ροή ειδήσεων

Ο ανεκδιήγητος Φίλης «έκοψε» τα 1500 ευρώ ως έπαινο αριστείας στους φοιτητές


Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης «κόβει» τον έπαινο αριστείας στους αριστούχους των πανεπιστημιακών σχολών...



Οι εκατοντάδες νέοι ανέμεναν τον έπαινο για τις άριστες επιδόσεις τους που συνοδευόταν από το ποσό των 1500 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δίνονται μέσω του ΙΚΥ αλλά φέτος, όπως και πέρυσι δεν δόθηκαν.

Ο βουλευτής με το «Ποτάμι» Γιώργος Αμυράς είπε χαρακτηριστικά στη Βουλή ότι «το 2015 και το 2016 ήταν οι δύο χρονιές, στις οποίες δεν δώσατε εσείς, η αριστερή κυβέρνηση τον έπαινο της αριστείας στους αριστούχους των πανεπιστημιακών σχολών».

Για να τονίσει ότι: «Ήταν 1.500 ευρώ για κάθε άριστο. Πέρυσι και φέτος δεν τα δώσατε. Τα χρήματα αυτά εκταμιεύονταν και δίνονταν ως ένα μικρό επίδομα ενίσχυσης στους αριστούχους φοιτητές όλων των τάξεων, όλων των σχολών, όλων των τμημάτων των πανεπιστημίων ως μια ένδειξη επιβράβευσης της ζέσης τους να εξελιχθούν».

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απάντησε στη Βουλή στη σχετική ερώτηση του κ. Αμυρά ότι «Λόγω αχρηματίας και όχι αξιοκρατίας δεν δόθηκαν τα 1.500 ευρώ υποτροφία στους αριστούχους των ΑΕΙ».

Ο κ. Αμυράς πάντως σχολίασε ότι «Είναι θέμα φτώχειας, αλλά την ίδια ώρα προσλαμβάνετε, κύριε Υπουργέ, μετακλητούς από εδώ και από εκεί. Κόψτε τους μετακλητούς, κόψτε τους Καρανίκες στου Μαξίμου και βεβαίως θα βρείτε τα 1.500 ευρώ για να τα δώσετε στους αρίστους.» Και ο κ. Φίλης επανέλαβε ότι «δεν είναι θέμα έλλειψης αξιοκρατίας, είναι θέμα έλλειψης χρημάτων».

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *