ροή ειδήσεων

Έδινες είκοσι ΕΥΡΩ στον έρανο του Ε.Ε.Σ; Το τάλιρο πήγαινε στο Μητσοτακεϊκο.

Τρεις συμβάσεις με απολαβές που αθροίζονται στις
672.267 ευρώ είχε συνάψει, επί ηγεσίας Ανδρέα Μαρτίνη, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την εταιρεία «AIA RELATE Α.Ε.» της Αλεξίας Μπακογιάννη.
Στο παρελθόν έχουν υπάρξει διαφόρων ειδών αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη σύναψη σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, επί ηγεσίας Ανδρέα Μαρτίνη, και της εταιρείας «ΑΙΑ RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ» της Αλεξίας Μπακογιάννη.
Σύμφωνα λοιπόν με την «Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου», που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2012 στα «Απολογιστικά Στοιχεία του Πανελληνίου Εράνου Έτους 2009 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ)», στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας βρέθηκε η διαφημιστική καμπάνια για την προβολή του εράνου. Στη σελίδα 20 του σχετικού πορίσματος αναφέρεται ότι η συγκεκριμένη προβολή ανήλθε σε 235.467,69 ευρώ για «δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ με θέμα ‘‘Έρανος 2009’’» και «μετάδοση ραδιοφωνικών σποτ σε επιλεγμένους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Περιφέρειας». Οι επιθεωρητές συμπέραναν ότι «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του Εράνου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που συγκέντρωσε το 2009 ο Ερυθρός Σταυρός με τον έρανό του δεν υπερέβη το 1,3 εκατ. ευρώ (δυστυχώς σχετικά στοιχεία δεν είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΕΕΣ) με αποτέλεσμα η διαφημιστική προβολή του να ανέρχεται περίπου στο 20% των χρημάτων που συγκεντρώθηκαν τελικά.
Οι επιθεωρητές όμως πρόσθεσαν ότι «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία», όπως προβλέπεται από σχετική απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου (ΚΔΣ) του ΕΕΣ του 2005. Το συγκεκριμένο έργο όμως δεν ήταν η μοναδική σχέση που είχαν οι δυο πλευρές, καθώς στο ίδιο πόρισμα αναφέρεται ρητά στη σελίδα 21 ότι η εταιρεία «ΑΙΑ RELATE» είχε αναλάβει «τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων εσωτερικής επικοινωνίας».
Αντιπαρερχόμαστε το σε τι ακριβώς συνίσταται η «διαχείριση κρίσεων» και ας σταθούμε στα δεδομένα.
Η σύμβαση συνήφθη πρώτη φορά στις 4/9/2006, σε ημερομηνία όμως, σύμφωνα με το πόρισμα, «προγενέστερη της απόφασης του ΚΔΣ», ενώ η συνολική της αμοιβή έφτανε τις 84.000 ευρώ. Η σύμβαση αυτή μάλιστα παρατάθηκε για ακόμα «τέσσερα (4) έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800,00 ευρώ».
Οι επιθεωρητές συμπέραναν δε ότι «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του ΚΔΣ του ΕΕΣ».
Η εταιρεία «ΑΙΑ RELATE», που στεγάζεται στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3 και σύμφωνα με πληροφορίες απασχολεί περίπου 10 εργαζομένους, φέρεται από το πόρισμα να σύναψε τρεις συμβάσεις με τον ΕΕΣ επί ηγεσίας Ανδρέα Μαρτίνη με τις συνολικές απολαβές της να ανέρχονται σε 672.267,69 ευρώ.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *