία, βρίσκεται για επαγγελματικό ταξίδι στην Βραζιλία.
Στα συνοδευτικά έγγραφα του φορτηγού, υπήρχαν πλαστά πιστοποιητικά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το φορτίο των υπολογιστών και των τηλεοράσεων, προορίζονταν για τα προξενεία και τις πρεσβείες της Ελλάδος, στην Αλβανία αρχικά και στη συνέχεια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/4/16 22:51

    Από την αλυσίδα Ριχάρδος είναι.Στον Ιταλό πούλαγε πάντα.Όσο για τα πλαστά έγγραφα,τι περιμένετε από απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *