ροή ειδήσεων

Ρόδος: 70 γυναίκες στη Ρόδο θύματα ενδοοικογενειακής βίας


Σε 70 γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, προσέφερε τις υπηρεσίες του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης στη Ρόδο.
Ο Ξενώνας Φιλοξενίας προστάτευσε 44 άτομα, εκ των οποίων τα 19 ήταν γυναίκες και τα 25 παιδιά.
Οι περισσότερες γυναίκες κατά 78,9% κατήγγειλαν περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, το 26,3% βιασμό και το 15,8% trafficking.
Όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία των γυναικών που μέχρι σήμερα έμειναν στον Ξενώνα το 84,2% ήταν άνεργες, το 10,5% απασχολούμενες και το 5,3% συνταξιούχες. Το 42,1% ήταν έγγαμες, το 10,5% διαζευγμένες, το 15,8% σε διάσταση, ενώ το 10,5% ανύπαντρες. Το 84,2% των γυναικών που φιλοξενήθηκαν ήταν ηλικίας από 26 έως 45 ετών (52,6%). Απ’ αυτές το 52,6% ήταν Ελληνίδες, το 26,3% από χώρες εντός της ΕΕ και το 21,1% από χώρες εκτός ΕΕ.
«Πέρα από τα ποσοστά και τους αριθμούς, που είναι αναγκαία, οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια το στελεχιακό δυναμικό των Δομών μας» επισήμανε η κ. Άννα Ζωάννου, αντιδήμαρχος Προστασίας και Προαγωγής Υγείας, Κοινωνικής πολιτικής, Ισότητας δυο φύλων και Τρίτης ηλικίας .
«Σκοπός των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου, είπε, είναι να γίνει η τοπική κοινωνία περισσότερο ενεργή αναφορικά με τις πολλαπλές διακρίσεις που δέχονται οι γυναίκες στην καθημερινή τους ζωή. Πέρα από αυτό, όμως, βασικός στόχος είναι να διευκολυνθεί η πρόσβαση των γυναικών σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μπορούν να ακουστούν οι προσωπικές τους εμπειρίες».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *