ροή ειδήσεων

Εuropean Βest Destinations: Οι 12 πιο όμορφες παραλίες της Ευρώπης - οι 4 ελληνικές


Τέσσερις ελληνικές παραλίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις 12 ομορφότερες της Ευρώπης για το 2016, σύμφωνα με τη σχετική κατάταξη που δημοσιεύει η πλατφόρμα προώθησης του ευρωπαϊκού τουρισμού, Εuropean Βest Destinations.

Πρόκειται για τις παραλίες Καβαλικευτά Λευκάδας, Απέλλα Καρπάθου, Κοκκάρι Σάμου και ολόκληρη την ακτογραμμή της Ζακύνθου.

Παραλία Καβαλικευτά | Το όμορφο τοπίο διαδέχεται το εξίσου όμορφο θαλάσσιο περιβάλλον, όπου τα καταγάλανα νερά βρέχουν τη λευκή αμμουδιά σε παραλίες που διανθίζονται απο γραφικά ψαροχώρια. Κάνετε ιστιοπλοϊα στο νησί και εξερευνήστε όλα αυτά τα ανέγγιχτα μέρη. Για την ακρίβεια, η ιστιοπλοϊα έχει αναπτυχθεί με εντυπωσιακό τρόπο εδώ. Η συγχρονη μαρίνα που διαθέτει η πόλη της Λευκάδας μπορεί να φιλοξενήσει έως 620 σκάφη, με τα οποία οι επισκέπτες εξερευνούν τα γειτονικά νησιά όπως τα Πριγκιπονήσια, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο. Αν κάνετε καταδύσεις, ο βυθός της Λευκάδας θα σας ενθουσιάσει με αξέχαστες εικόνες.

Παραλία Απέλλα | Η Κάρπαθος βρίσκεται στο νότιο τμήμα των Δωδεκανήσων, μεταξύ Κρήτης και Ρόδου, και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Θεωρείται νησί με μεγάλους ορεινούς όγκους, γεμάτο πηγές νερού, πευκοδάση, αμπέλια, ελιές και οπωροφόρα δέντρα. Οι βραχώδεις όρμοι του νησιού φιλοξενούν φώκιες Μονάχους Μονάχους, ενώ μαζί με το Καστελλόριζο, είναι τα μοναδικά μέρη όπου μπορεί κανείς να συναντήσει το αμφίβιο είδος Mertensiella luscani. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ιαπετός, γιος του Ουρανού και της Γαίας, ήταν ο πρώτος που κατοίκησε το νησί. Οι κατακτητές που καθόρισαν το χαρακτήρα του νησιού ήταν οι Φράγκοι, οι Τούρκοι και οι Ιταλοί. Το νησί εκτείνεται σε επιφάνεια 301 τ. χλμ., η ακτογραμμή του είναι 106 χλμ. και διαθέτει 6.500 κατοίκους.

Παραλία Κοκκάρι | Το Κοκκάρι είναι ένα ψαροχώρι της Σάμου, το οποίο έχει εξελιχθεί σε τουριστικό κέντρο. Παρόλ΄αυτά έχει διατηρήσει την παραδοσιακή εικόνα του, με μικρά σπίτια και λουλούδια. Βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο γεμάτη οικίες, που εκτείνονται μέχρι την πλαγιά ενός λόφου και διαθέτει ένα μικρό λιμάνι και μια εξαιρετική βοτσαλωτή παραλία. Κοντά στο Κοκκάρι βρίσκονται τα χωριά Πλατανάκια και Σταυρηνίδες καθώς και άλλα που συνδέονται με δρόμους ή μικρά μονοπάτια. Ορισμένα μονοπάτια για πεζοπορία οδηγούν σε μια διαδρομή στο γύρο του νησιού. Ανακαλύψτε κρυμμένες βοτσαλωτές παραλίες όπως η Τσαμαδού και τα Λεμονάκια.

Ζάκυνθος | Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με πλούσια βλάστηση, γόνιμες κοιλάδες και ήπιο κλίμα. Η ποικιλία των τοπίων προσφέρει μεγάλο εύρος στις παραλίες της. Υπάρχουν αμμουδιές σε απομονωμένους όρμους όπου τα ήρεμα νερά έχουν σκούρο μπλε χρώμα, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, ενώ στο δυτικό τμήμα του θα βρείτε κάνετε ενδιαφέρουσες υποβρύχιες περιηγήσεις.

Δείτε τις ομορφότερες παραλίες της Ευρώπης:

1. Stiniva Beach | Vis Island - Κροατία





2. Tossa de mar | Costa Brava - Ισπανία





3. The Concha | San Sebastian - Ισπανία





4. Berlanga Island | Πορτογαλία





5. Cala Acciarino | Lavezzi Island - Κορσική





6. Καβαλικευτά | Λευκάδα





7. Armaçao de Pera Beach | Algarve - Πορτογαλία





8. Παραλία Απέλλα | Κάρπαθος





9. Santa Maria Dell' Isola | Καλαβρία - Ιταλία





10. Ksamil beach | Νησιά Ksamil - Αλβανία





11. Παραλία Κοκκάρι | Σάμος





12. Ζάκυνθος



TornosNews.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *