ροή ειδήσεων

Virtuoso: Η Ελλάδα στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς του διεθνούς τζετ σετ


Δείτε τους 10 κορυφαίους προορισμούς του δικτύου για το καλοκαίρι του 2016

Στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς για διακοπές το καλοκαίρι του 2016, βάσει κρατήσεων, συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο πολυτελών διακοπών Virtuoso.

Tα στοιχεία, όπως ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του ετήσιου συμποσίου του δικτύου αυτή την εβδομάδα στο Κέιπ Τάουν, προέρχονται από τα τουριστικά πρακτορεία-μέλη της Virtuoso και αφορούν ταξίδια τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2016.

Η Virtuoso αντλεί δεδομένα από συναλλαγές που ξεπερνούν τα 35 δισ. δολάρια, αποκαλύπτοντας τους κορυφαίους προορισμούς της σεζόν. Το διεθνές τζετ σετ αναζητά παραδοσιακά αγαπημένους προορισμούς στην Ευρώπη για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά και επιλεγμένους της Αφρικής.


Δείτε τους 10 κορυφαίους προορισμούς του δικτύου για το καλοκαίρι του 2016:Virtuoso Top 10:

1. Ιταλία

2. Ην. Βασίλειο

3. Γαλλία

4. Ισπανία

5. Ολλανδία

6. Ιρλανδία

7. Γερμανία

8. Ν. Αφρική

9. Ελλάδα

10. Ισραήλ


Ενώ η Ευρώπη συνεχίζει να κυριαρχεί στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς διακοπών των πλουσίων, με 8 στους 10 προορισμούς της κατάταξης να βρίσκονται σε αυτήν, οι πωλήσεις του δικτύου για ταξίδια στην ήπειρο παρουσιάζουν στασιμότητα σε σχέση με πέρυσι.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία, με πρωταγωνιστή το Παρίσι, έχει επιστρέψει και παραμένει ισχυρή. Συνολικά, οι ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν εξαιρετικό value διακοπών, καταγράφουν μεγάλη ζήτηση.

Οι κρατήσεις για Ολλανδία είναι 38% επάνω σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι, με τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της Virtuoso να καταγράφουν μέση τιμή ανά διανυκτέρευση 44% χαμηλότερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, που ανέρχεται σε 793 δολάρια τη βραδιά. Η μέση τιμή δωματίου ανά διανυκτέρευση στην Ιρλανδία είναι 31% χαμηλότερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οδηγώντας σε εκτίναξη των κρατήσεων κατά 58%.

Οι επισκέπτες της Ιρλανδίας συνωστίζονται στο Δουβλίνο και το Γκάλγουεϊ, εκτός από την περιφέρεια Laois στο κέντρο της χώρας.

Oι Hot προορισμοί


Η κατάταξη της Virtuoso που αφορά τους 10 HOT προορισμούς του δικτύου, δηλαδή εκείνους που καταγράφουν φέτος τη μεγαλύτερη ποσοστιαία ανάπτυξη κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι, είναι η ακόλουθη:1. Τανζανία (+98%)2. Πορτογαλία (+88%)3. Ιρλανδία (+58%)4. Βραζιλία (+53%)5. Μεξικό (+48%)6. Ρωσία (+44%)7. Ολλανδία (+38%)8. Τζαμάικα (+28%)9. Σουηδία (+23%)10. Πολωνία (+18%)Η Αφρική είναι ανερχόμενος προορισμός, καταγράφοντας αύξηση της ζήτησης κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. Η Τανζανία καταγράφει τεράστια ανάπτυξη κρατήσεων, καθώς οι ταξιδιώτες επιθυμούν να δουν από κοντά τα μοναδικά της τοπία και την άγρια ζωή.

Η Ν. Αφρική έχει επίσης ανάπτυξη στις κρατήσεις, με τις 2 χώρες να αντιπροσωπεύουν το 80% των ταξιδίων μέσω Virtuoso στην Αφρική.

Η Πορτογαλία παρουσιάζει επίσης σημαντική ανάπτυξη, με τις Αζόρες να έχουν ιδιαίτερη ζήτηση. Η μέση τιμή διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία είναι 58% χαμηλότερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Από την Ευρώπη, είναι η χώρα που παρουσιάζει τη ισχυρότερη ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι, παρότι η Ιρλανδία, η Ρωσία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Πολωνία βρίσκονται επίσης στο top10.Η Βραζιλία καταγράφει ανάπτυξη εξαιτίας των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων (5-21 Αυγούστου).

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *