ροή ειδήσεων

Γιατί κάποιοι μεγαλοεπιχειρηματίες δεν προωθούν τα ντόπια κρασιά;

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα «μικρά» μαγαζιά!

Το έχουν επισημάνει πολλές φορές κάτοικοι του νησιού μας, αλλά, δυστυχώς, αποδεικνύεται πως, «στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»!


Από τη στιγμή που «στη μέση» υπάρχουν «χρήματα», πάει και το φιλότιμο, πάει και η «εντοπιότητα» που θα έπρεπε να επιδεικνύουν και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό οι επιχειρηματίες!


Πάει, για παράδειγμα, ένας ξένος και ζητά ένα κρασί, κι αυτοί τους παίρνουν συνήθως εκείνα που έχουν την μεγαλύτερη «προμήθεια»!

Ή, πάει, ένας Έλληνας τουρίστας, και ζητά ένα μπουκάλι κρασί, και του αραδιάζουν όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν στη χώρα, εκτός από τα ροδίτικα! Μόνο αν τους ρωτήσει κανείς αν έχουν «κάτι» ροδίτικο... θυμούνται τα ντόπια κρασιά!


Σνομπάρισμα; Μποϊκοτάρισμα; Ποιος τους ξέρει! Το πιο πιθανό βέβαια, να μην παίρνουν τις «προμήθειες» που θα ήθελαν, οπότε μ΄ αυτά θ΄ ασχολούνται;


Ευτυχώς, πάντως, που υπάρχουν και κάποια μικρά μαγαζάκια, τα οποία κρατούν τα προσχήματα! Έχουν ντόπια κρασιά και τα προσφέρουν στον κόσμο!


Και για του λόγου το αληθές οι πολύ όμορφες φωτογραφίες που έβγαλε ο Δημήτρης Τουβράς με τα όμορφα μεζεδάκια και τη ρετσίνα της ΚΑΙΡ. Τη δική μας ροδίτικη εταιρία!

http://topika-nea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος23/5/16 10:04

    Δεν χρειαζετε να ειστε μαντης η να εχετε σπουδασει φακυρικη για να καταλαβετε οτι προωθουν τα ξενα εναντι των ροδιτικων,που οχι απλα υπερτερουν αλλα το 99% των επισκεπτων διαιρωτοντε και ζητουνε μονο ροδιτικα αλλα λογο φθηνων δικαιολογιων,οπως "μας τελειωσαν",σερβιρονται αποκλειστικα ξενα.ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!!!Εχω δει απειρες κοκορομαχιες μεταξυ ξενοδοχων και της ΚΑΙΡ.Ειναι ενας ανισος αγωνας υπερ της ντοπιας εταιριας και των ψευτοεκβιαστων κερδοσκοπων προμηθευτων των ξενοδοχειων που υπολογιζουν και το 1 λεπτο.Καλα τους κανετε,μην υποτιματε τα κρασια μας.Ο κοσμος ειναι υπερ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/16 15:42

    Καμιά φορά ξέρεις παίζει ρόλο και η γεύση, λέω εγώ τώρα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος23/5/16 16:19

    Έλα τώρα που την έχετε δει... και dom perignon.
    Και μια που λέτε για ρετσίνα, η δική μας που έρχετε "από δω πιό πάνω" είναι ακριβότερη από τις άλλες που "έρχονται κολυμπώντας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/5/16 16:47

    Και εγω προτιμάω τα ντόπια προϊόντα, ΑΛΛΑ οταν το ντοπιο πρώην είναι δυο φορές ακριβότερο απο τα αλλα εγω σαν μαγαζάτορας θα πάρω το πιο φτηνό .Ενα παραδειγμα, πηρα τραχανα απο ενα χωριό και πλήρωσα 10 Ευρο το κιλο, εγω για να το πουλήσω ποσα θα το χρεώσω ? Θα μου πει ο πελάτης βρε τραχανάς ειναι οχι και φιλετο κρέας.Λιπον μην βλεπουμε μονο την μια πλευρα, ναβλεπουμε και την άλλη. Εδω τα κρασια που εχουν και εξοδα μεταφορας ειναι πιο φτηνα απο την ΚΑΙΡ, ΓΙΑΤΙ? Ασ τα βαλουν πιο φτηνά τα ντόπια προϊόντα και ολα τα μαγαζιά θα προτιμήσουν τα ντόπια και θα προωθούν, το ίδιο ισχύει και με τα φρούτα, λαχανικά , κρεατα και παει λεγοντας ο καθε μαγαζατορας τωρα κιταει πιο του αποδιδει το μεγαλύτερο κερδος για να μπορει να πληρορει τα στραβα των βουλευτων που μας καταστεφαν και σε λιγο θα κλείσουν και ολα τα μαγαζια εαν παει ετσι.Τι δεν κατάλαβες? Εσυ δηλαδη δεν ψαχνεις για τα πιο φτηνα δηλαδη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος23/5/16 23:04

    Υπάρχει λάθος πολιτική από τις ντόπιες εταιρείες ενώ έδιναν τα προϊόντα τους σε ντόπιους χονδρέμπορους να τα πλασάρουν στην αγορά η ίδιες εταιρείες τιμολογούσαν απευθείας σε οποιοδήποτε ζητούσε εμπόρευμα εστιάτορα και ξενοδόχο ώστε οι χονδρέμποροι να απευθυνθούν σε εταιρείες εκτός νομού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *