ροή ειδήσεων

Wikileaks: Αυτή είναι η επιστολή του Τσίπρα στη Λαγκάρντ


Αυτή τη φορά δεν είναι οι "καυτοί" διάλογοι κάποιων μελών του ΔΝΤ για την Ελλάδα που φέρνει στο φως το Wikileaks...



Το site του Τζούλιαν Ασάνζ δημοσιεύει την επιστολή που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην επικεφαλής του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
«Αγαπητή Κριστίν» ξεκινά η επιστολή, με την... προσφώνηση να είναι γραμμένη στο... χέρι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μετά την αποκάλυψη διαλόγου ανάμεσα στον Πολ Τόμσεν και τη Ντέλια Βελκουλέσκου στις 19 Μαρτίου, όπου μεταξύ (πολλών) άλλων απειλούν την Ελλάδα με πιστωτικό γεγονός τον Ιούλιο ώστε να πειστεί η κυβέρνηση να δεχτεί νέα μέτρα, ζητά από την Κριστίν Λαγκάρντ εξηγήσεις, αν αυτές οι θέσεις είναι και οι απόψεις του Ταμείου.


«Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα για τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ με ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα», ξεκινά την επιστολή του ο πρωθυπουργός και σημειώνει ιδιαίτερα πως το θέμα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευτεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται με αξιωματούχους του ΔΝΤ που εκφράζουν τέτοιες θέσεις, "φωτογραφίζοντας" ξεκάθαρα τον Πολ Τόμσεν.

Εκφράζει δε τη βεβαιότητά του πως η Κριστίν Λαγκάρτν θα πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσεις ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά»



Όλη η επιστολή του πρωθυπουργού στην Κριστίν Λαγκάρντ
«Προς την επικεφαλής του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ

Αγαπητή Κριστίν

Σου γράφω για να σου εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία σχετικά με δημοσιεύματα για τη θέση αξιωματούχων του ΔΝΤ με ρόλους κλειδιά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Το πρώτο θέμα είναι φυσικά, το αν η θέση τους αντανακλά την επίσημη άποψη του ΔΝΤ. Το να χρησιμοποιούν ένα πιστωτικό γεγονός ως μέσο για να πιέσουν την Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη είναι ξεκάθαρα πέρα από τα όρια της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης όπως εμείς την καταλαβαίνουμε.

Το δεύτερο θέμα είναι αν η Ελλάδα μπορεί να εμπιστευθεί και να συνεχίσει να διαπραγματεύεται καλή τη πίστη, με αξιωματούχους του ΔΝΤ, οι οποίοι εκφράζουν απόψεις σαν και αυτές των δημοσιεύσεων. Ιδιαίτερα όταν εμφανίζονται να απειλούν να καθυστερήσουν την διαδικασία, πιστεύοντας πως μόνο ένα πιστωτικό γεγονός θα οδηγήσει σε υποχωρήσεις. Οι επιτυχείς διαπραγματεύσεις είναι συχνά δύσκολες, αλλά πάντα απαιτούν εμπιστοσύνη και αξιοπιστία από όλες τις πλευρές. Ειλικρινά εύχομαι, ότι η θέση του ΔΝΤ είναι να φτάσουμε σε μια γρήγορη, επιτυχή, και βιώσιμη κατάληξη της αξιολόγησης και είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσεις ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα παραμείνει σε τροχιά.

Όπως πάντα, θα χαιρόμουν να μιλήσω μαζί σου οποιαδήποτε στιγμή γι’ αυτά τα θέματα καθώς είμαι σίγουρος ότι συμμερίζεσαι την ανησυχία μου.

Με εκτίμηση
Αλέξης Τσίπρας»

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Θα σκίσουμε τα μνημόνια, θα τους πετάξουμε όλους έξω, θα .... θα ...... θα ..... θα κάνω το ΟΧΙ ... ΝΑΙ .. Θα υπογράψω με τα τέσσερα όσα μνημόνια θέλετε ........
    Καλά λένε οι Ισπανοί... "πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *