ροή ειδήσεων

Προς μείωση αποδοχών στα ταξιδιωτικά γραφεία


Εκδόθηκε η τελική Απόφαση του ΟΜΕΔ (Διαιτητική Απόφαση ΠΕΝΤ. 1/2016) σχετικά με τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα τουριστικά γραφεία, η οποία ισχύει αναδρομικά από 01/04/2015-31/03/2017.
Οι αλλαγές που προβλέπονται με τη νέα Δ.Α. που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων στα ταξιδιωτικά γραφεία είναι:
Μείωση Μισθών -4,7% σε σχέση με την τελευταία Δ.Α. 12/2011.
Αφαίρεση από τις αργίες η εορτή του Αγ. Πνεύματος και η εορτή του πολιούχου Αγίου της πόλης που εργάζονται οι εργαζόμενοι, καθώς και η ονομαστική άδεια του εργαζομένου
Η άδεια γάμου μειώνεται από 10 ημέρες σε 5 ημέρες και παύει να ισχύει το δώρο γάμου (100 ευρώ)
Καταργείται το διαχειριστικό επίδομα 5% στους ταμίες
Επιπλέον, πετύχαμε η ισχύς της ΔΑ να είναι μην έχει αναδρομική ισχύ από την επόμενη ημέρα της υποβολής της αίτησης Μεσολάβησης από τον ΠΑΣΕΝΤ (19/09/2014), όπως προβλέπει ο Νόμος, αλλά από 01/04/2015.
Διετή ισχύ

Όπως αναφέρει ο ΗΑΤΤΑ σε ανακοίνωσή του » Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το καλοκαίρι του 2014 που ο ΠΑΣΕΝΤ προχώρησε σε πρόσκληση για διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πείσουμε τους εκπροσώπους του ΟΜΕΔ στον στάδιο της Μεσολάβησης, της 3μελούς Επιτροπής και έπειτα της 5μελούς Επιτροπής Διαιτησίας, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια που μας έδινε το νομικό πλαίσιο, ότι η οικονομική πραγματικότητα του κλάδου μας απέχειαπό τις εντυπώσεις που υπάρχουν από τις τελευταίες συνεχείς αυξήσεις στους αριθμούς των εισερχόμενων τουριστών».
Σημειώνεται ότι όσοι έχουν συνάψει επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, αυτές εξακολουθούν να ισχύουν.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις τελευταίες αλλαγές στο νομικό πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων με το Ν. 4303/2014 και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο ΗΑΤΤΑ (όπως και όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς που υπογράφουν ΣΣΕ) είναι υποχρεωμένος να υπογράψει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Δείτε εδώ την απόφαση

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *