ροή ειδήσεων

Δεν καταργείται η βίζα για τους Τούρκους πολίτες


Ανοίγει ξανά το πιλοτικό πρόγραμμα για την έκδοση βίζας 

Η γερμανική κυβέρνηση δεν αναμένει ότι η Τουρκία θα εξασφαλίσει την χωρίς βίζα είσοδο των πολιτών της στην Ε.Ε. πριν από το 2017, επειδή η Άγκυρα δεν θα έχει εκπληρώσει τα κριτήρια γι’ αυτό ως το τέλος του έτους, γράφει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Bild», επικαλούμενη πηγές στο Βερολίνο.

Η Τουρκία και η Ε.Ε. συζητούν την κατάργηση της θεώρησης εισόδου (βίζα) από το 2013 και συμφώνησαν το Μάρτιο να προχωρήσουν σε αυτό, στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Άγκυρας, προκειμένου να ανακοπεί η μεταναστευτική ροή προς την Ευρώπη.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. και διπλωμάτες δηλώνουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναμένεται να προλάβει τη διορία ως το τέλος του Ιουνίου λόγω της διένεξης όσον αφορά την αντιτρομοκρατική νομοθεσία της Τουρκίας.
Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση προς το παρόν, να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

Η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι πληροί τα κριτήρια για την κατάργηση της βίζας για τους πολίτες της.
Δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας «Handelsblatt», δείχνει παράλληλα ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των Γερμανών διαφωνούν με την συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας, για την επίτευξη της οποίας ηγήθηκε των προσπαθειών η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ την ώρα που η δημοτικότητά της έφθινε λόγω της φιλελεύθερης πολιτικής της για τους μετανάστες.


Εν τω μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως εγκρίθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα για την έκδοση βίζας στους τουρίστες τρίτων χωρών (Τούρκους, Ρώσους κλπ.), που επισκέπτονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δηλαδή τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω, τη Ρόδο, την Σύμη και το Καστελόριζο.

Η σχετική έγκριση του προγράμματος έγινε από τον Έλληνα επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, κι αναμένεται να οδηγήσει σε ανάκαμψη τις αυξήσεις τουριστών από την Τουρκία τους επόμενους μήνες. Ωστόσο ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *