ροή ειδήσεων

ΣΥΡΙΖόσκυλα … Μετά Τον Καστανά Σειρά Είχε Μουσικός Του Δρόμου

Όχι Μόνο Τον Πούλησαν Όχι Μόνο Του Κατάσχεσαν
Την Κιθάρα Και Τον Έβαλαν Να Πληρώσει Πρόστιμο Αλλά Τον Καταδίκασαν Κιόλας – Μπράβο Στην Δικαιοσύνη Που Καταδίκασε Ακόμα Έναν Επικίνδυνο Εγκληματία – Στην Ειδομένη Βλέπετε Τι Γίνετε Από Εκείνους Θα Δικαστεί Κανείς;

Μία ακόμα ιστορία από αυτές που δεν θες να πιστέψεις γιατί σε εξοργίζουν απίστευτα πολύ στον Νίκο Γρηγοριάδη. Ο κύριος Γρηογρίαδης αυτοχαρακτηρίζεται μουσικός του δρόμου. Τον περασμένο Οκτώβριο ο Νίκος βρισκόταν στο κέντρο της πόλης και έπαιζε τζαζ με την κιθάρα του, δίνοντας ένα άλλο χρώμα στην ρουτίνα του δρόμου.

Μία ανώνυμη καταγγελία για ηχορύπανση ήταν ο λόγος που δύο αστυνομικοί τον προσέγγισαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει από το σημείο, προσθέτοντας συγχρόνως πως αυτό που κάνει είναι παράνομο καθώς αποτελεί… επαιτεία.

«Με πολύ ευγενικό τρόπο ενώ μάζευα τα πράγματά μου για να φύγω όπως μου ζήτησαν, προσπάθησα να εξηγήσω στους δύο αστυνομικούς πως ο νόμος δεν είναι σαφής και η μουσική στο δρόμο δεν είναι επαιτεία. Άλλωστε δε ζητάω λεφτά από κανένα.

Υπάρχει μόνο ένα χάρτινο κουτί που γράφει και στα αγγλικά Ευχαριστώ για την εκτίμηση» δήλωσε στο Press724.gr ο κ. Γρηγοριάδης. Οι αστυνομικοί πήραν μαζί τους τον μουσικό στο τμήμα «για να ξεκαθαριστεί τι ισχύει».

Παρά τις όποιες εξηγήσεις δόθηκαν εκεί η κατάσταση αντί να ξεκαθαρίζει γινόταν όλο και πιο πολύπλοκη. «Ό,τι κι αν έλεγα, ήταν σαν να χειροτερεύει την κατάσταση» είπε ο κ. Γρηγοριάδης που προσπαθούσε μάταια, όπως αποδείχθηκε, να εξηγήσει πως διεθνώς οι μουσικοί του δρόμου αναγνωρίζονται ως μία ξεχωριστή κατηγόρια μουσικών και σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται ως επαίτες.

Η κατάληξη; Βρέθηκε στο κρατητήριο και του κατασχέθηκε η κιθάρα του, ο ενισχυτής του και ένα πολύ μικρό ποσό που είχαν αφήσει περαστικοί. Στη συνέχεια, του ασκήθηκε δίωξη για επαιτεία και το Πταισματοδικείο τον έκρινε ένοχο επιβάλλοντας του πρόστιμο 30 ευρώ, με την αιτιολογία ότι υπήρχε κουτί για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Πριν ακόμη από την απόφαση της Δικαιοσύνης, ο Νίκος Γρηγοριάδης είχε έρθει σε επικοινωνία και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας τη δίωξη του και το παράλογο της υπόθεσης.

Ενώ αρχικά του είχε αναφερθεί πως στο δικαστήριο εάν μπορούσε θα ήταν παρών και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, του έγινε γνωστό πως τελικά κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό καθώς ήταν απασχολημένος και πως θα έπρεπε να ζητήσει αναβολή για να μπορεί την επόμενη φορά να παραστεί κάποιος εκπρόσωπος για να συνδράμει στην υπόθεση.

«Ούτε μπορούσα να περιμένω άλλο, ούτε τους έχω και ιδιαίτερη εμπιστοσύνη» σχολίασε ο κ. Γρηγοριάδης που επέλεξε να προχωρήσει άμεσα τη διαδικασία με αποτέλεσμα να καταδικαστεί. Στην ερώτηση εάν περίμενε τη συγκεκριμένη απόφαση, απάντησε: «Τουλάχιστον μάθαμε ότι για να παίζουμε μουσική δεν πρέπει να έχουμε κουτί, γιατί σε αυτή την χώρα αρέσει γενικά το χύμα».





Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/5/16 17:23

    Aytoi poy einai sta fanaria kai pairnoun mayro xrima sthn Rodo kai se oloi thn Ellada ti tha kanete ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *