ροή ειδήσεων

Ιατροδικαστής: Στο λαιμό του 5χρονου επιτέθηκε το ροτβάιλερ


Το 5χρονο αγοράκι έφερε πολλαπλά τραύματα σε πρόσωπο, τράχηλο αλλά και στα οστά του - Έντονες αντιδράσεις στα social media - Για εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη κάνει λόγο ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος - Κηδεύτηκε σήμερα το παιδίΤην βιαιότητα με την οποία επιτέθηκαν τα ροτβάιλερ στον άτυχο 5χρονο την Κυριακή του Πάσχα και την ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση στην οποία μεταφέρθηκε το 5χρονο αγόρι στο Νοσοκομείο Κοζάνης, επιβεβαιώνει η ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το αγοράκι έφερε πολλαπλά και σοβαρά τραύματα σε πρόσωπο και τράχηλο, τα οποία και επέφεραν τον θάνατό του.

Μάλιστα, σύμφωνα με το kozanimedia.gr, τα πολλά δαγκώματα από τα ροτβάιλερ προκάλεσαν ισχυρά τραύματα και στα οστά του παιδιού!

Ο 5χρονος κηδεύτηκε σήμερα στις 10 το πρωί στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Κοζάνης, εκεί όπου συντετριμμένη η μητέρα του αποχαιρέτησε το αγγελούδι της.



Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στον ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ Ο εισαγγελέας Κοζάνης ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας στον 72χρονο συνταξιούχο, ιδιοκτήτη των δύο σκύλων ράτσας ροτβάιλερ, που τραυμάτισαν θανάσιμα το αγόρι.

Ο 72χρονος στην κατάθεση του στον εισαγγελέα ισχυρίστηκε ότι τα τρία ροτβάιλερ ήταν κλεισμένα σε ειδικό χώρο στο ημιυπόγειο του σπιτιού του, ενώ τα υπόλοιπα πέντε σκυλιά της οικογένειας ήταν κλεισμένα σε αποθήκη της αγροικίας.

Ο συνήγορός του δήλωσε ότι ο εντολέας του είναι συγκλονισμένος από το περιστατικό και σημείωσε πως διατηρούσε και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του αγοριού. Ορίστηκε προανάκριση για την έρευνα των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν στο θάνατο το 5χρονο αγοράκι, ενώ ο 72χρονος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος.

Τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ





Τα ροτβάιλερ είχαν επιδείξει στο παρελθόν επικίνδυνη συμπεριφορά!Σύμφωνα με το άρθρο 924 ΑΚ ο κάτοχος ζώου ευθύνεται για τη ζημία που προξενήθηκε απ’ αυτό σε τρίτον. Αν η ζημία έγινε από κατοικίδιο ζώο που χρησιμοποιείται για το επάγγελμα, τη φύλαξη της κατοικίας ή τη διατροφή του κατόχου του, αυτός δεν ευθύνεται εάν αποδείξει ότι δεν τον βαρύνει κανένα πταίσμα ως προς τη φύλαξη και την εποπτεία του ζώου. Ουσιαστικά δηλαδή αν παραμείνει η παραπάνω κατηγορία χωρίς βελτιώσεις, οι οποίες μπορεί να προκύψουν από μαρτυρικές καταθέσεις δεν υπάρχει κακουργηματική πράξη.

Όμως, σύμφωνα με όσα διαδίδονται από συγχωριανούς και αν φυσικά αυτά επιβεβαιωθούν, αναφέρει το prlogos.gr, τα ροτβάιλερ του ιδιοκτήτη είχαν επιδείξει στο παρελθόν επικίνδυνη συμπεριφορά. Μάλιστα είχαν γίνει και συστάσεις στον ιδιοκτήτη, αλλά μάταια. Διαβάζουμε επίσης σε ειδικές σελίδες για τα ροτβάιλερ πόσο φιλικά ζώα είναι στα παιδιά με την παρακάτω υποσημείωση:

Οκτώ ροτβάιλερ είχε στην αυλή του ο 72χρονος




Έντονες αντιδράσεις στα social mediaΟ φρικτός θάνατος που παιδιού από τα δύο σκυλιά σόκαρε το πανελλήνιο και οι πολίτες στράφηκαν στα social media προκειμένου να εκφράσουν τη θλίψη αλλά και την οργή τους για το περιστατικό.

Οι περισσότεροι ρίχνουν την ευθύνη στον ιδιοκτήτη των σκυλιών καθώς τα ροτβάιλερ πρόκειται για γενικά ήρεμα σκυλιά τα οποία, ωστόσο, χρειάζονται σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση, διαφορετικά μπορούν να αποκτήσουν μια ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά.



Για εγκληματική αμέλεια του ιδιοκτήτη των σκύλων κάνει λόγο ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ ΕλλάδοςΤον ιδιοκτήτη των σκυλιών ως υπέυθυνο για την τραγωδία «δείχνει» και ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος ο οποίος εξέδωσε την Τρίτη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Όπως αναφέρει, «όλοι εμείς που συμβιώνουμε τα τελευταία πολλά χρόνια με σκύλους της φυλής των ροτβάιλερ που μεγαλώσαμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δίπλα τους, που καθημερινά εισπράττουμε την αμέριστη αγάπη και αφοσίωση που προσφέρει αυτή η υπέροχη φυλή στις οικογένειες μας, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού πεντάχρονου αγοριού που χάθηκε τόσο άδικα έπειτα από επίθεση σκύλων, θύμα πρωτίστως της εγκληματικής αμέλειας και ανευθυνότητας του 72χρονου ιδιοκτήτη των ζώων».

«Το γεγονός ότι το τραγικό αυτό συμβάν είναι το δεύτερο σε διάστημα μόλις 24 ωρών (το πρώτο έλαβε χώρα στην Πτολεμαΐδα με θύμα ένα οκτάχρονο παιδί που διακομίστηκε στο νοσοκομείο έπειτα από επίθεση σκύλου της φυλής Χάσκι), κάνει επιτακτική πλέον την ανάγκη να επισημάνουμε την αναγκαιότητα και σπουδαιότητα της σωστής κοινωνικοποίησης των σκύλων που συμβιώνουν μαζί μας και κατ’ επέκταση σε ανθρώπινες κοινωνίες», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Ο Όμιλος Φίλων Ροτβάιλερ Ελλάδος, ως επίσημος φορέας της εκπροσώπησης μίας φυλής εξόχως ανθρωποκεντρικής, ενός χαρισματικού και δημοφιλούς σκύλου που δημιουργήθηκε από τον ΑΝΘΡΩΠΟ για τον ΑΝΘΡΩΠΟ, θεωρεί επιβεβλημένο να γίνει υποχρεωτικό στη χώρα μας, όπως συμβαίνει σε όλες τις αναπτυγμένες κυνολογικά χώρες, το τεστ χαρακτήρα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των εργασιακών φυλών για να διασφαλιστεί η υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου και να αποφευχθούν ανάλογα τραγικά περιστατικά στο μέλλον»



Σοκάρουν οι περιγραφές: «Άκουσα τσιρίδες τρόμου...»
Σοκ προκαλούν την ίδια ώρα και οι περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων για το μοιραίο περιστατικό, αφού άτομα που βρέθηκαν στον χώρο όπου δέχθηκε τη θανάσιμη επίθεση το παιδί κάνουν λόγο, κάνουν λόγο για τσιρίδες τρόμου από το αγοράκι αλλά και επίθεση αφηνιασμένων ροτβάιλερ εναντίον του.

«Περίπου στις 14:00 ήταν παρέα σπίτι του γείτονα με τα ροτβάιλερ. Άκουγα ένα παιδάκι να παίζει. Ακούω τρεις τσιρίδες τρόμου από το παιδάκι ξαφνικά. Σαν χτύπημα. Σπάνια τις ακούς. Σταμάτησαν μετά οι τσιρίδες. Είδα μετά την γυναίκα μου να τραβά τα μαλλιά της. Είχε βγει ο ιδιοκτήτης και προσπαθούσε να τραβήξει τα σκυλιά από πάνω του. Η μαμά του ούρλιαζε. Μετά το έβαλαν στο αυτοκίνητο και πήγαν στο νοσοκομείο. Τα σκυλιά ήταν αφηνιασμένα... Το δάγκωσαν. Η γυναίκα μου το είδε και το είχαν σηκώσει στον αέρα. Το τραβούσαν», ανέφερε ο πρώτος μάρτυρας στο kozan.gr.

«Είδα σκυλί να τινάζει μια κόκκινη μπλούζα, δεν κατάλαβα αν είναι παιδί ή μπλούζα στην αρχή. Μετά άκουσα τον ιδιοκτήτη και έναν άλλο κύριο να ορμάνε πάνω στα ροτβάιλερ. Να παίρνουν βέργα και να χτυπάνε το σκυλί. Σήκωσαν το παιδί στον αέρα. Πήρα την Αστυνομία αμέσως», σημείωσε ο δεύτερος μάρτυρας.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *