ροή ειδήσεων

Ρόδος: Το πρόγραμμα εορτασμού της ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων


Τιμώντας την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» διοργανώνουν σειρά δράσεων στο ακριτικό νησί. Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 (την πρώτη Κυριακή μετά την 19η Μαΐου, όπως ορίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα), με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών.

Το πρωί (10:00) της Κυριακής θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου. Πανηγυρικό θα εκφωνήσει η πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής» Φωτεινή Ελευθεριάδου. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας από την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη δοξολογία της επετείου και την κατάθεση στεφάνων θα αποδώσει τιμές η Φιλαρμονική της 95 ΑΔΤΕ. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα τη Γενοκτονία των Ποντίων, από τις 19 Μαΐου έως τις 25 Μαΐου 2016, στο Κατάλυμα της Γαλλίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 19:30.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *