ροή ειδήσεων

«Θα καταρρίψουμε αυτό το αεροσκάφος»: Το προφητικό γκράφιτι στο Airbus της EgyptAir


Πίσω από την επίθεση βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Καίρο, οι οποίοι τάσσονταν κατά του προέδρου της Αιγύπτου...



Ένα τρομακτικό και ίσως προφητικό γκράφιτι είχαν κάνει πριν από δύο χρόνια άγνωστοι δράστες πάνω στο μοιραίο Airbus της EgyptAir, το οποίο συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο του Καίρο, οι οποίοι τάσσονταν κατά του προέδρου της Αιγύπτου, είχαν ζητήσει από μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών να γράψει στο κάτω μέρος του αεροπλάνου το απειλητικό μήνυμα «θα καταρρίψουμε αυτό το αεροσκάφος», με αποδέκτη τον Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.

«Προδότη» και «δολοφόνε» ήταν άλλα δύο μηνύματα που είχαν γράψει οι δράστες σε αεροσκάφη της εταιρείας, ωστόσο, οι απειλές αυτές ποτέ δεν είχαν συνδεθεί με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αλλά ήταν ξεκάθαρο για τις αιγυπτιακές αρχές πως οφείλονταν στην πολιτική αστάθεια που επικρατούσε τότε στην χώρα, όπως μετέδωσαν οι New York Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους από το Κάιρο.

Σημειώνεται πως ως επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων ο Αλ-Σίσι έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδίωξη του πρόεδρου Μοχάμεντ Μόρσι με ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στις 3 Ιουλίου 2013.

Έκτοτε, η Egyptair αύξησε ραγδαία τα μέτρα ασφαλείας εξαιτίας της πολιτικής κρίσης στην Αίγυπτο αλλά και εξαιτίας της ανόδου των τζιχαντιστών. Όμως, ανάμεσα στα μέτρα που πήρε ήταν και απολύσεις υπαλλήλων που είχαν διασυνδέσεις με την Μουσουλμανική Αδελφότητα, γεγονός που προκάλεσε την οργή πολλών εργαζομένων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *