ροή ειδήσεων

Εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων ξεφτιλίζει τις τιμές στην Ροδο


Αναγνώστης: Μια καινούργια μεγάλη εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων από την Ισπανία που πέρσι ξεκίνησε στην Ρόδο με έδρα στην διασταύρωση Παραδεισι προς Παστιδα νοικιάζει τα αυτοκίνητα τούς προς 10 Ευρώ την ήμερα, με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζει τις τιμές στον κλάδο των ενοικίαση αυτοκινήτων και να καταστρέφει όλους τους άλλους που ασχολούνται σε αυτόν τον κλάδο.
Κάποτε πρέπει να μπει μια τάξη, να πρέπει να υπάρχει μια κατώτατη τιμή για όλους , γιατί αυτή η εταιρία μπορεί να έχει το χρήμα και να μπορεί να επιβιώσει για ένα δυο χρόνια έτσι, αλλά κλείνει όλους τους άλλους. Με 10 Ευρώ την ημέρα που τα δίνουν αυτοί ΔΕΝ βγάζουν κέρδος με τίποτα, αλά σκοπός τους είναι να κλείσουν όλους και να μείνουν μόνο αυτοί.

Που είναι η ομοσπονδία ενοικιάσεων αυτοκινήτων? Τι κάνει? Που είναι το κράτος? (καλά αυτοί πότε δεν υπήρχαν, αλλά ο Δήμος η Νομαρχία τι κάνει? Ποιος τους έδωσε την άδεια για να κλείσουν τους άλλους και να ξεφτιλίζουν τις τιμές στην Ρόδο ?

Θα απαντήσει κανένας ?

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/5/16 19:28

    Α βρε Ρόδος πως κατάντησες, το Μόνακο τησ Ελλάδας σε είχαν ονειρευτή και κατάντησες το νησί του βραχολιου , ακου 10 Ευρο την ημερα, σε λιγο θα ακουσουμε Γυρο πίτα με 5 λεπτά στην Ροδο αντε όλοι οι πεινασμένοι στην Ροδο.Μοθ θελεισ και ποιοτοκο τουριστα και νοικιάζεις το αμαξη 10 Ευρώ την ημερα.Θα τα κλεισει ολα τα ενοικιαζομενα , παει η Ροδοσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/5/16 21:12

    ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΡΕ Π@@ΣΤΙ ΜΟΥ !! ΕΑΝ ΜΕ 10€ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ !! ΕΣΥ ΤΙ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ !! (ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ....????)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/5/16 00:39

      Π@@στις Είσαι εσύ.Να κλείσει να Αλλά θα κάνει ζημιά Στους ντόπιους ενοικιαστές,το κατάλαβες Π@@στι?

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/5/16 21:17

    Den einai mono gia ta autokinita. to idio ginete kai me ta mixanakia. ta swmatia twn rent a car & rent a moto? kounithite twra prin einai arga

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/5/16 21:22

    Καλά δεν παίζεσαι φίλε μου.
    Σε μια ελεύθερη αγορά όπου ο συναγωνισμός υπάρχει δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κατώτατη τιμή.Ζητώντας την συνδρομή του σωματείου δείχνει ότι θέλετε να φτιάξετε καρτέλ ώστε να καθορίζετε τις τιμές.... Να έρθουν λοιπόν περισσότερες εταιρίες για να μας φτιάξουν την αγορά προς όφελος του καταναλωτή. Όταν λοιπόν 1 εταιρία έχει πχ 300 αυτοκίνητα χ 10 = 3000 την ημέρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/5/16 00:23

      Και τα 3000 την ημέρα είναι κέρδος? Βγάλε το ΦΠΑ,βγάλε το σημα,βγάλε την ασφαλής που πληρώνει,βγάλε τα έξοδα συντήρησης που θέλει το αμάξι,Π.Χ.λαδια,λάστιχα,μπουζια φίλτρα,που έχει κάθε χρόνο,βγάλε το προσωπικό,βγάλε και τα έξοδα αγοράς του αμαξιού,γιατί 300 αμάξια απο 11000 Ευρω αγορά είναι 3300000Ευρώ προς θα τα βγάλω σαν σε μια σεζόν τα 300 αμάξια που λες την ημέρα βγάζει 3000 επί 150 μέρες είναι 450000 Ευρω την σεζόν λος βγαίνει πέρα. ΕΞΥΠΝΑΚΙΑ? Αλά άμα δεν έχουμε μυαλό μην λες μα@παλιές γιατί τσάμπα δεν τα παίρνει τα αμάξια εξυπνάκια που δεν έχεις ιδέα και μιλάς

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/6/16 23:16

      συγνωμη αλλα σε ποιο επάγγελμα κανεις αποσβεση σε ενα χρονο??? φανταζομαι πως τα 330.000 θα πρεπει να υπολογιστουν τουλαχιστον στην 5ετια (οπως τα υπολογιζει και η εφορια) αρα οπως φαινεται υπαρχει μεγαλο περιθωριο κερδους ( γιατι τα εξοδα και η αποσβεση εκπιπτουν απο την εφορια).

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/16 21:45

    Δηλαδη αυτο που προτεινεις ειναι επειδη καποιος σπαει το καρτελ και νοικιαζει αυτοκινητα στις τιμες που νοικιαζονται σε ολες τις χωρες της ευρωπης πρεπει καποιος να κανει κατι;
    Mαλλον πρεπει να γινει κατι με το καρτελ που αναφερεις που εχει στοχο να τσεπωνει χρηματα που δεν θα επρεπε στην πλατη ολων των αλλων επαγγελματιων (που προφανως τα χανουν αφου τα ξοδευουν στα αυτοκινητα).
    Aσε το αισχος με τις γουρουνες που νοικιαζουν και οχι μονο τσακιζεται ο κοσμος και επιβαρυνει το νοσοκομειο αλλα ταλαιπωρουν και ολους τους υπολοιπους οδηγους που για να προσπερασουν παιζουν την ζωη τους κορωνα γραμματα.
    Aντε να σπασει το καρτελ επιτελους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/16 22:14

    μεγάλε ξέρεις τι ειναι ανταγωνισμός ....η εταιρία αυτή που λες εχει και άλλα παραρτήματα στην Ελλάδα παρεχει διάφορα πακετα απο τιμες χαμηλες με καποιους ορους αψογοι σε ολα στην θεσσαλονικη που ετυχε να νοικιασω και εδω στην ροδο το ίδιο ..ζούμε στο 2016 η εποχές τον παχιών αγελάδων τελείωσε..οσο αναφορα την ομοσπονδια καλα ειναι να επεμβει και να κανει ελεγχο σε αυτους που δεν κοβουν καμια αποδείξει και εχουν τις τιμες στο θεο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος26/5/16 00:07

    Σας καίει ε ? Ετσι! Τοσα χρόνια κλεβατε λαμογια. Τωρα τουμπεκί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/5/16 07:20

    Τώρα χρόνια οι περισσότεροι βγαζατε τα λεφτά με το τσουβάλι και κλεβατε και το κόσμο ακόμα.ενοικιασετε το και εσείς έτσι και φροντίστε να βγείτε είναι δικό σάς το πρόβλημα.καλό θα είναι ο καθένας να βλέπει την επιχείρηση του και να αφήσει τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος26/5/16 10:22

    Θα ηθελα να ήξερα ολοι εσεις οι ντενεκεδες που είστε υπέρ των μεγάλων εταιριών που τρώνε τον μικρό αν εχετε πληρώσει έστω και ενα ευρω φόρους στη ζωή σας . Να ήταν η ζήλεια ψώρα θα κολλούσε όλη η χώρα . ντενεκεδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος26/5/16 10:59

    βέβαια! άμα δίνετε 25.000€ ενοίκιο (μίζα) τον μήνα για να μπέιτε σε ένα ξενοδοχείο πως να βγείτε μετά. ανοίξετε μαγαζιά εκτός ξενοδοχείων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος26/5/16 15:28

    halarosete to o trohos tou podilatou ehi kato mesi kai pano.
    pantos den blepo pou ine to problima.
    mia etairi ehi kani ton programatismo tis kai enikiazi.
    mipos den mporite na dikeologisete to kapelo 20% kai 30% + aftokinita stous arhigous + megala enikia stous ksenodohous kai aerodromia.
    kati ehi gini pros to kalitero.
    20 me 30 evro to baoutser 50 ebro o ntopios eleos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν κατάλαβα γιατί αγχώνεται ο αρθρογράφος κάτοχος rent-a-car!!!! Ζούμε σε ελεύθερη οικονομία και ανταγωνισμό. Για να το κάνει, ή βγαίνει οικονομικά, ή θέλει να εδραιωθεί και μετά να ανεβάσει τις τιμές του!! Αν φαλιρίσει, πρόβλημα δικό του και χαράς ευαγγέλια για σας!! Αλλά τι είναι τα 100-200 αυτοκίνητα που έχει μπροστά στα 30.000 σύνολο;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος27/5/16 01:42

    Ελεύθερη αγορά όντως... δεν παύει να είναι αθέμιτος ανταγωνισμός όμως. Πως ο μέσος Έλληνας και δη Ροδίτης εν μέσω κρίσης θα μπορέσει να ανταπεξελθει και να ανταγωνιστεί τέτοιες τιμές. Το έργο γνωστό από τις μεγάλες και ιδιαίτερα τις πολυεθνικές καθως το εδαφος ειναι προσκαιρό στη χώρα μας . Έχει γίνει και στο παρελθόν σε αλλου είδους αγορές (ένδυση, τρόφιμα και πολλά ακομα). Αποτέλεσμα εκατοντάδες τοπικά μαγαζιά κλειστά και κόσμος στην ανεργία. Αλλά ας μείνουμε στο παρόν θέμα. Ας υποθέσουμε ότι το μέσο κόστος ενός αυτοκινήτου σε ένα rent a car ειναι 6000 ευρω. Με χρέωση 10 ευρώ την ημέρα το αυτοκίνητο αυτό θα βγάζει τη σεζόν (4 μήνες πλέον ) 1200 ευρώ, οπότε για να γίνει απόσβεση θα χρειαστούν 5 χρόνια. Σε αυτά τα 5 χρόνια ο ιδιοκτήτης πρέπει να πληρώνει τεβε, κάρτες καυσαερίων, ασφάλειες, τέλη κυκλοφοριας, κτεο, φθορές, φόρους κτλπ οπότε με λίγη σκέψη καταλαβαίνουμε αμέσως ότι δεν πρόκειται ποτέ να βγάλει το παραμικρό κέρδος και το μόνο που θα αποκομίσει είναι χρέη και θα οδηγηθεί στο κλείσιμο. Καλό είναι οι αρχές και όσο βρισκόμαστε εν μέσω κρίσης να λαμβάνουν μέτρα που θα στηρίζουν την τοπική οικονομία και τους ντόπιους καταστηματαρχες. Σεβαστη η έννοια της ελεύθερης αγοράς αλλά όχι με κάθε κόστος γτ πάνω από όλα πρέπει να στηριχθουν και να προστατευθουν οι προσπαθείες και τα συμφέροντα των Ελληνων που έχουν υποστεί οικονομικά και ψυχολογικά τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια μήπως και δούμε μια άσπρη μέρα πριν φύγουμε από τον μάταιο τούτο κόσμο.
    Για αυτό τρόμπα μεσοαστε σκάσε που θα μας πεις για ελεύθερη αγορά. Γι αυτό ηλιθιο γίδι σκάσε που θα μιλήσεις για καρτελ στον άλλον που χρεώνει 30 ευρώ ημηρεσιως για να δίνει το αμάξι του στον κάθε μλκ ξένο ανίδεο οδηγό. Για αυτό μλκ ηλιθιε Έλληνα τράβα ψόφα, μια ζωή η κατσίκα του γείτονα να πεθάνει και εγώ θα είμαι μια χαρά. Πάντα έτσι ήσουν και πάντα έτσι θα μείνεις. Άξιος της μοίρας σου και άξιος του πόνου σου.
    Γίδια ε γίδια. Υποτιμώ και τα ζώα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος1/6/16 16:11

      Όχι 6000 Ευρώ ένα αμάξι? Οι μεγαλεσ ετεριεσ παίρνουν καινούργια αμάξια βάλε μαζί με τις πινακίδες 10000 Ευρω μέσον όρον και δουλεθει 6 μηνεσ ΕΑΝ εχει 100 % κρατήσεις μόνο τοτε θα κανει αποσβέσει σε 6 χρονια για 200 αμαξια. Αλα σε 6 χρονια βαλε το Ικα Τεβε,Προσωπικό, ΦΠΑ ενοίκιο, ρεύμα, σερβισ, λαστιχα , και αμα τρακαρι ενα αμαξι, παηει η σεζον, δηλαδη με ολα τα εξοδα μετα απο 12 χρονια θα εχει κανει αποσβεση ΧΩΡΙ΅κερδος, μετα τα αμαξια ειναι παλια και πρεπει να τα ανταλαξη, μηλαμε για ενικιαση 1005 για 6 μηνεσ εαν εχει μεσον ορον ενοικιαση 50% τοτε απόσβεση σε 24 χρονια.

      Διαγραφή
  14. Παλικάρια το Πάσχα πήγε σε αυτήν την εταιρεία φίλος μου και νοίκιασε ένα μικρό νησάκι για 4 ημέρες και πλήρωσε 24 ευρώ δηλαδή 6 ευρώ την ημέρα. Του ζήτησαν όμως και 90 ευρώ να προπληρωση την βενζίνη και όταν το επιστρέψει γεμάτο θα του έδιναν τα λεφτά πίσω έλα όμως που ενώ το πήγε πίσω γεμάτο του έδωσαν μόνο 68 ευρώ. Τα άλλα του τα κράτησαν για τον κόπο που έκαναν για να πάνε στο βενζινάδικο. Κάντε τώρα τον πολλαπλασιασμο 22 επί 300 αυτοκίνητα την ημέρα ίσον 6600 ευρώ την ημέρα Μαύρα γιατί στο συμβόλαιο γράφει 90 ευρώ.ΕΤΣΙ κονομανε και μπορούν και δίνουν φτηνά. Αν μπείτε στο σπίτι της Ισπανίας θα δείτε ότι στην Μαγιόρκα τα έχουν 1 ευρώ την ημέρα. Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παλικάρια το Πάσχα πήγε σε αυτήν την εταιρεία φίλος μου και νοίκιασε ένα μικρό νησάκι για 4 ημέρες και πλήρωσε 24 ευρώ δηλαδή 6 ευρώ την ημέρα. Του ζήτησαν όμως και 90 ευρώ να προπληρωση την βενζίνη και όταν το επιστρέψει γεμάτο θα του έδιναν τα λεφτά πίσω έλα όμως που ενώ το πήγε πίσω γεμάτο του έδωσαν μόνο 68 ευρώ. Τα άλλα του τα κράτησαν για τον κόπο που έκαναν για να πάνε στο βενζινάδικο. Κάντε τώρα τον πολλαπλασιασμο 22 επί 300 αυτοκίνητα την ημέρα ίσον 6600 ευρώ την ημέρα Μαύρα γιατί στο συμβόλαιο γράφει 90 ευρώ.ΕΤΣΙ κονομανε και μπορούν και δίνουν φτηνά. Αν μπείτε στο σπίτι της Ισπανίας θα δείτε ότι στην Μαγιόρκα τα έχουν 1 ευρώ την ημέρα. Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ασφάλεια για το αυτοκίνητο υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *