ροή ειδήσεων

Ξενοδοχεία: Ο πελάτης απαιτεί πλέον ασύρματο δίκτυο τεχνολογίας WiFi


Η άμεση σύνδεση με το διαδίκτυο αποτελεί πλέον τη σημαντικότερη επιθυμία του ταξιδιώτη
στο ξενοδοχείο, που επιλέγει. Πρόσφατη έρευνα του παρόχου υπηρεσιών φιλοξενίας, Roomzzz, έδειξε ότι η επιθυμία αυτή υπερτερεί από ο,τιδήποτε άλλο στο ξενοδοχείο, ακόμα και από τη θέα του δωματίου, την παροχή πετσέτας και νερού, ενώ αδιαφορούν για την ύπαρξη τηλεόρασης στο δωμάτιο...

Τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών μάλιστα θέλουν το πολύ σε 7 λεπτά από την άφιξή τους στο ξενοδοχείο να συνδεθούν στο Wifi, ρωτώντας για τον κωδικό στη διάρκεια της διαδικασίας τσεκ ιν και σχεδόν ένας στους 10 πανικοβάλλεται αν το ξενοδοχείο δεν διαθέτει Wifi.

Αυτήν τη σύγχρονη ανάγκη για ασύρματο δίκτυο τεχνολογίας WiFi στα ξενοδοχεία καλύπτει με απόλυτο τρόπο η εταιρεία Space Hellas. Το έργο που ολοκλήρωσε στο ξενοδοχείο Iti Asterias Beach Resort, στην περιοχή Θεολόγος Ρόδου, είναι χαρακτηριστικό, καθώς αποτελεί μια λύση «με το κλειδί στο χέρι» και παρέχει ασύρματη πρόσβαση υψηλής ταχύτητας και απόδοσης στο διαδίκτυο για τους πελάτες του ξενοδοχείου.

Το ασύρματο δίκτυο βασίζεται στον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό της εταιρείαςCisco Systems, και πιο συγκεκριμένα, στην τεχνολογία 802.11ac που παρέχει Gigabit ταχύτητες στον ασύρματο χρήστη. Χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία του, την υψηλή απόδοση με υψηλό ρυθμό μετάδοσης δεδομένων, τηνεπεκτασιμότητα του και την ασφάλεια που παρέχει τόσο στους διαχειριστές όσο και στους τελικούς χρήστες. Το δίκτυο καλύπτει τόσο τους χώρους των δωματίων όσο και τους κοινόχρηστους χώρους, εσωτερικούς (πχ. lobby, spa κ.α.) και εξωτερικούς (πχ. πισίνες, παραλία).

Το ασύρματο δίκτυο αποτελείται από 98 Access Points εσωτερικού και εξωτερικού χώρου που παρέχουν ταχύτητες ως και 1Gbps στους τελικούς χρήστες. Το σύνολο του εξοπλισμού ελέγχεται κεντρικά από υποδομή Cisco WLAN Controller παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο εύκολη διαχείριση του δικτύου. Παράλληλα, με την υποστήριξη των καινοτόμων τεχνολογιών της Cisco, όπως η τεχνολογία Cisco CleanAir αλλά και το Radio Resource Management, προσφέρεται η δυνατότητα αποφυγής παρεμβολών στο RF περιβάλλον και η δυναμική διαχείριση των RF χαρακτηριστικών του ασύρματου δικτύου, όπως είναι η ισχύς και το συχνοτικό κανάλι λειτουργίας. Παράλληλα, μέσω του κεντρικού συστήματος ελέγχου, ο διαχειριστής του δικτύου λαμβάνει αναφορές και στατιστικά για τη χρήση του δικτύου κάθε στιγμή.

Το δίκτυο WiFi βασίζεται σε ενσύρματη υποδομή από Cisco Switches τύπου Layer 2 και Layer 3, που παρέχουν υψηλή απόδοση και αξιοπιστία στη διασύνδεση του εξοπλισμού. Η ασφάλεια του δικτύου προσφέρεται μέσω συσκευής Cisco Adaptive Security Appliance (ASA) η οποία παρέχει προστασία στο δίκτυο από κακόβουλες επιθέσεις από το Internet, ενώ παράλληλα προσφέρει υπηρεσίες Content Filtering για τον έλεγχο της πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο παρέχεται μέσω ενός Cisco Router.

Η αυθεντικοποίηση των χρηστών αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της υποδομής του ξενοδοχείου Αστερίας. Το σύνολο των χρηστών του ασύρματο δικτύου αυθεντικοποιούνται σε υποδομή Cisco Identity Services Engine (ISE) η οποία παρέχει λειτουργία Captive Portal και AAA για το σύνολο του δικτύου. Οι χρήστες δημιουργούν λογαριασμούς προσωρινής πρόσβασης στο WLAN με τη χρήση της λειτουργίας Captive Portal, εισάγοντας τα στοιχεία τους (όπως Όνομα, και email) και έπειτα αποκτούν την απαιτούμενη πρόσβαση. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ξενοδοχείο για ενημέρωση των πελατών του σχετικά με προσφορές ή άλλες διαφημιστικές καμπάνιες. Παράλληλα, το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει δυνατότητα αναγνώρισης του τύπου της συσκευής που συνδέεται στο δίκτυο (πχ Laptop, smartphone/tablet, iOS/Android κλπ) και ανάλογης κατηγοριοποίησης αυτής.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/4/16 23:39

    Αφού εκανες την διαφήμιση σου πες μάς και πόσο κοστίζει? Π.Χ. για ενα ξενοδοχείο 16 δωματίων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *