ροή ειδήσεων

Πώς να βρεις δουλειά παίζοντας... video games!


Αν και στην Ελλάδα βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο, η τάση να αξιολογούνται οι υποψήφιοι εργαζόμενοι μέσω video games είναι γνωστή εδώ και καιρό στα γραφεία HR των πολυεθνικών παγκοσμίως.,,,



Η βιομηχανία του gaming έχει αλλάξει πολύ τα δεδομένα στην αγορά εργασίας, προσφέροντας στις εταιρείες την ευκαιρία να «δοκιμάσουν» τους υποψηφίους σε real time εργασίες και projects μέσω ενός απλού παιχνιδιού.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα η επενδυτική Barclays που ξεκίνησε να δοκιμάζει το νέο εργαλείο για να προσελκύσει ταλέντα από την τεράστια «δεξαμενή» αποφοίτων στις ΗΠΑ.

Πάνω από 4.500 απόφοιτοι συμμετείχαν στο - ειδικά διαμορφωμένο από την εταιρεία - video game Stockfuse, ένα παιχνίδι trading που χρησιμοποιεί πραγματικά και real time δεδομένα.

Περίπου το 8% εξ αυτών υπέβαλαν βιογραφικό στην εταιρεία και οι 17 από αυτούς έκλεισαν συμβόλαιο.

Το Stockfuse, είναι μόλις ένα από τα δεκάδες παιχνίδια που έχουν αρχίσει να δημιουργούνται για τον σκοπό αυτό. Άλλα δημοφιλή παιχνίδια είναι το Knack.it
και το Pymetrics.com.

Είτε πρόκειται για εφαρμογές σε smartphones, είτε παιχνίδια υπολογιστή, το γεγονός παραμένει ότι εκτός από ψυχαγωγία έχουν αρχίσει να προσφέρουν πολύ περισσότερα.

Μάλιστα, το κάθε παιχνίδι προσφέρει και τελική αξιολόγηση του υποψηφίου στον εργοδότη, αποδίδοντάς του χαρακτηριστικά (ηγέτης, υπομονετικός, διορατικός, καλή ή κακή κρίση κτλ) βασιζόμενο στην απόδοσή του και τη στρατηγική που ακολουθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η ιδέα είναι να υπάρξει μια αξιολόγηση των προτερημάτων και των αδυναμιών του κάθε υποψηφίου, υποστηρίζει ο Guy Halfteck, ιδρυτής της Knack Inc.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *