ροή ειδήσεων

“Η συμμετοχή είναι η νίκη”


Η Βούλα Κοζομπόλη, πρόεδρος συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και ο Μιχάλης Μουρούτσος,
Ολυμπιονίκης και προπονητής του Τάε Κβο Ντο μίλησαν στον Sport 24 Radio και στην εκπομπή “Παρκέ και χόρτο” με τους Νίκο Γιαννόπουλο και Θανάση Βορίση για τον 3ο διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.

Η Βούλα Κοζομπόλη αναφέρθηκε στην συμμετοχή της ίδιας και άλλων Ολυμπιονικών σε τέτοιου είδους δρομικά γεγονότα και την σημασία τους στην προώθηση της χώρας μας στο εξωτερικό.


“Εκτός από εμένα βρισκονται εδώ και άλλοι Ολυμπιονίκες, όπως η Αθανασία Τσουμελέκα, ο Νίκος Συρανίδης, η Ειρήνη Αϊνδιλή και ο Μιχάλης Μουρούτσος. Είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εδώ. Η Ρόδος είναι ένα πανέμορφο μέρος. Ο καιρός είναι πολύ καλός και πιστεύω ότι αύριο θα γίνει ένας πολύ ωραίος αγώνας. Ο Μαραθώνιος της Ρόδου είναι ένας διεθνής αγώνας και σιγά σιγά γίνεται θεσμός.

Εμείς ανταποκρινόμαστε σε όλες αυτές τις διοργανώσεις για να παροτρύνουμε όλο τον κόσμο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Η συμμετοχή είναι η νίκη και μπορούν όλοι να λάβουν μέρος, από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλης ηλικίας ανθρώπους. Τα δρομικά γεγονότα, που διοργανώνονται συμβάλλουν στην προώθηση του αθλοτουρισμού, αλλά και της πατρίδας μας στο εξωτερικό”.

Ο Μιχάλης Μουρούτσος αναφέρθηκε στο κίνητρό της συμμετοχής σε έναν τέτοιο αγώνα, όπως ο Μαραθώνιος της Ρόδου: “Το κίνητρο είναι το χειροκρότημα που θα εισπράξω από όσους θα έρθουν για να εμψυχώσουν τους αθλητές που θα τρέξουν στον Μαραθώνιο. Πρόκειται για ένα από τα πιο ιστορικά αθλήματα. Αύριο από προπονητής θα είμαι δρομέας. Παροτρύνουμε τους Ροδίτες να σηκωθούν από τους καναπέδες τους και να τρέξουν στους δρόμους της Πανέμορφής Ρόδου”.

Στο πόσο διαφορετικό είναι το να προπονεί παιδιά από το να είναι αθλητής: “Είναι διαφορετικό να είσαι προπονητής, απ΄ότι αθλητής και καμία από τις δύο ιδιότητες δεν συμπληρώνει την άλλη. Είναι πολύ δημιουργικό να προπονείς μικρά παιδιά και να τους μεταδίδεις όσα έχεις μάθει ως αθλητής. Υπάρχουν πολλά ταλέντα, αλλά θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τα αξιοποιούμε. Η χώρα είναι σε κρίση και τα όπλα μας είναι λιγοστά”.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *