ροή ειδήσεων

10 Τραγικές Χώρες στον Κόσμο, που Συμπεριφέρονται στις Γυναίκες με το Χειρότερο Τρόπο!


Δεν έχει σημασία πόσο έχει προοδεύσει ο δυτικός πολιτισμός: ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για τις γυναίκες.


Οι διακρίσεις με βάση το φύλο, η ενδοοικογενειακή βία και οι βιασμοί είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, κυρίως σε ασιατικές και αφρικαν…


Δεν έχει σημασία πόσο έχει προοδεύσει ο δυτικός πολιτισμός: ο κόσμος εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο μέρος για τις γυναίκες.


Οι διακρίσεις με βάση το φύλο, η ενδοοικογενειακή βία και οι βιασμοί είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, κυρίως σε ασιατικές και αφρικανικές χώρες. Σε ορισμένες από αυτές μάλιστα, ο ακρωτηριασμός των γεvvητικών οpγάνων στις γυναίκες είναι ακόμη και σήμερα μια κοινή πρακτική…


1) Αφγανιστάν





Στο Αφγανιστάν το 87% του γυναικείου πληθυσμού είναι αναλφάβητο. Τα κοpίτσια αναγκάζονται να παντρευτούν σε νεαρή ηλικία (15-19 ετών). Το ποσοστό μητρικής θνησιμότητας είναι 400 στις 100.000 γυναίκες.


2) Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό





Οι διακρίσεις λόγω φύλου και η ενδοοικογενειακή βία είναι μερικά από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο Κονγκό. Σύμφωνα με την American Journal of Public Health, 1.150 γυναίκες στο Κονγκό πέφτουν καθημερινά θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης.


3) Ινδία





Ομαδικοί βιασμοi, παιδιά που παντρεύονται και η εμπορία ανθρώπων είναι μερικά κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Ινδία. Έρευνες δείχνει ότι 50 εκατομμύρια περιπτώσεις παιδοκτονία γυναικών αναφέρθηκαν στην Ινδία τα τελευταία 30 χρόνια.


4) Σομαλία





Η Σομαλία είναι μια αφρικανική χώρα που στερείται νόμου και τάξης. Στο 95% του γυναικείου πληθυσμού εφαρμόζεται ακρωτηριασμός των γεvvητικών τους οpγάνων σε ηλικίες 4-11 ετών. Εκτός από αυτό, η υψηλή μητρική θνησιμότητα, η σeξουαλική κακοποίηση και οι παιδικοί γάμοι είναι μερικά ακόμη προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες αυτής της φοβερής χώρας.


5) Κολομβία




Το National Institute of Legal Medicine and Forensic Science ανέφερε τον υψηλότερο αριθμό περιπτώσεων βίας με βάση το φύλο στην Κολομβία το 2010. Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιες οργανώσεις που παρέχουν μετά βίας φροντίδα στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και επιθέσεων με οξύ στην Κολομβία. Το λυπηρό είναι ότι τα θύματα δεν λαμβάνουν καμία δικαιοσύνη για τη σωματική και ψυχική κακοποίηση που έχουν υποστεί, ενώ οι άνδρες ποτέ δεν αισθάνονται ενοχές για την ανάρμοστη συμπεριφορά τους και κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα, χωρίς οποιεσδήποτε κυρώσεις.


6) Αίγυπτος





Η σeξουαλική παρενόχληση και η ενδοοικογενειακή βία είναι σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην Αίγυπτο. Το δικαστικό σύστημα της χώρας δεν προστατεύει τα δικαιώματα των γυναικών, ενώ ο γυναικείος πληθυσμός στερείται των δικαιωμάτων του στο γάμο, το διαζύγιο, την επιμέλεια των παιδιών και τα κληρονομικά.


7) Μεξικό





Το νομικό σύστημα στο Μεξικό δεν προστατεύει τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής και σeξουαλικής κακοποίησης. Υπάρχουν πολύ λίγες γυναίκες που βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν δημόσια ότι ήταν θύματα σeξουαλικής επίθεση καθώς οι περιπτώσεις αυτές αντιμετωπίζονται με αμφιβολία, αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού.


8) Βραζιλία





Εκθέσεις δείχνουν ότι κάθε 15 δευτερόλεπτα στη Βραζιλία μια γυναίκα δέχεται επίθεση και πεθαίνει κάθε 2 ώρες. Οι αμβλώσεις απαγορεύονται στη Βραζιλία, εκτός από τις περιπτώσεις βιασμού ή σοβαρών διαταραχών. Οι γυναίκες που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις και θέλουν να κάνουν άμβλωση, πρέπει να εκτίσουν ποινή φυλάκισης τριών ετών.


9) Πακιστάν





Οι πιο κοινά κίνδυνοι για τις γυναίκες περιλαμβάνουν επιθέσεις με οξύ, καταναναγκαστικοί γάμοι ή γάμοι παιδιών, τιμωρία δια λιθοβολισμού και ενδοοικογενειακή βία. Αυτή η απαίσια χώρα έχει τα υψηλότερα ποσοστά προίκα φόνου, φόνων τιμής και παιδικών γάμων.


10) Ταϊλάνδη





Παρά το γεγονός ότι η Ταϊλάνδη είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, οι σeξουαλικές επιθέσεις είναι κοινές σε αυτή τη χώρα.


Σύμφωνα με το Thailand Domestic Violence Information Center, η βία κατά των γυναικών είναι κοινό πρόβλημα, λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης ναρκωτικών και οινοπνευματωδών ποτών στη χώρα.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *