ροή ειδήσεων

All Inclusive: η ταφόπλακα του Ροδίτικου Τουρισμού


Αναγνώστης: Επιτέλους! Αυτό που περιμέναμε ολόκληρο το χειμώνα έφθασε… καλοκαιράκι!!!
Δεν πρέπει να αρνηθούμε το γεγονός ότι με τη λήξη της καλοκαιρινής σεζόν αυτόματα το βλέμμα μας στρέφεται στην έναρξη της καινούργιας και την αναμένουμε με ανυπομονησία: ο καθένας από εμάς πάντα για τους δικούς του λόγους αλλά ο πιο κοινός είναι ένας, επιτρέψτε μου να οικειοποιηθώ τις ευχές, τα όνειρα και τις προσδοκίες σας, να δουλέψουμε το καλοκαίρι για να βγάλουμε μερικά χρήματα και να μπαλώσουμε τις τρύπες που ακατάπαυστα ανοίγουν.


8 Μαΐου σήμερα και αν και ο καιρός είναι ακόμα λίγο ψυχρός το καλοκαιράκι είναι επίσημα εδώ. Κοιτάζω λοιπόν και εγώ τριγύρω μου και το μόνο που βλέπω είναι δρόμοι άδειοι, μαγαζιά άδεια, παραλίες έρημες (μπορεί να φταίει βέβαια και το αεράκι που φυσάει λίγο τσουχτερό…), την Παλιά Πόλη εάν δεν έχει καμία κρουαζιέρα νεκρή και αναρωτιέμαι που είναι οι τουρίστες που ξεκίνησαν από την 1 Μαΐου να κατακλύζουν το νησί.


Ψάξε ψάξε που θα τους βρεις; Μα εκεί φυσικά που βρίσκονται κάθε καλοκαίρι, μαντρωμένοι σαν τα πρόβατα να τρώνε ότι τους πασάρουν και να πίνουν ότι τους πασάρουν… καλά το μαντέψατε… στα All Inclusive ξενοδοχεία που έχουν σκοτώσει την τουριστική οικονομία του νησιού. Είναι λίγο δύσκολο να αναλύσεις μέσα σε λίγες γραμμές την καταστροφή που έχει φέρει αυτή η μάστιγα του τουρισμού αλλά θα κάνω ότι μπορώ για να είμαι σύντομος και μέσα στο θέμα.


Σαν μικρό παιδί, μεγαλώνοντας σε μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού, θυμάμαι τους τουρίστες να συρρέουν μαζικά και να πλημμυρίζουν τους δρόμους με τα μηχανάκια (ήταν της μόδας τότε και κανένας δεν ζητούσε άδεια οδήγησης), τα πεζοδρόμια (και έπρεπε να λες συνέχεια excuse me για να τους προσπεράσεις), τα μαγαζιά, τις παραλίες, ειδικά τις παραλίες (πιουφ ήθελες να παίξεις ποδόσφαιρο την παραλία σαν παιδάκι και να έχεις τη μαμά να ουρλιάζει σαν υστερική κάθε φορά που η μπάλα ενοχλούσε. Τώρα διοργανώνεις το Μουντιάλ αν σου καπνίσει).


Όλα τα μαγαζιά στην περιοχή μου είχαν δουλειά και κάθε χρόνο ανεγείρονταν καινούργιες οικοδομές και άνοιγαν συνεχώς κάθε λογής επιχειρήσεις (εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, καταστήματα με ρούχα ή σουβενίρ, rent-a-car, rent-a-moto, πάρκα και ότι βάλει ο νους σου). Βέβαια, πολλά γίνονταν τόσο γρήγορα που το αποτέλεσμα, για να το πω πιο ευγενικά, ήταν αντιαισθητικό. Παρόλα αυτά όλο αυτό δεν έπαυε να σημαίνει ανάπτυξη.


Τότε, πάνω κάτω στο 2000, με την καταστροφή του κόσμου ήρθε και η καταστροφή της τουριστικής οικονομίας της Ρόδου, η εισαγωγή μιας καινούργιας μόδας στα καταλύματα, το All Inclusive, έφερε την αλλαγή και προσκυνήσαμε όλοι. Θα έφερναν περισσότερο κόσμο με αυτόν τον τρόπο μας υποσχέθηκαν και το χάψαμε σαν τα κουτορνίθια. Οι συνέπειες δεν άργησαν να φανούν, οι τουρίστες σταμάτησαν να πηγαίνουν στις παραλίες (μείωση των καντινών και των ομπρελάδων και φυσικά εκείνων των θεαματικών πολέμων στις δημοπρασίες), και προτίμησαν τις πισίνες των ξενοδοχείων, σταμάτησαν να πηγαίνουν στις καφετέριες αφού προτίμησαν να πίνουν τζάμπα το νερόπλυμα που τους σερβίρουν στα μπαρ των ξενοδοχείων, σταμάτησαν να τρώνε στα εστιατόρια αφού πλέον τους ταΐζουν τζάμπα κάθε λογής αποφάγια που συλλέξουν (το τζάμπα είναι πάντα πιο νόστιμο), σταμάτησαν να ενοικιάζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια γιατί πλέον δεν υπάρχει λόγος να δουν το νησί αφού έχουν τα πάντα στα πόδια τους (και το πιο τρελό ρωτάς τον τουρίστα που πήγες διακοπές πέρυσι και σου λέει στη Ρόδο. Επόμενη ερώτηση, είδες το Παλάτι των Ιπποτών στην Παλιά πόλη, σου απαντά όχι. Την ακρόπολη της Λίνδου; Την Καλλιθέα; Τις Εφτά Πηγές; Τις Πεταλούδες; Η απάντηση όμως είναι πάντα όχι. Γιατί; Για ποιο λόγο αφού έχει τα πάντα στα πόδια του.). Έτσι νέκρωσαν οι δρόμοι και τα χωριά μας, άδειασαν τα μαγαζιά μας και έκλεισαν οι περισσότερες επιχειρήσεις. Ανάπτυξη είπαν θα φέρουν αλλά εγώ το μόνο πράγμα που βλέπω 16 χρόνια μετά είναι κλειστές επιχειρήσεις, άδεια μαγαζιά και ετοιμόρροπα κτήρια γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για να τα συντηρήσεις. Βλέπω έναν οικισμό ο οποίος έχει γίνει ίσκιος του άλλοτε αναπτυσσόμενου και πλούσιου εαυτού του.


Οι αρχές στην Μαγιόρκα κατάλαβαν το λάθος τους και από τον Νοέμβρη του 2015 ξεκίνησαν την μείωση των All Inclusive ξενοδοχείων στο 34% γιατί σκοτώνει την τουριστική οικονομία των νησιών, εμείς πότε θα ξυπνήσουμε και θα σταματήσουμε να υπηρετούμε τα συμφέροντα των μεγάλων ιδιοκτητών των ξενοδοχειακών μονάδων…

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος8/5/16 16:01

    Den mas ipes an exis magasin? ?ego ime apo rodo ke men exotwriko edo pino ena espeso ke plirono 1.50 evro ke sti rodo 2.50 tous turister ke emena den tous endiaferoun ta magasin edo erxounte na xekourastoune ke oxi na girizoune sta magazia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/5/16 20:59

      Να μείνεις λοιπόν εκεί που είσαι γιατί δεν θέλουμε τουρίστες σαν και εσένα!Να πηγαίνεις όπου αλλού θέλεις...
      ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/5/16 23:53

      ne re malaka ego pigeno ke alou ke efxeristieme me tin piotita pou mou prosferoune giti den me klevoune opos sti ellada pou i magazatores ine olli kleftes san ke sena

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος8/5/16 17:49

    Πήγαινε να μάθεις πρώτα την μητρική σου γλώσσα και μετά έλα να αφήσεις το σχόλιο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/5/16 18:09

    Μάλλον έχεις παντελή άγνοια των γεγονότων και των πραγματικών αιτιών του φαινομένου αυτού. Η κατρακύλα άρχισε την δεκαετία του 90 όταν σαν τριτοκοσμικό κράτος χωρίς υποδομές και προγραμματισμό χάναμε (και συνεχίζουμε να τους χάνουμε)τους τουρίστες που έβρισαν αλλού την «ποιότητα» του τουρισμού. Ο καθένας καράβλαχος άνοιγε ένα εστιατόριο ή ξενοδοχείο με άθλιο σέρβις και ποιότητα φαγητού και τους στοιβάζαμε σαν τα πρόβατα ακόμα και σε οφίς των ξενοδοχείων. Δωμάτια των 8-10 τετραγ. μέτρων με υποτυπώδεις υποδομές και καθαριότητα, άθλιο σέρβις που το διαφήμιζαν για 4στερο!!!!!! Αυτά γίνονται ακόμα και σήμερα!!!! Αν δούλευες τότε σε ξενοδοχεία θα γνώριζες το τι γινότανε με το οβερμπούκινγκ. Δρόμοι ανύπαρκτοι, βρωμιά παντού, (δες και τώρα τι γίνεται γύρω σου) ανύπαρκτα αστικά δρομολόγια λεωφορείων, εκμετάλλευση στα τουριστικά μαγαζιά και εστιατόρια με τις τιμές, υποδομές τριτοκοσμικές στα αεροδρόμια και λιμάνια (ακόμα και σήμερα) τσιγγάνοι επαίτες στους δρόμους και τώρα εσύ ξύπνησες και μιλάς για τον θεσμό αυτό που ήταν μονόδρομος για να έχουμε μια πληρότητα ανεκτή τουλάχιστον 3-4 μήνες τον χρόνο. Περιμένουμε μήπως και γίνει κανένας πόλεμος σε ανταγωνίστριες χώρες μήπως και ανέβη η πληρότητα αντί να φτιάξουμε τα κακώς κείμενα, δηλαδή την κακή μας νοοτροπία. Δες το Ροδίνι, το ταχυδρομείο, το εθνικό θέατρο, τους δρόμους, τα βουνά τα σκουπίδια και αναρωτήσου τι στο διάολο τραβά τους τουρίστες ακόμα εδώ. Αλλά με τα μυαλά σου μάλλον αδύνατο φαίνεται!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος8/5/16 23:58

      pravo re file afta den ta vlepoune ke meta lene ftei o touristas pou meni mono sto xenodoxio ke den vgeni exo

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/5/16 19:02

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ,ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΛΕΒΑΜΕ ΚΑΙ ΕΚΟΨΑΝ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΧΟΡΑ ΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΤΟΥ ΚΛΕΒΟΥΜΕ. ΑΠΛΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΥΑΛΟ. ΕΜΕΙΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙ 4,5 ΕΥΡΩ , ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΙΑΝΝΑ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ Η ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 9 ΕΥΡΟ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ? ΑΡΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ All Inclusive ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΖΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ. ΟΤΑΝ Π.Χ. ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ 10Λ ΕΧΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ(ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΜΕΝ, ΑΛΗΘΙΝΟ ΔΕ). ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟΠΛΥΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΩ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ Ή ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΛΕΣ ΑΠΛΩΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ΒΑΡΕΣΕΙ ΤΑΒΑΝΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΠΡΙΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/5/16 21:33

    ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ?
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥ?
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ?
    ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ?
    ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ?????????????
    ΤΥΧΑΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ? ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΑΠΛΩΧΕΡΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ!!!!
    ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΞΥΠΝΑΜΕ ΑΛΛΟΥ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΟΣΜΟ!!!
    ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/5/16 23:29

    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΔΙΩΝ,ΖΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΙΧΑΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΙΛΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΑΜΕ!!!,,ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΝΤΡΩΣΑΝ !!! ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΛΕΒΟΥΜΕ!!!!!ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ!!! ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΚΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ,,,ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ!!!! ΤΟ ΝΗΣΙ!!!! ΚΑΙ ΤΟΥΣ 70.000 ΡΟΔΙΟΥΣ,,ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ 100 ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11/8/16 15:49

    Ο αρθρογράφος, νομίζω, προσωπική γνώμη λέω, έχει απόλυτο δίκιο. "Η ταφόπλακα του Ροδίτικου Τουρισμού είναι το All Inclusive". Ο αναπτυξιακός νόμος 1262, πάμε λίγο πίσω, σκοπό είχε να κάνει τον τουρισμό ανταγωνιστικό, όχι μόνο ανάμεσα στις εγχώριες τουριστικές μονάδες αλλά και ανάμεσα στα κράτη της ευρύτερης περιοχής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την δημιουργία πακέτων All Inclusive σε όλες τις χώρες και το χειρότερο την δημιουργία εταιριών για την κάλυψη, με όσο γίνεται φθηνότερων υλικών, αυτών των αναγκών, από φτηνό κατεψηγμένο εισαγόμενο μουσακά μέχρι εισαγόμενη κατεψηγμένη κινέζικη ζύμη. Είναι σχήμα οξύμωρο να ζητάμε την ελληνική φιλοξενία και το ελληνικό ήθος από απρόσωπα τεράστια ξενοδοχειακά συγγροτήματα, συγχωνεύσεις δέκα, δεκαπέντε μονάδων με προσωπικό αλλοδαπούς κάθε καρυδιάς καρύδι, για χάρη του χαμηλού κόστους, για χάρη της ανταγωνιστικότητας. Έπειτα απ' αυτά, στο βωμό της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας και όλα τα υπόλοιπα, ένδυση, υπόδηση, μικροαντικείμενα, αναμνηστικά, κλπ, όλα εισαγώμενα εισαγόμενος κι ο τσολιάς. Ακόμα και το εμφιαλωμένο νερό κι τρόπος διασκέδασής μας όλα εισαγώμενα. Αν είναι αυτά σωστά, από τα δάνεια του νόμου 1262 στο All Inclusive, γίνεται φανερό γιατί φτάσαμε να μην παράγουμε τίποτα και να γίνουμε όλοι "σερβιτόροι". Θέματα μεγάλα που χρειάζονται κεντρική πολιτική με επιτελική δουλειά. Κλείνοντας να κάνω μια πρόταση κάποιου καλού φίλου, ερωτηματικά πάντα. Μπορεί να γίνει κάτι σαν All Inclusive εστιατορίων, με την συνεισφορά και των καταστηματαρχών, σε διάφορες περιοχές της Ρόδου, για να ανταγωνιστεί τα ξενοδοχεία; Μην βιαστούμε να το απορρίψουμε σαν ιδέα, σίγουρα χρειάζεται μελέτη. Θα έλυνε όμως πολλά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αντί όλοι οι φορείς του νησιού και τα σωματεία να καθίσουν να συζητήσουν με το κράτος το πρόβλημα αυτό, ο καθένας κοιτάζει πως θα φοροδιαφύγει και φοροκλέψει. Ανύπαρκτοι έλεγχοι, η φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή στα ύψη και εσύ αρθρογράφε μου μιλάς για ένα απόστημα που το διατηρούμε ανοιχτό γιατί συμφέρει στο κεφάλαιο (τους ξενοδόχους)!!!! Ενοικιαζόμενοι εργάτες-μαθητές από την ΕΕ με 300 τον μήνα, συνθήκες γαλέρας, ανύπαρκτα τα σωματεία που τα κάνανε πλακάκια με την εργοδοσία, ανύπαρκτη η επιθεώρηση εργασίας ...... ένα τριτοκοσμικό κράτος εν ολίγοις!!!! Αυτό θρέψαμε τόσα χρόνια με την αναλγησία μας και αυτό μας αξίζει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *