ροή ειδήσεων

Κινεζικό ενδιαφέρον για συνεργασία με τη Ρόδο σε επενδύσεις & τουρισμό


Με σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για την Ελλάδα και ειδικότερα τη Ρόδο ολοκληρώθηκαν σήμερα, Πέμπτη, οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Δημάρχων για τον Τουρισμό (International Mayor’s Forum of Tourism) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Zhenghou της Κίνας από τις 23 έως τις 26 Μαΐου, στο οποίο συμμετείχε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ως μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Με στόχο την προώθηση του τουρισμού, την ανάπτυξη δράσεων στον τομέα του πολιτισμού, αλλά και τη συζήτηση επενδυτικών προτάσεων ο Δήμαρχος Ρόδου είχε συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους μεταξύ των οποίων με τον κυβερνήτη της περιφέρειας Henan κ. Zhang Guangzhi, τον Δήμαρχο της πόλης Zhenghou κ. Zhang Huangiu και τον υπεύθυνο τουρισμού και επενδύσεων dr. Adam Wu.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Ασίας-Ειρηνικού και την κυβέρνηση της περιφέρειας Henan της Κίνας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν 90 δημαρχιακές αντιπροσωπείες από 38 χώρες, 68 τουριστικοί δήμοι από την Κίνα και μόνον η Ρόδος από την Ελλάδα καθώς και εμπειρογνώμονες από 26 Διεθνείς Οργανισμούς Τουρισμού.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο Δήμαρχος είχε εγκάρδια συνάντηση με τον πρόεδρο και εκτελεστικό γραμματέα της PATA κ. Scott Supernaw ο οποίος δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσίαση της Ρόδου στο Τουριστικό Φόρουμ με δικό της Εκθεσιακό χώρο, τον οποίο κοσμούσαν φωτογραφίες του νησιού ενώ διανέμονταν στην Κινεζική γλώσσα έντυπα προβολής της. Ιδιαιτέρως ευμενή σχόλια απέσπασε η Ρόδος από την συνεχή προβολή βίντεο που γινόταν στον ίδιο χώρο το οποίο προωθεί την υποψηφιότητά της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το έτος 2021.

Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ικανοποιημένος τόσο από την παρουσία της Ρόδου στον εκθεσιακό χώρο και το ενδιαφέρον που προκάλεσε αυτή όσο και από τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε με τους Κινέζους αξιωματούχους, σε συνέχεια του Τουριστικού Φόρουμ του Νοεμβρίου του 2014 οπότε η Ρόδος δια του κ. Χατζηδιάκου, μαζί με πενήντα και πλέον πόλεις του κόσμου υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας Τουριστικών Πόλεων που εστιάζουν σε θέματα κοινής συνεργασίας.

Τόσο ο κυβερνήτης της επαρχίας Henan, με πληθυσμό 64 εκατομμυρίων κατοίκων κ. Kzahahg Guangzhi όσο και οι υπεύθυνοι της Οργάνωσης Τουρισμού της επαρχίας Haman είχαν αναλυτική συζήτηση με τον κ. Χατζηδιάκο και δήλωσαν τοενδιαφέρον τους να συνεργαστούν με τη Ρόδο στον τουριστικό τομέα.

Ενδιαφέρουσα συζήτηση για θέματα προβολής της Ρόδου είχε ο Δήμαρχος με τον επικεφαλής της Ένωσης Ειρηνικού Άπω Ανατολής κ. Dale Lawrence και τη συντονίστρια του Συνεδρίου, γνωστή συνεργάτη και αναλυτή του CNN κ. Anita Mendirata τους οποίους προσκάλεσε να φιλοξενήσει στο νησί.

Ο κ. Χατζηδιάκος που επιστρέφει σήμερα στην Ελλάδα, σχολιάζοντας την παρουσία της Ρόδου στο Διεθνές Φόρουμ για τον Τουρισμό τόνισε: «Η Ρόδος προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρoν από τους Κινέζους για επενδύσεις, συνδιοργάνωση εκθέσεων, εκδηλώσεων, αλλά και διδυμοποίηση δήμων. Είναι μια παγκόσμια οικονομική δύναμη που ανοίγει τα φτερά της προς την Ευρώπη. Εκατομμύρια Κινέζοι θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα και η Ρόδος με σχεδιασμό και μεθοδικότητα πρέπει να γίνει πόλος έλξης γι αυτούς».

Ο κ. Χατζηδιάκος επισήμανε τέλος: “To ενδιαφέρον των Κινέζων αξιωματούχων για επενδύσεις στο νησί μας είναι σημαντικό. Με επιμονή και πολύ δουλειά είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε τις επενδυτικές τους προθέσεις». 

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *