ροή ειδήσεων

Μεταμεσονύχτια φοροεπιδρομή 200 εκατ. ευρώ : Έσβησαν ΟΛΕΣ τις «κόκκινες γραμμές»


Άγρια μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, μόλις έπεσε το «μαύρο» στην ενημέρωση και ελάχιστες ώρες πριν εισαχθεί εσπευσμένα στην Βουλή για ψήφιση το φορολογικό νομοσχέδιο, εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι των 600-800 ευρώ το μήνα, έχασαν σε μια στιγμή 909 ευρώ από το αφορολόγητο που είχαν (ή σχεδόν 500 ευρώ παραπάνω από όσα ήξεραν και υπολόγιζαν όταν στην κυβέρνηση μιλούσαν για αφορολόγητο 9.100 ευρώ) αλλά και 50-200 ευρώ από την τσέπη τους για επιπλέον φόρους, ενώ πριν δεν πλήρωναν τίποτε σε φόρους εισοδήματος.

Επί της ουσίας, για φορολογούμενους με ένα παιδί η έκπτωση φόρου περιορίζεται στα 1.950 ευρώ, συρρικνώνοντας το έμμεσο αφορολόγητο στα 8.863 ευρώ. Για άγαμους ή ζευγάρια χωρίς παιδιά η έκπτωση φόρου μειώνεται στα 1.900 ευρώ και το αφορολόγητο στα 8.636 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η απόφαση αναφέρει ότι μειώνεται η έκπτωση φόρου εισοδήματος από τα 2100 ευρώ που είναι ως σήμερα (Νόμος 4172/2013, άρθρο 16) στα 1900 ευρώ «για το φορολογούμενο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα», και υπό την προϋπόθεση ότι «το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις, δεν υπερβαίνει το ποσό των 20.000 ευρώ».

Η μείωση του φόρου ανέρχεται στα 1950 ευρώ για φορολογούμενο με ένα τέκνο, στα 2000 ευρώ για φορολογούμενο με δύο τέκνα, και σε 2.100 ευρώ για φορολογούμενο από τρία τέκνα και άνω. (Δηλαδή, έκπτωση 50 ευρώ ανά τέκνο ως τα πρώτα τρία).

Πρακτικά, αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, ο φόρος στα εισοδήματα θα ξεκινά:
-Από τα 8636 ευρώ για τον άγαμο (δηλαδή από μισθούς των 616 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα ή από τα 720 για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους),

-Από τα 8.865 ευρώ για μισθωτό με ένα παιδί,

-Από τα 9.100 ευρώ αν έχει δύο παιδιά, όπως εξ αρχής προέβλεπε -για όλους όμως- το νομοσχέδιο Τσακαλώτου.

– Από τα 9.545 ευρώ, όπως ισχύει σήμερα, αν είναι κάποιος τρίτεκνος ή πολύτεκνος,

Παραδείγματα

– Για εισόδημα 15.000 ευρώ, ένας μισθωτός θα επιβαρυνθεί 161 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος φέτος θα είναι 1.400 ευρώ, αντί 1.200 ευρώ, αν ο φορολογούμενος είναι άγαμος. Για έκτακτη εισφορά θα πληρώσει 66 ευρώ αντί 105 ευρω. Έτσι θα επιβαρυνθεί με 161 ευρώ σε σχέση με όσα θα πληρώσει φέτος για τα περσινά του εισοδήματα. Αν έχει ένα παιδί θα πληρώσει 111 ευρώ παραπάνω, αν έχει δύο θα πληρώσει τα 61 ευρώ –όπως έλεγε τον Απρίλιο ο κ.Τσακαλώτος- ενώ αν έχει τρία ή παραπάνω παιδιά, θα γλιτώσει 39 ευρώ.

– Εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα με μισθό 650 ευρώ το μήνα ή 9.100 ευρώ το χρόνο θα πληρώσει φόρο 100 ευρώ ενώ ως τώρα δεν πλήρωνε τίποτε. Αν έχει ένα παιδί θα πληρώσει 50 ευρώ. Με περισσότερα παιδιά, δεν πληρώνει όπως και πριν τίποτε.

– Υπάλληλος χωρίς παιδιά των 680 ευρώ το μήνα, για εισόδημα 9545 ευρώ, θα πληρώσει 200 ευρώ φόρο, ενώ φέτος δεν πλήρωνε τίποτε. Αν έχει παιδιά, παραμένει αφορολόγητος.

– Χαμηλοσυνταξιούχος με 815 ευρώ το μήνα (κύρια και επικουρική) με ετήσιο εισόδημα 9800 ευρώ, θα πληρώνει 256 ευρώ, αντί 56 που πληρώνει φέτος. Δηλαδή χάνει αυτομάτως 200 ευρώ περισσότερα ή 1-2 από τις «κουτσουρεμένες» επικουρικές συντάξεις του.

– Για ζευγάρια χαμηλόμιθων και χαμηλοσυνταξιούχων που ζουν με εισοδήματα πείνας, οι απώλειες διπλασιάζονται, αν χάνει κάθε σύζυγο πχ από 200 ευρώ ή 400 ευρώ το νοικοκυριό αυτό.

«Σφαγή» για τις Επιχειρήσεις

Με την ίδια τροπολογία, επίσης, μεταξύ άλλων «προβλέπεται εφεξής ένας συντελεστής οριζόμενος σε 29% για τη φορολόγηση κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν οι υπόχρεοι που τηρούν απλογραφικά βιβλία».

Οπως επισημαίνεται στην Εκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, «σήμερα προβλέπεται συντελεστής 26% για φορολογητέο εισόδημα κάτω των 50 χιλ. ευρώ και 33% για φορολογητέο εισόδημα άνω των 50 χιλ. ευρώ». Είναι σε αυτή την Εκθεσή του που το ΓΛΚ αναφέρει: «Από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο ετήσια αύξηση εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 200 εκ. ευρώ περίπου».

Πέραν της προαναφερθείσας, την ίδια ώρα (22:45) νύχτα της Παρασκευής 6/5, η κυβέρνηση κατέθεσε και άλλες τρεις «εκπρόθεσμες» τροπολογίες:

Η πρώτη εξ αυτών αφορά τις δημοπρατούμενες άδειες επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης και προβλέπει πως το τίμημα για κάθε δημοπρατούμενη άδεια «θα καταβάλλεται σε τρεις ισόποσες μηνιαίες δόσεις αντί εφάπαξ, με την αρχική εντός 15 ημερών «από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή» και την τελευταία «εντός 24 μηνών από την ημερομηνία χορήγησης της άδειας».

Η δεύτερη και η τρίτη αφορούν τις εφημερίδες και τα έντυπα: Σύμφωνα με τις προωθούμενες τροπολογίες, αφενός «καθιερώνεται για όλα τα έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες ειδική σήμανση γραμμικού κώδικα ή εικονοστοιχείο (Barcode – Pixel) που πρέπει να φέρουν σε ευδιάκριτο εξωτερικό σημείο» και αφετέρου, «οι εκδότριες επιχειρήσεις καθημερινού και περιοδικού Τύπου υποχρεούνται να υποβάλλουν στοιχεία κόστους των αγαθών που περιλαμβάνονται στις εκδόσεις τους ως «προσφορές».



– Για χιλιάδες μικρές εταιρίες που, με άλλη μία τροπολογία που μπήκε ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο, για τα χαμηλά κέρδη που ίσως έχουν φέτος, θα κληθούν τελικά να πληρώσουν 29% φόρο, και όχι 26% όπως ίσχυε ως τώρα -και έλεγε πως θα ισχύσει και στο μέλλον το νομοσχέδιο που «μονομερώς» κατέθεσε πριν το Πάσχα η κυβέρνηση.

Όλοι αυτοί, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει τις τροπολογίες, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους 200 εκατ. ευρώ, και αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2016, αντί να δουν … αύξηση του αφορολογήτου στα 12.000 ευρώ -όπως ίσως πίστευαν μέχρι και πέρυσι τέτοια εποχή.

Αλλού το όνειρο, αλλού το θαύμα…

Με την τροπολογία Τσακαλώτου για το αφορολόγητο, ορίζεται πως η έκπτωση φόρου, από τα 2100 ευρώ που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους, συρρικνώνεται τελικά στα 1900 ευρώ και όχι στα 2000 ευρώ, όπως έλεγε το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει η κυβέρνηση και ψηφίζεται άμεσα στη Βουλή. Μόνο αν έχουν ανήλικο παιδί, η έκπτωση θα φτάνει στα 1950 ευρώ και με δύο παιδιά στα 2.000 ευρώ, όπως προβλεπόταν. Για «αντιστάθμισμα», τρίτεκνοι και πολύτεκνοι θα διατηρήσουν την έκπτωση των 2100 που έχουν και τώρα.



Ωστόσο εδώ ίσως κρύβεται και άλλη παγίδα, αν δηλαδή τα παιδιά θεωρούνται «εξαρτώμενα μέλη» μόνον για τον ένα γονέα (τον υπόχρεο ή όποιον ασκεί γονική μέριμνα). Αν δεν αλλάξει κάτι στην διατύπωση πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, ίσως χρειαστεί ειδική εγκύκλιος που θα εκδοθεί μετά για να αποσαφηνίζει αν την έκπτωση φόρου των 1950-2100 ευρώ δικαιούνται και οι δύο γονείς ή μόνον ο ένας.

«Θυσίασαν» τους χαμηλόμισθους

Με την υποχώρηση αυτή, αλλά και με τις άλλες ρυθμίσεις που καταργούν Ταμεία, κόβουν συντάξεις και βγάζουν όλα τα κόκκινα δάνεια «στο σφυρί» ο κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσέλθει την Δευτέρα στο Eurogroup, για να δείξει πως παρά τις καθυστερήσεις πέρασε το πρώτο από τα εξοντωτικά νομοσχέδια που ετοίμασε η κυβέρνηση.

Ωστόσο, στις 13 Απριλίου, πριν ένα μήνα, ο υπουργός Οικονομικών υπεραμυνόταν των «κόκκινων γραμμών» και για να δείξει πόσο δίκαιο ήταν το νομοσχέδιο που ανακοίνωνε πως καταθέτει, έλεγε ότι για εισόδημα 15.000 ευρώ, με το δικό του σύστημα κάποιος θα πληρώνει 61 ευρώ παραπάνω και όχι 240 ευρώ που προέκυπτε με την πρόταση του ΔΝΤ.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/16 18:29

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ….
    ΚΑΙ ΠΡΑΞΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΕΝΤΟΛΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΞΕΧΡΕΩΜΑΤΟΣ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ……… !!!!!!
    ΤΣΙΠΡΑΑΑΑΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ !!!!
    ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ »ΟΠΛΑ» ΘΑ ΣΑΣ ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΜΕ !!!
    ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ !!!

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

    https://youtu.be/sMz8r54od-A
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/16 18:40

    Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.....
    ......Ο ΕΝΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ....
    ΑΚΟΥΣΤΕ
    https://youtu.be/ObdB-R07F8Q
    Εσύ το εβαλες ......
    Ε.ΣΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ......

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/5/16 18:50

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==
    Έτσι λειτουργεί το οικονομικό μοντελάκι…
    ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ 300 ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ
    ΒΟΛΕΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ..............

    ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΟΣΟ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΧΡΕΗ ΕΧΕΙΣ.
    Τα χρέη μας γίνονται πλούτος αυτών που απεργάζονται την δουλεία μας και των εκτελεστικών τους οργάνων (θησαυροφύλακες, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί και τα υπόλοιπα τεκτονικά ζώα τους). Με τα ίδια μας χρέη μας ξαναδανείζουν και έτσι χρωστάμε όλο και περισσότερο αέρα κοπανιστό εις τον αιώνα τον άπαντα αμήν… και εμείς βάζουμε και την υπογραφή μας… απύθμενη άγνοια…
    Όχι πια όμως, τώρα ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ότι έχεις εξαπατηθεί. Αν δεν γνωρίζεις, ΔΕΣ, ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ, ΜΑΘΕ.

    ΤΑ ΛΙΓΑ Ή ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ (ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΕΟΝ) ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΚΑ ΣΟΥ», ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΙ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΕΙΣ. ΤΟΣΟ «ΔΙΚΑ ΣΟΥ» ΕΙΝΑΙ… ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ (ΠΛΟΥΤΟ) ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ «ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ»

    Τα χρέη τα δημιουργήσαμε επειδή τα έχουμε αποδεχθεί. Δεν χρωστάς τίποτα συνέλληνα, όλα δικά σου είναι και όσα κέρδη και περιουσίες έχουν όλοι όσοι διατείνονται για αφεντάδες σου είναι κι αυτά δικά σου, άρα αυτοί σου χρωστούν διότι δεν έχουν ποτέ εργαστεί πραγματικά, κι αν έχουν, δεν εργάστηκαν ποτέ περισσότερο από εσένα, άρα αυτοί σου χρωστούν και όχι εσύ.

    Η διαπίστωση έγινε. Το πρόβλημα το ζούμε. Ο καιρός να το λύσουμε ήρθε.
    ΕΜΕΙΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ, ΕΜΕΙΣ! Γιατί όποιος το λύσει γίνεται και αφεντικό-κύριος του εαυτού του, άρα αν δεν το λύσουμε εμείς δεν θα γίνουμε αυτό που κανονικά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε, δηλαδή κυρίαρχοι, κύριοι του εαυτού μας, της οικογένειάς μας, του ΕΘΝΟΥΣ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/5/16 18:58

    Με το ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που έχουν φτιάξει, ταίζουν τα σκυλιά τους, σκυλιά πολλών αποχρώσεων, όπως και τα πρόβατα που τα ακολουθούν.
    Αυτά τα σκυλιά θα γαυγίζουν ή και θα δαγκώνουν μέχρι το τέλος τους και τα πρόβατα που τα ακολουθούν είναι πρόθυμα να γίνουν και σκυλιά στην θέση των σκυλιών.
    Δεν έχει νόημα να αντιπαρατιθέμεθα με σκυλιά και πρόβατα.
    Επίθεση στο καθεστωτικό σύστημα το ίδιο και ό,τι σου πήρε το κάνεις πάλι δικό σου, των παιδιών σου και του έθνους σου.
    Τα σκυλιά και τα πρόβατα αναγκαστικά θα γίνουν άνθρωποι, κι αν επιμείνουν και θέλουν οπωσδήποτε αφεντικά και δεν γίνουν δεν πειράζει, θα έχουμε χώρο να δουλέψουν καί τα σκυλιά καί τα πρόβατα, για τα νέα τους αφεντικά, την οικογένειά τους, τα αδέρφια τους, τα παιδιά τους και θα δώσουν και την ψυχή τους γι αυτά, και τα τέκνα τους θα ζήσουν ως άνθρωποι για να παραμείνουν άνθρωποι.

    Οι πανάρχαιοι πρόγονοί μας, μας άφησαν ΔΩΔΕΚΑ ΑΞΙΕΣ με τις οποίες -όλες μαζί ταυτόχρονα- λειτουργεί το Σύμπαν μας.
    Τηρώντας αυτές -και είναι εύκολο διότι με αυτές γεννηθήκαμε- η δημιουργία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ είναι απλά μία αυτόματη διαδικασία.
    Βάζουμε τις Αξίες μας μπροστά και τις αφήνουμε να παράγουν.
    Το πρώτο πράγμα που θα παραχθεί είναι η Δημοκρατία που τόσα ακούσαμε και ποτέ δεν είδαμε.

    ΛΟΓΙΚΗ
    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
    ΑΡΕΤΗ
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    ΙΣΟΤΗΣ
    ΑΦΘΟΝΙΑ
    ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ
    ΑΡΜΟΝΙΑ
    ΑΝΔΡΕΙΑ
    ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ
    ΓΝΩΘΙ Σ’ ΕΑΥΤΟΝ
    Η ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ ΤΟΥ ==ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ==
    ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ .........ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ......
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/5/16 19:04

    ΣΥΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ…
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ… ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ , ΣΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ , ΣΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ , ΣΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ , ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ , ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΣΑΣ , ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΣΑΣ , ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΑΣ
    … ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΑΠΟΔΕΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝΕΣΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΜ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΚΙΣΕ ΣΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙΤΕ ΕΝΑ 50ΕΥΡΟ
    ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ
    Ε.ΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ Σ’ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. ΣΕ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΛΛΗΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ...
    ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ Ε.ΣΥ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΙ Ε.ΣΥ.

    ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ.......

    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/5/16 19:19


    ΔΕΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ
    ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΗ ....
    Ναυπηγία (υπολειτουργούν)
    Διυλιστήρια
    Πειραϊκή πατραϊκή (έκλεισε το 1985 5.500 εργαζόμενοι)
    Αθηναϊκή χαρτοποιία ΑΕ (λειτουργεί ένα μικρό τμήμα της με 150 εργαζόμενους από 3.500. ήταν η μεγαλύτερη χαρτοποιία στα Βαλκάνια και τρίτη στην Ευρώπη.
    Εξαγωγές 100.000 τόνους και 40.000 τόνους στην ελληνική αγορά ετήσια)
    Χαρτοποιία Ξάνθης (Diana) (έκλεισε)
    Πατραϊκή χαρτοποιία (delica) (έκλεισε)
    Αιγαίο (Υφάσματα) (έκλεισε)
    Δημητριάδης (Υφάσματα) (έκλεισε)
    Φωστηρόπουλος (βιαμάξ) (έκλεισε)
    Χρωπει ΑΕ (έκλεισε)
    Λιπάσματα Πειραιά (έκλεισε)
    Σκαλιστήρης ελληνικοί λευκόλιθοι (έκλεισε)
    Στασινόπουλος (χαλκορ) ( μετέφερε την έδρα της εκτός Ελλάδος)
    Pirelli (πάτρα) (έκλεισε)
    Goodyear (Θεσσαλονίκη) (έκλεισε)
    Όλες αυτές οι εταιρείες έκλεισαν με ευθύνη των κυβερνήσεων ΟΛΩΝ και κυρίως των συνδικαλιστών που μετά το κλείσιμο ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ στό ΔΗΜΟΣΙΟ.......

    Υπάρχει έστω και μια εταιρεία που να ιδρύθηκε και απασχολεί πάνω από 30 εργαζόμενους;
    Μονό κάποια γραφεία εισαγωγών με το πολύ 5 εργαζομένους και κάποιες αποθήκες με καμιά δεκαριά εργαζόμενους .
    Με λίγα λόγια ανάπτυξη του ΑΕΡΑ.!!!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.
    ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ....ΛΟΓΙΚΗ !!!!!!!!!
    Εσύ μόνο με την Ε.ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ....
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/5/16 19:20


    ΔΕΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΕΣΥ
    ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΒΟΛΗ ....
    Ναυπηγία (υπολειτουργούν)
    Διυλιστήρια
    Πειραϊκή πατραϊκή (έκλεισε το 1985 5.500 εργαζόμενοι)
    Αθηναϊκή χαρτοποιία ΑΕ (λειτουργεί ένα μικρό τμήμα της με 150 εργαζόμενους από 3.500. ήταν η μεγαλύτερη χαρτοποιία στα Βαλκάνια και τρίτη στην Ευρώπη.
    Εξαγωγές 100.000 τόνους και 40.000 τόνους στην ελληνική αγορά ετήσια)
    Χαρτοποιία Ξάνθης (Diana) (έκλεισε)
    Πατραϊκή χαρτοποιία (delica) (έκλεισε)
    Αιγαίο (Υφάσματα) (έκλεισε)
    Δημητριάδης (Υφάσματα) (έκλεισε)
    Φωστηρόπουλος (βιαμάξ) (έκλεισε)
    Χρωπει ΑΕ (έκλεισε)
    Λιπάσματα Πειραιά (έκλεισε)
    Σκαλιστήρης ελληνικοί λευκόλιθοι (έκλεισε)
    Στασινόπουλος (χαλκορ) ( μετέφερε την έδρα της εκτός Ελλάδος)
    Pirelli (πάτρα) (έκλεισε)
    Goodyear (Θεσσαλονίκη) (έκλεισε)
    Όλες αυτές οι εταιρείες έκλεισαν με ευθύνη των κυβερνήσεων ΟΛΩΝ και κυρίως των συνδικαλιστών που μετά το κλείσιμο ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ στό ΔΗΜΟΣΙΟ.......

    Υπάρχει έστω και μια εταιρεία που να ιδρύθηκε και απασχολεί πάνω από 30 εργαζόμενους;
    Μονό κάποια γραφεία εισαγωγών με το πολύ 5 εργαζομένους και κάποιες αποθήκες με καμιά δεκαριά εργαζόμενους .
    Με λίγα λόγια ανάπτυξη του ΑΕΡΑ.!!!!

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ.
    ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ....ΛΟΓΙΚΗ !!!!!!!!!
    Εσύ μόνο με την Ε.ΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ να ΞΑΝΑΓΙΝΕΙΣ
    ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ....
    ==ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.Ε.ΣΥ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *