ροή ειδήσεων

Ρώσοι τουρίστες: Άμα δεν μας θέλει φέτος η Ελλάδα τότε θα πάμε αλλού διακοπές


Την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή τους εκφράζουν στα social media Ρώσοι εν δυνάμει τουρίστες στην Ελλάδα που επισκέφτηκαν τα ελληνικά visa centers στη χώρα τους προκειμένου να καταθέσουν τα απαιτούμενα βιομετρικά δεδομένα για την έκδοση της αντίστοιχης βίζας.

Η αιτία δεν είναι άλλη από την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξυπηρέτησή τους καθώς εάν και είχαν κλείσει συγκεκριμένη ώρα ραντεβού, όπως υπαγορεύει η εν λόγω διαδικασία, εντούτοις έξω από τα visa centers είχαν σχηματισθεί ατελείωτες ουρές, αναδεικνύοντας την αδυναμία των ελληνικών προξενικών αρχών να ανταποκριθούν γρήγορα στην αυξημένη ζήτηση.

«Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκινά και οι Ρώσοι επισκέπτονται πλέον μαζικά- σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες- τα visa centers για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά», δηλώνει χαρακτηριστικά στο Business Travel blog ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας Δημήτρης Χαριτίδης.

Και με νόημα συμπληρώνει «οι ελληνικές διπλωματικές αρχές δεν προλάβαιναν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο.Γεγονός που αναπόφευκτα ώθησε τους Ρώσους στο να σχηματίσουν αρνητική εντύπωση και να την εκφράσουν σκωπτικά στα social media δηλώνοντας «εάν δεν μας θέλει η Ελλάδα φέτος, τότε θα επισκεφτούμε άλλους προορισμούς». Ο ίδιος δεν κρύβει τον έντονο προβληματισμό και την έκδηλη ανησυχία του στο να λάβει η υπόθεση της εντύπωσης αυτής- που με τη χρήση των social media έτυχε ευρύτατης προβολής- τη μορφή χιονοστιβάδας αποθαρρύνοντας και άλλους Ρώσους να επισκεφτούν ελληνικές προξενικές αρχές στη χώρα τους προκειμένου να αποκτήσουν βιομετρική βίζα για να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα ο κ. Χαριτίδης επισημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις που δίνονται από την ελληνική κυβέρνηση για την εύρυθμη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των visa centers με τη στελέχωση τους, όπως η προ ημερών δήλωση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Νίκου Ξυδάκη ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου περισσότερα από 150 άτομα ως υπάλληλοι των ελληνικών προξενείων στη Ρωσία θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αυστηρότερου συστήματος έκδοσης βίζας για τους Ρώσους τουρίστες, δεν πρόκειται να καλύψουν τις απώλειες.

«Το 2015 επισκέφτηκαν 650.000 Ρώσοι τουρίστες που σημαίνει ότι οι ελληνικές προξενικές αρχές στη ξένη χώρα χορηγούσαν 7.000 βίζες καθημερινά. Για να καταγραφεί αύξηση του εισερχόμενου ρωσικού τουρισμού στην Ελλάδα φέτος, θα πρέπει να εκδίδονται κάθε μέρα 10.000 βίζες, ενώ οι ελληνικές προξενικές αρχές στη Ρωσία χορηγούν σήμερα 1.000 βίζες την ημέρα», επισημαίνει με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδος. Χωρίς φειδώ λόγων εκφράζει την απορία του με βάση ποια τελικά κριτήρια συστάθηκαν και λειτουργούν τα νέα ελληνικά visa centers στη Ρωσία.

«Λειτουργούν σε δυσπρόσιτες- λόγω τεράστιας απόστασής τους από τη Μόσχα- ρωσικές πόλεις που δεν συνδέονται με απευθείας πτήσεις με την Ελλάδα και οι ενδιαφερόμενοι Ρώσοι τουρίστες δεν πρόκειται να μεταβούν στη ρωσική πρωτεύουσα για να επιβιβαστούν στην πτήση με προορισμό την Ελλάδα. Αντιθέτως, δεν δημιουργήθηκαν visa centers σε ρωσικές πόλεις όπως για παράδειγμα στα Ουράλια Όρη όπου οι κάτοικοι διακρίνονται για το υψηλό εισοδηματικό τους επίπεδο και τη δεινότητά τους στα ταξίδια», υπογραμμίζει δηκτικά ο κ. Χαριτίδης.

Δεν θα πρέπει άλλωστε να διαφεύγει της προσοχής ότι το υπέδαφος των Ουραλίων Ορών είναι πολύ πλούσιο σε ορυκτά, με τεράστια κοιτάσματα σιδήρου, χρυσού, λευκόχρυσου και η περιοχή ειδικά στα ανατολικά της θεωρείται μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες τοποθεσίες της εσωτερικής Ρωσίας.

Σε ότι αφορά στις κρατήσεις των Ρώσων τουριστών για το Μάϊο της φετινής σεζόν, το 19% επιλέγει την Ελλάδα, σύμφωνα με τις πωλήσεις μεγάλου ρώσου tour operator που δραστηριοποιείται διαδικτυακά. Το 18% προτιμά την Κύπρο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία. Ωστόσο και όπως αποκαλύπτει ο διευθύνων σύμβουλος της Tez Tour Ελλάδας «οι Ρώσοι tour operators ρίχνουν τις τιμές τους στα τουριστικά τους προγράμματα για την Ελλάδα, ενώ αντιθέτως στην Κύπρο τις έχουν αυξήσει». Γεγονός που επίσης θα πρέπει να προβληματίσει είναι η μείωση κατά 35% του εξερχόμενου ρωσικού τουρισμού το Μάιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ρωσικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Ο αντίστοιχος δείκτης το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς κατέγραψε μείωση της τάξεως του 30%, ενώ εκτιμάται ότι η εξερχόμενη τουριστική κίνηση των Ρώσων θα συρρικνωθεί κατά 40% συνολικά το 2016.



Πηγή: business2travel


Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *