ροή ειδήσεων

Ρόδος : Με πτήσεις charter έφθασαν στη Ρόδο 652 Αυστριακοί συνταξιούχοι


Στο πλαίσιο της άφιξης των πρώτων group των Αυστριακών συνταξιούχων που αφίχθηκαν στο Διεθνή Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου την Τρίτη 5 Απριλίου 2016 και ώρες 09:30, 10:50, 16:35 και 17:40, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) και το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου διοργάνωσαν υποδοχή για τους ένθερμους φίλους του νησιού μας που φέτος μας τιμούν με την επιλογή τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα αεροπλάνα της εταιρίας Austrian Airlines μετέφεραν συνολικά 652 επιβάτες από τη Βιέννη και το Λιντς της Αυστρίας.

Οι Αυστριακοί συνταξιούχοι έχουν έρθει στη Ρόδο μέσω του tour operator «Senioren Reisen» που έχει αναλάβει την ευθύνη των διακοπών τους, γενικός Διευθυντής του οποίου είναι ο κύριος OttoSpall.

Στο αεροδρόμιο τους υποδέχθηκαν η Αερολιμενάρχης κυρία Ξανθή Κριτσινέλια, από πλευράς Δήμου Ρόδου η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Απόδημων Ροδίων κυρία Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ.) κύριος Σέργιος Αϊβάζης, η Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κυρία Φωτεινή Καράμπελα, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κύριος Κώστας Χατζίκος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κυρία Ειρήνη Χατζηνικολάου, τo στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Σέβα Τσίμπλη, η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου κυρία Μαρία Καραμπίνη και από πλευράς Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου ο αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Τ.Α.Π. και μέλος του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κύριος Σάββας Παγωνάκης.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Ρόδου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κυρίου Δημήτρη Χαλκιά έπαιζε μουσική ενώ τα μέλη του Αναπτυξιακού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κρεμαστής «Πρόοδος» με τον Πρόεδρό τους κύριο Νίκο Μπάτη, ντυμένα με τοπικές παραδοσιακές φορεσιές μοίραζαν το ροδίτικο μελεκούνι στους τουρίστες που ήταν χορηγία της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου μοίρασαν στους επισκέπτες το έντυπο υλικό του Δήμου Ρόδου και ως δώρα δύο συσκευασίες που περιείχαν ρίγανη και τσάι του βουνού, προσφορά του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου. Οι επισκέπτες του νησιού έδειχναν χαρούμενοι με την υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε. Μάλιστα συμμετείχαν ενεργά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην αίθουσα αφίξεων από τους διοργανωτές, τους οποίους και ευχαρίστησαν θερμά.

O διακεκριμένος tour operator «Senioren Reisen» διοργανώνει για περισσότερα από σαράντα χρόνια για τα μέλη της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ταξίδια όπως οι ανοιξιάτικες συναντήσεις («Frühjahrstreffen»), οι φθινοπωρινές συναντήσεις («Herbsttreffen») και τα εκτός προγράμματος ταξίδια («Sonderreisen») καθώς επίσης και τις διακοπές «Κολύμπι και Δράση» («Baden und Aktiv») το φθινόπωρο. Η «Senioren Reisen» είναι μία θυγατρική εταιρία της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας (PensionistenverbandÖsterreichs– PVÖ) η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των συνταξιούχων στην Αυστρία και η οποία αριθμεί τα 400.000 μέλη. Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων της Αυστρίας ιδρύθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 1949 στο Όττακριγκ της Βιέννης. Η δομή της Ομοσπονδίας αποτελείται από την Κεντρική Υπηρεσία της Ομοσπονδίας στη Βιέννη, από τις εννέα τοπικές Οργανώσεις στα κρατίδια της Αυστρίας, από τις 110 νομαρχιακές οργανώσεις και από τις 1.724 τοπικές ομάδες.

Ο συγκεκριμένος tour operator παρέχει τη δυνατότητα στα μέλη του που είναι άτομα τρίτης ηλικίας και που δεν έχουν τη δυνατότητα για διάφορους λόγους να ταξιδέψουν μόνα τους, να πραγματοποιήσουν ταξίδια με τη συνοδεία εξειδικευμένου προσωπικού που τα φροντίζει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, από τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι τους για το αεροδρόμιο μέχρι και την επιστροφή τους σε αυτό. Μία ομάδα συνοδών και ξεναγών βρίσκεται μαζί τους είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο καθώς επίσης και μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που τους φροντίζει σε ότι χρειαστούν.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εργάστηκαν συστηματικά όλοι οι φορείς του νησιού έχοντας σαν στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί μας. Η παρουσία τους στο νησί μέχρι και την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την τοπική αγορά.

Ανάλογες δράσεις έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και σε επόμενες αφίξεις επισκεπτών στο νησί μας.





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος6/4/16 12:42

    ΧΑ ΧΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕ Η Π@ΠΑΡΙΕΣ Η ΓΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΩ. ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΔΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ Κ ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/16 17:47

    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΝΑΣ Κ ΕΝΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/4/16 22:51

    ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΕΚΕΙ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΒΛΕΠΩ.ΑΚΟΜΑ Κ Ο ΜΟΔΙΣΤΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *