ροή ειδήσεων

Κύκλωμα ναρκωτικών: Άφωνοι οι αστυνομικοί με τους δράστες!


Ένας από τους μεγαλύτερους Αλβανούς επιχειρηματίες και χρηματοδότης κόμματος της Αντιπολίτευσης στην γειτονική χώρα, φέρεται...



από την Ασφάλεια Αττικής ως αρχηγός του πανευρωπαϊκού κυκλώματος που προωθούσε τόννους ναρκωτικών σε κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης μέσω της Ελλάδας.
Η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολύμηνες έρευνες κατάφερε να εξαρθρώσει το πολυδαίδαλο κύκλωμα, σε συνεργασία με την Αμερικάνικη DEA, αλλά και αστυνομίες Ευρωπαϊκών χωρών, όπου η εγκληματική οργάνωση είχε στήσει “αντιπροσωπείες”.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, ο οποίος και αναζητείται, φέρεται ως ο οργανωτής του δαιδαλώδους κυκλώματος, καθώς δημιουργούσε, χρησιμοποιώντας “αχυράνθρωπους”, μεταφορικές εταιρίες σε Ελλάδα και χώρες τις Ε.Ε. και των Βαλκανίων, προκειμένου να χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των ναρκωτικών και συγκεκριμένα κατεργασμένο και ακατέργαστο χασίς, αλλά και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης.
Το “κουβάρι” για την εξάρθρωση του κυκλώματος άρχισε να ξετυλίγεται τον Ιανουάριο του 2014, όταν Λιμενικοί στην Πάτρα συνέλαβαν οδηγό νταλίκας, ο οποίος είχε κρυμμένα σε ειδική κρύπτη στην καρότσα εκατοντάδες κιλά χασίς.
Λίγους μήνες μετά, στην Αγγλία αυτή τη φορά, συνελήφθη άλλος οδηγός φορτηγού, καθώς μετέφερε για λογαριασμό του ιδίου κυκλώματος 23 κιλά καθαρής κοκαΐνης, με σκοπό την διακίνησή της στις πιάτσες του Λονδίνου.
Από εκεί και έπειτα, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν επισταμένες έρευνες, με αποτέλεσμα να εξαπολύσουν αυτές τις ημέρες γιγαντιαία επιχείρηση σε Ζάκυνθο Αθήνα και Βέροια.
Μάλιστα αποκαλύφθηκε πως οι κατηγορούμενοι μετέφεραν με ταχύπλοο από την Αλβανία, 678 κιλά χασίς, το οποίο έθαψαν σε βραχονησίδα απέναντι από την παραλία του Αγίου Σώστη στην Ζάκυνθο, με σκοπό το εμπόρευμα να παραληφθεί από τους Έλληνες συνεργάτες τους και να μεταφερθεί στην Αθήνα προκειμένου να φορτωθεί σε φορτηγά και να καταλήξει στην Νορβηγία.
Συνεργάτες του κυκλώματος στην Ελλάδα, φέρονται δυο Έλληνες, οι οποίοι είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών, καθώς και οι δυο έχουν απασχολήσει για ληστείες, εκβιάσεις, κατοχή οπλισμού και σχέσεις με “νονούς” της νύχτας.
Ο ένας από τους Έλληνες που έχει συλληφθεί και δηλώνει γυμναστής στο επάγγελμα, φέρεται παλιός συνεργάτης γνωστού βαρυποινίτη, καθώς το 2011 ήταν ανάμεσα στους δεκάδες κατηγορούμενους στην δικογραφία που είχε σχηματίσει η Δίωξη Εκβιαστών, κατά διάρκεια επιχειρήσεων για την εξάρθρωση ομάδων της νύχτας.
Όσον αφορά στο κόλπο με τις κρύπτες στα φορτηγά, ακόμα και οι πολύπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών τα έχασαν, όταν διαπίστωσαν την ευρηματικότητα των δραστών.
Συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο Διοικητής Ασφαλείας Υποστράτηγος, Χρήστος Παπαζαφύρης, οι δράστες είχαν στρατολογήσει δυο ιδιοκτήτες συνεργείων στο Ασπρόπυργο, κι έναν ιδιοκτήτη μάνδρας μεταχειρισμένων οχημάτων.
Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν δημιουργούσαν συρόμενες κρύπτες στις καρότσες των φορτηγών, τις οποίες ο οδηγός του οχήματος χειρίζονταν με τηλεχειρισμό. Έτσι ήταν αδύνατον να εντοπιστούν οι ποσότητες ναρκωτικών που μεταφέρονταν στην Νορβηγία και σε αλλά ευρωπαϊκά κράτη μέσα σε καρότσες με νόμιμα προϊόντα.
Τέλος χθες το πρωί, στο Βέλγιο συνελήφθησαν δυο αδέλφια από την Αλβανία, καθώς έκρυβαν για λογαριασμό του κυκλώματος σε αποθήκη επιχείρησης, 100 κιλά κατεργασμένου χασίς από το Μαρόκο.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *