ροή ειδήσεων

Elena Kampouris: Η Ελληνοαμερικανίδα “κόρη” της Vardalos θέλει να παντρευτεί Έλληνα


Η γαλανομάτα ξανθιά ηθοποιός με καταγωγή από την Κάσο αποκαλύπτεται

Δεκατέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την πρώτη φορά που ένας γάμος αλά ελληνικά έκανε τόση αίσθηση. Το 2002 στο φιλμ Γάμος αλά Ελληνικά γνωρίσαμε τους Πορτοκάλος, μια οικογένεια Ελληνοαμερικανών με πολλές παραξενιές – και επιρρέπεια στις γκάφες. Απολαύσαμε την προσπάθεια της κόρης τους Τούλας (Nia Vardalos) να μυήσει τον Αμερικανό σύντροφό της Ίαν (John Corbett) στο ελληνικό σύμπαν, εκεί όπου ό,τι είναι ελληνικό δεν είναι απλά καλό, αλλά αναντίρρητα σωστό! Τα μπερδέματα αλά ελληνικά έκαναν και τις δύο πλευρές του Ατλαντικού να γελάσουν πολύ και το φιλμ γέμισε τα ταμεία με 369 εκατομμύρια δολάρια. Σημείωσε ρεκόρ εισπράξεων, κατέκτησε την κορυφή στο box office όλων των ρομαντικών κομεντί (άφησε στην τέταρτη θέση το Pretty Woman) και «χάρισε» στη Vardalos υποψηφιότητα για Όσκαρ Σεναρίου (το χρυσό αγαλματάκι κέρδισε τελικά ο Pedro Almodόvar για το Μίλα Της). Εντυπωσιακός απολογισμός για μια ταινία που είχε budget μόλις 5 εκατομμύρια δολάρια ‒ οι αρχικές φιλοδοξίες των συντελεστών ταπεινές, ενώ το σενάριο ήταν εμπνευσμένο από το γάμο της Vardalos με το σημερινό σύζυγό της, Ian Gomez.

Στο πολυαναμενόμενο sequel Γάμος αλά Ελληνικά 2 η Τούλα και ο Ίαν είναι γονείς της έφηβης Paris, που αποζητά χώρο και χρόνο μακριά από τη ασφυκτική αγάπη της ελληνικής οικογένειάς της. Την ίδια στιγμή οι γονείς της Τούλας ανακαλύπτουν ότι από λάθος… είναι ανύπαντροι. Στο Γάμος αλά Ελληνικά 2 οι ελληνικές παρεξηγήσεις δεν έχουν τέλος, γιατί, όπως συχνά λέει και η Nia Vardalos on και off screen, «οι άνθρωποι αλλάζουν, οι Έλληνες ΟΧΙ!».

1,5 εκατομμύριο Έλληνες ζουν στις ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη είναι σχεδόν αδύνατο να μη βρεθεί στο δρόμο σου κάποιος Ελληνοαμερικανός. Εκεί ταξίδεψε το ελληνικό People για να συναντήσει την Ελληνοαμερικανίδα Elena Kampouris, η οποία στο φιλμ έχει τον ρόλο της κόρης της Nia Vardalos.

Η Elena μοιάζει με μίσχο που ακολουθεί τα παιχνίδια του ανέμου. Είναι ψηλή, με μακριά ξανθά μαλλιά, έντονα μπλε μάτια και διάφανη επιδερμίδα. ενώ μιλάει και γελάει χωρίς ανάσα. Η 18χρονη Elena Kampouris έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στο Νιου Τζέρσι. Το επίθετό της οφείλεται στον Έλληνα πάτερα της. Το 50% της καταγωγής της είναι από την Κάσο.




Πώς προτιμάς να κάνουμε τη συνέντευξη, ελληνικά ή αγγλικά;
Μακάρι να μπορούσα ελληνικά, αλλά ξέρω μόνο λίγες λέξεις. Ο θείος μου έμαθε ελληνικά σε όλα τα ξαδέρφια μου, αλλά εμένα… με ξέχασε. Είμαι πραγματικά πολύ στενοχωρημένη για αυτό, αλλά προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα, γιατί κάθε καλοκαίρι που έρχομαι στην Ελλάδα με την οικογένειά μου, όλοι συνεννοούνται και κουβεντιάζουν στα ελληνικά και εγώ τίποτα!

Από πού είναι η καταγωγή σου;
Ο μπαμπάς μου είναι από την Κάσο, που είναι ένα τόσο μικρό αλλά τόσο πολύ όμορφο νησί, η μαμά μου είναι Γαλλοαμερικανίδα, όπως θα λέγαμε είναι… «ξένη» (λέει στα ελληνικά). Σε ένα σοκάκι της Κάσου υπάρχει και ένας δρόμος, που έχει το όνομα του προπάππου μου. Ήταν πολύ σπουδαίος, προμήθευε νερό τους κατοίκους.

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο φιλμ Γάμος αλά Ελληνικά, ήσουν πολύ μικρή. Πότε ήταν η πρώτη φορά που το είδες; Χρειάστηκε να παρακολουθήσεις το πρώτο για μπεις στο κλίμα του sequel;
Όντως ήμουν 4-5 χρόνων, όμως μεγάλωσα με αυτό το φιλμ. Ο μπαμπάς μου το έδειχνε πολύ συχνά σε εμένα και στον αδελφό μου. Η προβολή του Γάμος αλά Ελληνικά στο σπίτι μας ήταν σαν ένα είδος γιορτής αφιερωμένης στις ελληνικές μας ρίζες. Το έχω δει πάρα πολλές φορές, αλλά ακόμα και τώρα όταν το παίζει στην τηλεόραση το παρακολουθώ.

Πώς βρέθηκες στο καστ της ταινίας, ήταν προϋπόθεση η νεαρή ηθοποιός που θα έπαιζε την κόρη της Nia Vardalos να είναι Ελληνίδα;
Αυτό είναι μια ολόκληρη ιστορία. Μόλις έμαθα ότι ψάχνουν ηθοποιούς για το φιλμ, ενθουσιάστηκα, αλλά είπα στη μητέρα μου να το κρατήσει μυστικό, ακόμα και από τον πατέρα μου. Υπήρχε ένα πρόβλημα, το προφίλ της ηθοποιού που ζητούσαν έπρεπε να έχει μεσογειακά χαρακτηριστικά για να θυμίζει Ελληνίδα. Εγώ είχα μεν την ελληνική καταγωγή, αλλά, όπως βλέπεις, δεν μοιάζω τόσο με Ελληνίδα, όταν κάποιος με δει δεν είναι το πρώτο που σκέφτεται. Βέβαια, όταν συστήνομαι, λέω σε όλους ότι έχω ελληνικές ρίζες, αλλά με το ρόλο ήταν δύσκολο να τους πείσω. Τελικά τα κατάφερα. Θα στενοχωριόμουν πάρα πολύ αν δεν έπαιρνα το ρόλο. Πώς θα αντιμετώπιζα την οικογένεια μου; Πόση ντροπήηηηηη! (λέει στα ελληνικά την τελευταία φράση, γελώντας).



Πώς αντέδρασε ο μπαμπάς σου με τα ευχάριστα νέα του ρόλου;
Όταν του τηλεφώνησα, φώναζε από τη χαρά του. Για τον μπαμπά μου είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου. Ό,τι άλλο και να έχω πετύχει έως τώρα στη ζωή μου δεν του έχει δώσει τόση ευτυχία όσο αυτός ο ρόλος μου. Ο ενθουσιασμός στην οικογένεια αλλά και ο δικός μου είναι πολύ μεγάλος, είναι σαν να έχω βρει το άγιο δισκοπότηρο!

Πολλοί Έλληνες, για να κάνουν καριέρα στο Χόλιγουντ, αλλάζουν ή μικραίνουν το όνομά τους.
Και να μου το ζητούσαν, δεν θα το πείραζα, ακόμα και αν κάποιοι δυσκολεύονται να το προφέρουν. Το όνομά μου είναι ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μου και φυσικά δηλώνει και την καταγωγή μου.

Πώς περνάς το χρόνο σου, όταν δεν τρέχεις σε οντισιόν και δεν έχεις γυρίσματα;
Κάθε μέρα κάνω ιδιαίτερα μαθήματα αγγλικής φιλολογίας και δημιουργικής γραφής με ένα δάσκαλο του πανεπιστημίου του Cambridge. Διαβάζουμε πολύ και με βάζει να γράφω κείμενα, εκθέσεις με διαφορετικό στιλ και ύφος γραφής. Αυτό είναι πολύ καλό, γιατί κάποια στιγμή θα ήθελα να περάσω και πίσω από την κάμερα, ως σκηνοθέτης ή ως σεναριογράφος.

Μακριά από τις επαγγελματικές ή φοιτητικές υποχρεώσεις σου, τι απολαμβάνεις να κάνεις;
Μου αρέσει να δημιουργώ τα δικά μου τραγούδια. Παίζω κιθάρα, γράφω στοίχους και μουσική. Άλλες φορές βγάζω φωτογραφίες. Ανεξάρτητα από το πρόγραμμά μου, πάντα πηγαίνω βόλτα το σκύλο μου. Έχω ένα μπουλντόγκ και δεν μπορείς να φανταστείς τι όνομα του έχω δώσει; Λουκούμι!



Έχεις κάνει μανικιούρ την ελληνική σημαία, προφανώς λόγω της ταινίας. Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα;
Ναι, το εμπνεύστηκα από το φιλμ. Αγαπώ πολύ τη μόδα. Συνήθως ακολουθώ ένα στιλ mix and match. Έχω αδυναμία στα vintage κομμάτια και πρόσφατα αγόρασα ένα μαγιό της δεκαετίας του 1950 και θα το φορέσω το καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Στο φιλμ ο κινηματογραφικός παππούς σου σε προτρέπει να βρεις ένα καλό αγόρι. Για εκείνον το «καλός» είναι συνώνυμο του «Έλληνας». Στην πραγματικότητα έχεις βγει ραντεβού με Έλληνα;
Όχι. Θα ήθελα, αλλά ακόμα δεν έχει τύχει. Ο ιδανικός πρέπει να είναι πιστός, να έχει χιούμορ και να είναι έτοιμος να αποδεχτεί τη δική μου τρελή ελληνική οικογένεια, που πηγαίνει όπου πηγαίνω. Θα βρω έναν Έλληνα, θα παντρευτούμε, θα κάνουμε πολλά ελληνάκια και θα τους δώσουμε ελληνικά ονόματα. Αλήθεια σου λέω, έτσι θα γίνει!

Έχεις κάποιο… ελληνικό όνειρο;
Θα ήθελα κάποια στιγμή να κρατήσω τη δάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μακάρι να με καλέσουν.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *