ροή ειδήσεων

Προετοίμαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Λονδίνο και Ρώμη; Τρομο-συλλήψεις στην Ιταλία


Φωτογραφίες από το Κολοσσαίο, από το κέντρο του Λονδίνου, από εμπορικά κέντρα, από καταστήματα και από εσωτερικούς χώρους...


διαμερισμάτων βρέθηκαν στα κινητά δυο νεαρών Αφγανών που συνελήφθησαν στη Ρώμη ως ύποπτοι και κρατούνται προσωρινά.
Σύμφωνα με πηγές τις ιταλικής δικαιοσύνης, υπάρχει ένδειξη ότι ίσως να οργάνωναν τρομοκρατική επίθεση καθώς φέρονται να είχαν διασυνδέσεις με δίκτυο που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.
Πρόκειται για τους Χακίμ Νασίρι και Γκουλιστάν Χαμαζάι, οι οποίοι είχαν λάβει άδεια παραμονής στην Ιταλία για ανθρωπιστικούς λόγους.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι δύο Αφγανοί είχαν δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο δικτύου που δρούσε στην Ιταλία, τη Γαλλία και στο Βέλγιο, που ήταν σε άμεση και λειτουργική σχέση με την τζιχαντιστική οργάνωση Isis.
Στα κινητά τους βρέθηκαν φωτογραφίες από το Λονδίνο και την Ρώμη. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα την Αιώνια Πόλη, οι Αφγανοί είχαν μεταβεί στους αρχαιολογικούς χώρους του Κολοσσαίου και του Τσίρκο Μάσιμο. Κάτι που, σύμφωνα με πηγές τις ιταλικής δικαιοσύνης, μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη ότι υπήρχε πρόθεση να οργανωθεί τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πρωτεύουσα.
Στο Λονδίνο, οι δυο Αφγανοί είχαν φωτογραφήσει εμπορικά κέντρα, καταστήματα και εσωτερικούς χώρους διαμερισμάτων. Ο αρμόδιος δικαστικός θα πρέπει να αποφασίσει τώρα αν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για να μετατραπεί η προσωρινή κράτηση σε φυλάκιση.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *