ροή ειδήσεων

Ανοχύρωτα τα Αστυνομικά Τμήματα της Δωδεκανήσου


Μέχρι πέρυσι ενισχύονταν τα Δωδεκάνησα με 70 εως και 80 αστυνομικούς την σεζόν

Ανοχύρωτα αφήνει η κυβέρνηση φέτος τα Αστυνομικά Τμήματα της Δωδεκανήσου, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυσή τους, παρά μόνο για το Τμήμα του Αεροδρομίου ΔΙΑΓΟΡΑΣ και αυτό, με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό αστυνομικών υπαλλήλων.



Οπως δήλωσε στην «δ» ο πρόεδρος του Σωματείου Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κ. Μανώλης Ανδρουλάκης, μέχρι στιγμής, έχουν έρθει συνολικά 4 αστυνομικοί για το Τμήμα του αεροδρομίου και αναμένονται άλλοι 6, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που παρουσιάζεται με τις τεράστιες ουρές που δημιουργούνται στον έλεγχο των διαβατηρίων, όμως, ακόμα και με τα 10 επιπλέον άτομα, η αστυνομική δύναμη του αεροδρομίου ειναι μειωμένη κατά 50%.

Ο κ. Ανδρουλάκης, δήλωσε, ότι είναι αδύνατον να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης της τουριστικής περιόδου, χωρίς ενίσχυση.

Οπως λέει, μέχρι πέρυσι ενισχύονταν τα Δωδεκάνησα με 70 εως και 80 αστυνομικούς την σεζόν, κάτι που όμως για φέτος, δεν έχει προγραμματιστεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αν και τον Ιούλιο θα έρθουν δόκιμοι αστυνομικοί, εντούτοις αυτό δεν πρόκειται αυτό να διευκολύνει το έργο της αστυνομίας στα Δωδεκάνησα, διότι μπορούν να εκτελούν, μόνο συγκεκριμένες εργασίες. Αυτό σημαίνει ότι το βάρος θα πέσει στο υπάρχουν προσωπικό, το οποίο όμως αν δεν ενισχυθεί όπως γίνεται κάθε χρόνο, δύσκολα θα τα βγάλει πέρα.

«Ενώ κάθε χρόνο, μας έστελναν 70 με 80 άτομα, με τα οποία ενισχύαμε και τα τμήματα των τουριστικών περιοχών, φέτος δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Περιμένουμε τους δόκιμους αστυνομικούς τον Ιούλιο, αλλά δεν πρόκειται να λύσουμε ουσιαστικά προβλήματα αν δεν ενισχυθούμε με επιπλέον προσωπικό. Πώς θα καλύψουμε τις ανάγκες της σεζόν; Μέχρι στιγμής η ενημέρωση που έχω ειναι ότι φέτος, δεν πρόκειται να έρθουν συνάδελφοι στα Δωδεκάνησα και μάλιστα, κανείς δεν αιτιολόγησε αυτή την απόφαση. Ελπίζω να αναθεωρήσουν για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε στα Δωδεκάνησα, ως τουριστική περιοχή. Αντιλαμβάνεσθε ότι, χωρίς ενίσχυση θα είναι δύσκολο το έργο μας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
newsbeast
δημοκρατική

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *