ροή ειδήσεων

Πάμε για νέα Ίμια;


Η εσπευσμένη διαρροή για μετακίνηση φρουράς στη νήσο Πασά συνδυάστηκε σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι θα δημιουργηθεί ελικοδρόμιο, το οποίο στην πραγματικότητα ήδη υπάρχει απλά για να απαλυνθεί η είδηση για μεταφορά στρατιωτικής δύναμης στη νήσο, "ντύθηκε" και με την πληροφορία περί δημιουργίας ελικοδρομίου «θορύβησε» τον τουρκικό τύπο ο οποίος αποτελεί φερέφωνο τη κυβέρνησης Α.Νταβούτογλου καιαναγγέλλει ότι οποιοδήποτε ελληνικό ελικόπτερο πετάξει πάνω από το σύμπλεγμα των Οινουσσών θα εκδιωχθεί διότι «βρίσκεται σε τουρκική περιοχή»!


Η αναγγελία αυτή προέρχεται κατ'ευθείαν από το διευθυντήριο της Άγκυρας.
Αναφέρει μάλιστα ότι «τα τουρκικά μαχητικά θα ανταποδίδουν την διαδικασία παρενόχλησης μέχρι το ελληνικό ελικόπτερο να επιστρέψει πίσω στην Χίο». Δηλαδή οι Τούρκοι προαναγγέλλουν από τώρα ότι οποιαδήποτε πτήση στο μέλλον εντός της ελληνικής επικράτειας στο σύμπλεγμα των Οινουσσών θα θεωρηθεί εχθρική ενέργεια.


Συνεπώς ακόμα και μια επίσκεψη του Καμμένου με ελικόπτερο στις Οινούσσες όπως έκανε πριν λίγες ημέρες θα θεωρείται ως τέτοια.


Πληροφορία ανέφερε ότι τμήμα της τουρκικής ειδικής μονάδας SAT (ετοιμαζόταν να κινηθεί για κατάληψη του νησιού το οποίο είναι ένα από τα 185 του Αιγαίου, τα οποία η Άγκυρα υποστηρίζει ότι είναι "ασαφούς εθνικής κυριαρχίας" βάσει των συνθηκών, δηλαδή δεν είναι ελληνικό έδαφος, όπως ακριβώς θεωρούσε (και θεωρεί) ότι συμβαίνει με τα Ιμια, πράγμα που οδήγησε το ΓΕΕΘΑ να εισηγηθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την εσπευσμένη μεταφορά στρατιωτικής δύναμης στην νήσο Πασά.
Η ενέργεια, η οποία θα είχε πολλά κοινά με αυτή που έγινε στην δυτική Ιμια τον Ιανουάριο του 1996 θα είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση μιας ανάλογης κρίσης με αυτή των Ιμίων, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην σταθερότητα της περιοχής (εννοούμε του Αιγαίου, φυσικά...) και στην εν συνεχεία εξέλιξη της τακτικής κατάστασης στην περιοχή.
Η νησίδα Πασά είναι ένα από τα 185 του Αιγαίου, τα οποία η Άγκυρα υποστηρίζει ότι είναι "ασαφούς εθνικής κυριαρχίας" βάσει των συνθηκών, δηλαδή δεν είναι ελληνικό έδαφος, όπως ακριβώς θεωρούσε (και θεωρεί) ότι συμβαίνει με τα Ιμια.
Αυτή την στιγμή έχει αναπτύξει έναν σχεδιασμό τον οποίο τηρεί με αποφασιστικότητα για να αναθεωρήσει συνολικά τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων.

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *