ροή ειδήσεων

"Ποταμός" ο Βαρουφάκης: Τα "καρφιά" για Τσίπρα - Σόιμπλε, οι "ανίδεοι κυβερνήτες της Ευρώπης", η σύλληψη επί χούντας και η πατρότητα μέσω... skype


Νέα μεγάλη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην Telegraph...




- Εκ νέου επίθεση στον... πρώην σύντροφό του, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στον συνήθη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
- "Για εκείνον η Ελλάδα είναι παράπλευρη απώλεια. Τον νοιάζει η Γαλλία και η τρόικα εδώ στην Ελλάδα είναι ένα μέσο για να κρατά τη Γαλλία κάτω από τον αντίχειρά του"
- Η γνωριμία με την πρώτη του σύζυγο και η σχέση με την κόρη του που έβλεπε να αποκοιμιέται μέσω skype
- Η μία επί πληρωμή ομιλία κάθε δεκαπέντε δωρεάν και το τσιτάτο του Αϊνστάιν που... μπέρδεψε τον δημοσιοργάφο
"Η Ευρώπη είναι πολύ σημαντική για να αφεθεί στους ανίδεους κυβερνήτες της". Αυτός είναι ο τίτλος της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη στο περιοδικό της βρετανικής εφημερίδας Telegraph, το πρωτοσέλιδο της οποίας κοσμεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών με το ερώτημα: "Έλληνας ήρωας";

Οι δωρεάν ομιλίες, το στιλ... ποσοδφαιριστή και ο Αϊνστάιν
Απαντά αρχικά στο πως βρέθηκε από καθηγητής Πανεπιστημίου στο μάτι του... πολιτικού κυκλώνα της διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους."Τυχαία", λέει χαμογελώντας ο προκάτοχος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, από το διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου σε μία γειτονιά της μεσαίας τάξης στην Αθήνα, όπου ζει με τη σύζυγό του, Δανάη Στράτου, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο συντάκτης του άρθρου.
Ο Mick Brown περιγράφει τον Γιάνη Βαρουφάκη ως έναν στιλάτο άνθρωπο που περισσότερο μοιάζει με πρώην ποδοσφαιριστή (σ.σ. αναφερόμενος στην σωματική του διάπλαση) παρά σε πρώην πολιτικό, ενώ τονίζει πως ο πρώην τσάρος της οικονομίας του μίλησε έχουντας μόλις επιστρέψει από το Άμπου Ντάμπι, όπου μίλησε με ηγέτες της οικονομίας στο Global Financial Markets Forum.

"Για κάθε 15 ομιλίες που δίνει δωρεάν, πληρώνεται για τη μία", προσθέτει ο συντάκτης, παραθέτοντας το σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη πως "είναι αρκετό". Αμέσως, ωστόσο συμπληρώνει πως ακούγοντας την ανάλυσή του, που περιλαμβάνει την σκέψη του Καρλ Μαρξ, του Τζων Μέυναρντ Κέυνς και του Φρίντριχ Χάγιεκ, κατέληξε να είναι μπερδεμένος.

"Αν δεν είσαι μπερδεμένος δε σκέφτεσαι εντάξει;" απαντά γελώντας ο Γ. Βαρουφάκης, με τον δημοσιογράφο να επανέρχεται λέγοντας "αυτό που λες μοιάζει πάρα, πάρα πολύ με κάτι που θα έλεγε Έλληνας φιλόσοφος". Ο πρώην ΥΠΟΙΚ του αντίτεινε: "Αυτό ήταν Αϊνστάιν για την ακρίβεια".

Η γνωριμία με την πρώτη του σύζυγο και η χούντα
Ο συντάκτης αποκαλύπτει στη συνέχεια πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε συλληφθεί σε ηλικία 14 ετών (σ.σ. επί χούντας) επειδή μοίραζε φυλλάδια, με αποτέλεσμα να περάσει ένα βράδυ στο κρατητήριο. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο πατέρας του αποφάσισε πως ο γιος του θα ήταν πιο ασφαλής στο εξωτερικό.

Πήγε στην Αγγλία, ενώ το 1988 μετέβη στην Αυστραλία, όπου και γνώρισε την πρώτη σύζυγό του. Το ζευγάρι γύρισε στην Ελλάδα αλλά χώρισε το 2005, με τη νεογέννητη κόρη τους, Ξένια, να επιστρέφει στην Αυστραλία με τη μητέρα της. "Τα πρώτα χρόνια του χωρισμού με την Ξένια ήταν απαίσια. Εν μέρει τη μεγάλωσα μέσω skype. Είχε μια οθόνη στο κρεβάτι της σε ηλικία δύο ετών και συνήθιζα να της διαβάζω ιστορίες και να τη βλέπω να αποκοιμιέται", λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκαλύπτοντας ιδιαίτερες στιγμές της προσωπικής του ζωής.

"Έίμαι μία πολύ κακλή διαφήμιση του Skype", συμπληρώνει γελώντας ο Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως πλέον βλέπει την κόρη του 4 με 5 φορές το χρόνο, ενώ λίγο μετά το χωρισμό γνώρισε την τωρινή του σύζυγο, Δανάη Στράτου.

Ξανά κριτική σε Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γ. Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων, επανέλαβε πως "ποτέ δεν σκόπευα να μπω στην πολιτική. Μπορείτε να ρωτήσετε τη γυναίκα μου. Πάντα έλεγα, αυτά δεν είναι για μένα. Ήθελα πάντα να είμαι ένας δημόσιος διανοούμενος", ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στην πορεία του στην κυβέρνηση και τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα.

"Οι πρώτοι μήνες ήταν μεγάλη ευχαρίστηση, επειδή ο Αλέξης και εγώ ήμασταν ενωμένοι. Είμαστε από την πλευρά των αγγέλων και ένιωθα γεμάτος ενέργεια που κάναμε μαζί αυτά τα πράγματα. Όταν ένιωσα όμως ότι η τρόικα έβαλε μια σφήνα ανάμεσά μας, αυτή η ευχαρίστηση έγινε τρόμος. Και έμεινα για όσο έμεινα επειδή ένιωσα πως παρότι έκανα συμβιβασμούς που θα οδηγούσαν στην παράδοση, θα ερχόταν μια στιγμή που θα ένιωθε τόσο ταπεινωμένος που θα γυρνούσε σε μένα και αναζητούσε λύσεις. Αυτό δεν έγινε ποτέ".

Από το μενού δεν θα μπορούσε να λείπει και ο... άσπονδος φίλος του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον οποίο τονίζει: "Για εκείνον η Ελλάδα είναι παράπλευρη απώλεια. Δεν ενδιαφέρεται ούτε για την Πορτογαλία ή την Ιταλία. Τον νοιάζει η Γαλλία και η τρόικα εδώ στην Ελλάδα είναι ένα μέσο για να κρατά τη Γαλλία κάτω από τον αντίχειρά του"...

Πηγή: telegraph.co.uk / newsit.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *