ροή ειδήσεων

ΔΕΗ: Στο τέλος του έτους η νέα μονάδα παραγωγής στη Ρόδο- Μέτρα για ομαλή ηλεκτροδότηση


Στο τέλος του 2016 αναμένεται να ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του νέου Σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στη Ρόδο ενώ στο μεσοδιάστημα λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή διακοπών στην ηλεκτροδότηση που οφείλονται κατά βάση στα χαμηλά φορτία σε συνδυασμό με τα προβλήματα ευστάθειας του Δικτύου που προκαλεί η λειτουργία Ανεμογεννητριών.

Αυτά προκύπτουν από συνάντηση εκπροσώπων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και Φορέων της Ρόδου με τη διοίκηση της ΔΕΗ αναφορικά με την πορεία ανέγερσης της νέας μονάδας και την αντιμετώπιση του προβλήματος των διακοπών.

Όπως επισημάνθηκε από τη ΔΕΗ, ο Διαχειριστής του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ) εκπονεί μελέτες για την εγκατάσταση ειδικών διατάξεων, που θα αντισταθμίζουν τις επιπτώσεις από τις ανεμογεννήτριες ενώ επιπλέον προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης των διακοπών λειτουργούν αεριοστρόβιλοι που κοστίζουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα.

Τα στελέχη της ΔΕΗ τόνισαν ακόμη ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων για την ενίσχυση του δικτύου της Ρόδου, που θα διασφαλίζουν την οικονομική και αξιόπιστη λειτουργία του ενώ με επιβάρυνση της επιχείρησης προχωρά η κατασκευή και λειτουργία της νέας μονάδας καθώς δεν ανακτάται πλήρως το επιπλέον κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών, μέρος του οποίου οφείλεται και στη Ρόδο. Σύμφωνα με την επιχείρηση, σωρευτικά από το 2012 έως το τέλος του 2015 η επιβάρυνση συνολικά από τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που παρέχει η ΔΕΗ φθάνει σε 600 εκατ. ευρώ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Ιωάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φιλήμονας Ζαννετίδης, Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενή Τομέα και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, - Νικόλαος Ζανετάκης, Πρόεδρος της Κοινότητας Κατταβιάς της Ν. Ρόδου καθώς και εκπρόσωποι των εργαζομένων «ΖΕΥΣ ΔΕΗ ΑΕ».

iefimerida.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *