ροή ειδήσεων

Σε εφαρμογή η λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας στα αεροδρόμια της χώρας


Η λειτουργία Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας σε διεθνή και κρατικά αεροδρόμια της χώρας
ξεκίνησε, ήδη, με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στους τουρίστες και γενικότερα τους επισκέπτες της χώρας μας.

Σκοπός της λειτουργίας των Γραφείων Τουριστικής Αστυνομίας, τα οποία έχουν στελεχωθεί με ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς και γνώστες ξένων γλωσσών σε υψηλό επίπεδο, είναι η διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους στην Ελλάδα και συγκεκριμένα η ενημέρωση και η πληροφόρησή τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με την εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.

Αυτήν τη στιγμή λειτουργούν τα γραφεία σε εννέα αεροδρόμια της χώρας, (της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου, της Ρόδου, των Χανίων, της Κέρκυρας, της Μυκόνου, της Κω, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου), ενώ σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.

Οι χώροι λειτουργίας των γραφείων βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση «TOURIST POLICE», προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος.

Το προσωπικό των γραφείων θα συνεργάζεται στενά με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες και φορείς που υπάγονται στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού(ΕΟΤ) και τους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης, τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση, με σκοπό να διασφαλιστεί υψηλό επίπεδο ασφάλειας, κάτι που θεωρείται βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *