ροή ειδήσεων

Ο ερημίτης της Χάλκης και ο... Τσίπρας


Επέλεξε να μείνει μακριά από τον κόσμο και τις πολυτέλειες της καθημερινότητας. Τελικά όμως αποδεικνύεται εμμέσως ότι ούτε ένας ερημίτης δεν γλιτώνει από τις… δαγκωματιές των πολιτικών. Μπερδευτήκατε; Να σας εξηγήσω τι εννοώ…!



Η συγκεκριμένη ιστορία αφορά την εκπομπή «60’ Ελλάδα» που απόψε μας ξεναγεί στη Χάλκη με τους λιγοστούς κατοίκους και το νησί των Δωδεκανήσων επιφυλάσσει στους επισκέπτες πανέμορφες εικόνες και πολλές εκπλήξεις.






Όπως μου είπε ο Νίκος Μάνεσης «είναι ένα πανέμορφο νησί το οποίο πολλοί αγνοούν πού ακριβώς βρίσκεται στο χάρτη και μιλώ για πρόσωπα τα οποία βρίσκονται ακόμα και σε υπουργικούς θώκους. Όπως μας κατήγγειλε ο δήμαρχος της Χάλκης σε επαφές που είχε με αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία για διάφορα ζητήματα του νησιού, ένας γενικός γραμματέας κάποιου υπουργείου του είπε “τι τραβάτε κι εσείς με το Πατριαρχείο”. Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι κάποιοι από την κεντρική εξουσία θωρούν ότι η Χάλκη βρίσκεται στα Πριγκηπονήσια, στην Τουρκία.

Ο δήμαρχος είναι πολύ μαχητικός και τα “ρίχνει” σε εκείνους τους αρμόδιους που δεν ξέρουν πού είναι η Χάλκη. Προσπαθεί να μάθει λοιπόν στους αρμόδιους ότι η Χάλκη είναι Ελλάδα, ότι είναι ένα ελληνικό νησί που βρίσκεται δίπλα στη Ρόδο. Εντάξει, αυτό είναι ξευτίλα. Δηλαδή πάει ένας εκπρόσωπος μίας τοπικής κοινωνίας, ας είναι και 200 ατόμων, σε ένα υπουργείο, ας ανοίξει λοιπόν κάποιος ένα βιβλίο να ενημερωθεί, ας μπει στο internet και να ψάξει.

Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος αρμόδιος ότι θα πήγαινε ο δήμαρχος Χάλκης που είναι στα Πριγκηπονήσια και ανήκει στην Τουρκία σε κάποιο υπουργείο ελληνικό για να ζητήσει να μπει σε ΕΣΠΑ και να συμμετάσχει σε προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος; Έλεος, ας ανοίγουμε και κανένα βιβλίο. Δεν λέμε ότι πρέπει κανείς να είναι γνώστης όλων των πραγμάτων αλλά όταν δέχεται έναν επισκέπτη ας το ψάξει λίγο. Και σκέψου ότι από αυτούς τους ανθρώπους κρέμεται η τύχη του νησιού! Δεν γίνεται να αγνοούν την ύπαρξή του. Η Χάλκη, λοιπόν είναι στα Δωδεκάνησα, κοντά στη Ρόδο, έχει περίπου 400 κατοίκους, είναι ένα πολύ όμορφο νησί με δίπατα πολύχρωμα σπίτια και με πάρα πολλούς ανθρώπους που έχουν εγκατασταθεί στο νησί, έχουν βρει τον προσωπικό τους παράδεισο και δεν ξεκουνάνε από εκεί».






Κατά τη διάρκεια του οδοιπορικού του στο μικρό αλλά πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων ο Νίκος Μάνεσης βρέθηκε στην παραλία Γιάλι και όπως μου είπε «εκεί υπάρχει ένα ερημίτης. Έρημο νησί η Χάλκη αλλά φαίνεται ότι κάποιοι δεν αντέχουν ούτε αυτόν τον μικρό αστικό ιστό, αυτά τα λίγα σπιτάκια. Έτσι λοιπόν, ένα κτηνοτρόφος ο οποίος γύρισε από εδώ κι από εκεί, δούλεψε και έκανε τη ζωή του, αποφάσισε να ηρεμίσει σε έναν κόλπο όπου δεν υπάρχει ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, αλλά υπάρχουν βέβαια ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά. Αυτός λοιπόν ζει παρέα με τα σκυλιά του και επειδή είναι χιουμορίστας τους έχει δώσει ιδιαίτερα ονόματα. Το ένα σκυλί το έχει ονομάσει Ναόμι Κάμπελ επειδή είναι θηλυκό, μαύρο και πολύ όμορφο και το άλλο Τσίπρα γιατί γεννήθηκε το χρονικό διάστημα που αναλάμβανε ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία. Ο Τσίπρας λοιπόν με την Ναόμι Κάμπελ αναστατώνουν όλη την περιοχή. Μάλιστα, ο … Τσίπρας έριξε και μια δαγκωνιά στον ερημίτη μπροστά στην κάμερα»!






Απόψε λοιπόν, στις 23:50, στην εκπομπή «60’ Ελλάδα» του Νίκου Μάνεση θα παρακολουθήσετε την ιστορία των… συμβολικών δαγκωματιών του συμπαθέστατου τετράποδου Τσίπρα, αλλά και μέσα από τη συχνότητα του ALPHA θα ξεναγηθείτε σε ένα ελληνικό νησί που κάποιοι πολιτικοί άρχοντες αγνοούν την ύπαρξή του αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τις… ικανότητές τους!

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *