ροή ειδήσεων

ΡΟΔΟΣ: ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ την κατάργηση της έκπτωσης στα αλκοολούχα ποτά


Να μην προχωρήσει στην κατάργηση της έκπτωσης του 50% που ισχύει για το φόρο στα αλκοολούχα ποτά, ζητεί από την κυβέρνηση το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
«Αν δεν μπορεί να θεσπίσει μέτρα που να βοηθούν τα νησιά μας ν’ ανακάμψουν, τουλάχιστον ας σταματήσει να τα σπρώχνει ακόμη πιο βαθειά στην άβυσσο του παραλογισμού της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο, τονίζοντας ότι μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ η κυβέρνηση δίνει την χαριστική βολή στις δωδεκανησιακές επιχειρήσεις.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
«Η κυβέρνηση, όπως ακριβώς έκανε και με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, το θυσιάζει ευχαρίστως στο βωμό των νέων μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και δίνει την χαριστική βολή στις δωδεκανησιακές επιχειρήσεις, που στη διάρκεια της εξαετούς κρίσης, έχουν δεχτεί τα μύρια όσα πλήγματα. Όσες απέμειναν φυσικά…
Η προσπάθεια που κατέβαλε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για να αποτρέψει αυτή την καταστροφική απόφαση, δυστυχώς έπεσε στο κενό, από εκείνους που καθημερινά αποδεικνύουν
ότι στα νησιά μας δεν βλέπουν τίποτα άλλο παρά ένα πεδίο συνεχών ληστρικών φοροεπιδρομών, αγνοώντας εσκεμμένα και προκλητικά όλες τις ιδιαιτερότητες που συνεπάγεται η νησιωτικότητα για την επιβίωση των κατοίκων και για την ανάπτυξη κάθε παραγωγικής δραστηριότητας. Αυτής που τόσο βάναυσα πλήττουν με κάθε μετρό και κάθε μέσο που μπορεί κανείς να φανταστεί.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ψεύδονται ασύστολα και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των νησιωτών. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στα Δωδεκάνησα, για να μας χρυσώσουν το πικρό χάπι της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μας έταζαν αντισταθμιστικά μέτρα που θα βοηθήσουν την ανάπτυξη των νησιών και θα αποσοβήσουν τις απώλειες.
Αντ’ αυτού, επιτίθενται και πάλι εναντίον της Δωδεκανήσου, της αφαιρούν και το τελευταίο μέτρο νησιωτικότητας. Κι αναρωτιόμαστε: υπάρχει τελικά σ’ αυτόν τον τόπο κανένας πατριώτης Δωδεκανήσιος κυβερνητικός βουλευτής;»


Πηγή: http://www.ert.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *