ροή ειδήσεων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ | Ευημερούν οι υποδομές και υστερεί η στελέχωση


Ένα περίπου μήνα μετά την έναρξη της φετινής τουριστικής περιόδου, ξεκίνησε τη λειτουργία του και στο διεθνές αεροδρόμιο της Ζακύνθου το Γραφείο της Τουριστικής Αστυνομίας. Στις προτεραιότητές του εντάσσεται μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στη διευκόλυνση των τουριστών κατά την άφιξη και παραμονή τους, όπως η ενημέρωση και η πληροφόρηση τους και η διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με εφαρμογή της τουριστικής και γενικότερα της εθνικής νομοθεσίας.
Οι χώροι που λειτουργούν βρίσκονται σε εμφανή σημεία, στην αίθουσα αφίξεων των αεροδρομίων με τη σήμανση “TOURIST POLICE”, προκειμένου να γίνονται αντιληπτά από τους επισκέπτες και να εξυπηρετείται άμεσα και έγκαιρα κάθε ενδιαφερόμενος.
Αποδίδεται, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία τους και για το λόγο αυτό έχουν στελεχωθεί με κατάλληλο προσωπικό, κυρίως ξενόγλωσσους αστυνομικούς που έχουν ενημερωθεί επαρκώς για την αποστολή και τις αρμοδιότητες τους, καθώς και για τα ειδικότερα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μεγίστη ετοιμότητα και ανταπόκριση τους, συνεργάζονται στενά με όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς που υπάγονται στον ΕΟΤ και τους οικείους ΟΤΑ.
Τέλος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου η Ελληνική Αστυνομία ενισχύει τα ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνόμευσης τα οποία εφαρμόζονται στις περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση. Αυτό με σκοπό να διατηρείται σε υψηλό επίπεδο το εσωτερικό περιβάλλον ασφάλειας, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση τουριστών και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Οι διαπιστώσεις
Σε ότι αφορά πάντως στο νησί μας, κάθε χρόνο και χειρότερα είναι τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που καλείται και τα αεροδρόμια να περιφρουρήσει και την ασφάλεια των επισκεπτών να διαφυλάξει. Πόσω μάλλον εφέτος, με την τουριστική σεζόν να έχει ξεκινήσει, και την εντολή για αυξημένα μέτρα φύλαξης λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αεροδρόμια. Οι εντολές που φτάνουν στο νησί αναφέρουν “με το προσωπικό που διαθέτετε”, ξεχνώντας προφανώς πως ενώ η οργανική δύναμη είναι 142 άτομα, η παρούσα δύναμη είναι μόλις 108, δηλαδή 34 κενές θέσεις.
Και σα να μην έφτανε αυτό, για την κάλυψη των εποχικών αναγκών διατάχθηκε η απόσπαση μόνο έξι μονίμων Αστυνομικών στο Τ.Α. Ζακύνθου, και είκοσι Δοκίμων Αστυφυλάκων οι οποίοι θα παρουσιαστούν το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου.
Οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, όμως, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν τουλάχιστον από 20 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου. Αυτά σε συνδυασμό με τις ανάγκες θεώρησης της βίζας για τους εκτός Σένγκεν επισκέπτες.
Επομένως κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό!

ΦΩΤΟ: www.tanea.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *