ροή ειδήσεων

Αλλαγή χρήσης γης του Γκολφ Αφάντου διώχνει τον ομογενή επενδυτή Μερκούριο Αγγελιάδη


Στη Ρόδο βρήκε τον ομογενή επιχειρηματία κ. Μερκούριο Αγγελιάδη η είδηση
που έχει αναστατώσει το νησί και αφορά στην από το πουθενά απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο την περιοχή Γκολφ Αφάντου Ρόδου, μέρος του οποίου ανήκει στην έκταση που διεκδίκησε και κατοχύρωσε ο κ. Αγγελιάδης.
Οπως δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Αγγελιάδης, αν αλλάξουν οι αρχικοί όροι του συμβολαίου τα μαζεύει και φεύγει και χάνεται μία επένδυση 400 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου, επισημαίνοντας ότι θυμίζει εμφύλια διαμάχη η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την αξιοποίηση του Γκολφ Αφάντου. Οπως έγραψε, με αιφνίδια παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού στη διαδικασία έγκρισης του νέου ειδικού χωροταξικού σχεδίου (ΕΣΧΑΔΑ) για το ακίνητο της Αφάντου στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης και την έκδοση ΦΕΚ κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρη η προς αξιοποίηση περιοχή, από το Ερημόκαστρο ώς τα Κολύμπια.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, το θέμα δοκιμάζει ακόμη και τη συνοχή της κυβέρνησης, που δεν μπορεί να συντονιστεί στα μεγάλα θέματα και να παρουσιάσει μια αξιόπιστη και σταθερή θέση στους δανειστές. Κι αυτό αφού το θέμα της αξιοποίησης του Γκολφ Αφάντου, περιλαμβάνεται στις μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και η εκκρεμότητα όφειλε να κλείσει έως το Νοέμβριο του 2016.
Πάντως η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, αιφνιδίασε τους πάντες, ακόμη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό και φαίνεται να μην ήταν κανείς άλλος ενήμερος εκτός από τον κ. Μπαλτά.


Ετσι, ο κ. Αγγελιάδης μιλώντας στον «Ε.Κ.», είπε πως «αυτοί έχουν προβλήματα, από ό,τι μαθαίνω, στο ίδιο τους το κόμμα… Εγώ ξέρω πως όταν δεν με συμφέρει δεν αγοράζω. Σε μία τέτοια περίπτωση παίρνω την εγγυητική επιστολή πίσω και τα εκατομμύρια εξόδων που έχω κάνει τα διεκδικώ από το ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το θέμα που προέκυψε με έχουν καλέσει ο περιφερειάρχης, ο δήμαρχος και άλλοι… να μιλήσω. Φεύγω για Αγιον Ορος και επιστρέφω για Πάσχα στη Ρόδο. Αλλά τους είπα ότι ‘εγώ δεν είμαι Λάτσης, ούτε αεροδρόμια έχω. Είμαι ένας απλός μετανάστης που ήρθα να επενδύσω στον τόπο μου’. Δεν είμαι βλάκας όμως. Οταν θα πάρουν ένα κομμάτι για αρχαιολογικό, άλλο για κάτι άλλο, τι θα μείνει; Θέλω να βοηθήσω τον τόπο μου και να δώσω δουλειές, αλλά όχι σε βάρος μου… Οπότε με αναγκάζουν να τους πω ‘πάρτε το και φτιάχτε το εσείς, δεν το θέλω’. Αν τελικά αυτή είναι η εξέλιξη, ποιος Ελληνοαμερικανός θα έρθει να επενδύσει;».
Ο ομογενής επιχειρηματίας πρόσθεσε μάλιστα ότι «ο χώρος που κηρύχθηκε αρχαιολογικός βρίσκεται μεταξύ εμού και του ακινήτου του κ. Νικολαϊδη (που έχει την TUI στην Ελλάδα). Μου ‘παν να πάμε να μιλήσουμε στον Υπουργό και τους απάντησα ‘δεν πάω πουθενά’. Ηρθα με τα λεπτά μου να επενδύσω και δεν θα παρακαλάω; Θέλω το αρχικό συμβόλαιο. Αν το αλλάξουν δεν το παίρνω… Είναι απλό. Θα χαθεί μία επένδυση 400 εκατ. ευρώ… Είμαι 74 χρόνων δεν θα περιμένω για πολύ ακόμη».
Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2014 κατοχυρώθηκε η έκταση στον ομογενή επιχειρηματία. Ο «Ε.Κ.» είχε γράψει στις 30 Ιουλίου 2014 πως το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τρίτης και μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου την εταιρεία «M.A. Angeliades Inc.» με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου.
Η δεύτερη έκταση στο Νότιο Αφάντου, 255 στρεμμάτων, κατοχυρώθηκε στην εταιρεία «T.N. Aegean Sun Investments Limited», μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους 15.200.000 ευρώ.
Η εταιρεία του ομογενή είχε καταθέσει προσφορά και για το δεύτερο ακίνητο, γνωστό ως «Φωνή της Αμερικής» κατά τι μικρότερη της εταιρείας που πλειοδότησε. Το συνολικό τίμημα και για τις δύο εκτάσεις ανέρχεται στα 42.100.000 ευρώ.
Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι οι ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2016 και συγκεκριμένα του OΛΠ, ΔΕΣΦΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rosco, Αστήρ, παραχώρηση «Ελ. Βενιζέλου», Αφάντου Ρόδου, Κασσιόπης και Ελληνικού. Και έχουν προχωρήσει μόνο οι δύο πρώτες…
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την «Δημοκρατική», η παρέμβαση του υπουργού Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και της υπουργού Τουρισμού κ. Ελενας Κουντουρά, ενώ ουδέτερη είναι η στάση, επί του παρόντος, του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Πάνου Σκουρλέτη.
Επίσης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος, καταγγέλλει την διγλωσσία της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης του Γκολφ Αφάντου και ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρέμβει δυναμικά σε όλα τα επίπεδα, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο προσφυγής στα ανώτερα Διοικητικά Δικαστήρια. «Η απόφαση Μπαλτά να κηρύξει αρχαιολογική ζώνη 10.000 στρέμματα στο Γκολφ Αφάντου έρχεται σαν επιστέγασμα, να σφραγίσει μια τραγική πορεία αυτοκαταστροφής. Συνιστά έγκλημα κατά της Ρόδου και της προοπτικής της, αλλά βεβαίως καθιστά περίγελο την χώρα διεθνώς» δήλωσε, μεταξύ άλλων, προχθές στη «Δημοκρατική» ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκος.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/4/16 12:25

    Aς κυρηχθει ολοκληρη η Ελλαδα ενας απεραντος αρχαιολογικος χωρος να γνωριζουν ολοι οτι ημαστε ενα παρατημενο μουσειο,ξεφραγο που οποιοσδηποτε ασχετος στις καρεκλες των υπουργειων απο κυβερνησεις μαριονετες,προπασπαθει να εισπραξει οτι μπορει και δεν τον νοιαζει καν τι λενε οι υπολοιποι!Η γελοιοτητα σε ολο της το μεγαλειο!Και εσυ βρε ελληνοαμερικανε στα 74 σου δεν ακουσες ποτε για το famous greek tzatziki????Βρωμαει πολυ μακρυα η σκορδιλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *