ροή ειδήσεων

Travelplanet24: 9 στους 10 Έλληνες θα ταξιδέψουν με πλοίο για διακοπές του Πάσχα


Σε νησιά φαίνεται ότι θα κάνουν Πάσχα πολλοί Έλληνες, καθώς, σύμφωνα με έρευνα της Travelplanet24, 9 στους 10 προτιμούν το πλοίο ως μεταφορικό μέσο για τις πασχαλινές αποδράσεις, με το 90% των πασχαλινών κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 18 Απριλίου 2016 να αφορούν ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Ανάμεσα στις πρώτες προτιμήσεις νησιωτικών προορισμών βρίσκονται η Σύρος και η Μύκονος ενώ ακολουθούν τα Κύθηρα, η Τήνος, η Ζάκυνθος, η Αίγινα και η Σκιάθος.

Οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 34.5€ ανά εισιτήριο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, η χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου είναι μόλις 3€ ενώ η υψηλότερη τιμή διαμορφώνεται στα 125€.

Αντίστοιχα, εξετάζοντας τα δεδομένα των πασχαλινών κρατήσεων αεροπορικών εισιτηρίων, για προορισμούς εσωτερικού, την ταξιδιωτική περίοδο 28/04 έως 3/05, κορυφαίος προορισμός αναδεικνύεται η Σαντορίνη. Επίσης στους τοπ προορισμούς συγκαταλέγονται η Ρόδος, τα Χανιά, η Κέρκυρα, η Αλεξανδρούπολη και η Κως. Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων, προς ελληνικούς προορισμούς, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 201€, με χαμηλότερη τιμή τα 19.50€ και υψηλότερη τα 1.072€.

Τέλος, οι Έλληνες ταξιδιώτες επιλέγουν ως επί το πλείστο να πραγματοποιούν online τη κράτηση των εισιτηρίων τους, από τον υπολογιστή τους, με μόλις το 13% των αεροπορικών κρατήσεων και το 10% των ακτοπλοϊκών κρατήσεων, να πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

*Τα στοιχεία συλλέχθηκαν από την travelplanet24 και αφοούν κρατήσεις που έγιναν από 01.01.2016-18.04.2016 για την πασχαλινή ταξιδιωτική περίοδο 28.04.2016-3.05.2016.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *