ροή ειδήσεων

«ΛΕΥΚΗ ΘΥΕΛΛΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Άσκηση – πρόκληση των Τούρκων και πόλεμος ΝΟΤΑΜ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο Αιγαίο η τουρκική άσκηση »Λευκή θύελλα».

Η άσκηση γίνεται την στιγμή που ακόμα και τώρα ανταλλάσσονται ΝΟΤΑΜ μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας για τις συντεταγμένες της άσκησης, με τους Τούρκους να απειλούν να «μπλοκάρουν» το μισό Αιγαίο.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες στο πλαίσιο της άσκησης, έως τις 14:00 είχαν αναπτυχθεί 12 τουρκικές φρεγάτες, 8 κορβέτες, 12 πυραυλάκατοι και 8 τουρκικά υποβρύχια, όλα τους ευρισκόμενα στα διεθνή ύδατα, ενώ παρακολουθούνται στενά από το Ελληνικό Πεντάγωνο από το ομώνυμο σύστημα επιχείρησης το οποίο έχει ενισχυθεί με 5 επιπλέον μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.
Τα ΝΟΤΑΜ αντηλλάγησαν για την περιοχή της Χίου, καθώς η Άγκυρα ζητούσε τη δέσμευση μεγάλου μέρους γύρω από το συγκεκριμένο νησί εμποδίζοντας την πρόσβαση. Τελικά η Αθήνα έδωσε την έγκριση για 4 από τις 7 περιοχές που ζητούνταν από την Άγκυρα.

Στην άσκηση συμμετέχει το σύνολο των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων με τη συνδρομή της πολεμικής αεροπορίας και του τουρκικού λιμενικού σώματος με στόχο τη βελτίωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και ετοιμότητας σε πόλεμο καθώς και την ασφάλεια στη θάλασσα, όπως αναφέρεται.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου του τουρκικού στρατού θα δοκιμασθεί η ικανότητα του τουρκικού ναυτικού σε συνθήκες πραγματικού πολέμου με τη χρήση τεχνολογίας υψηλής ποιότητας, με πραγματικά κατευθυνόμενα βλήματα εναντίον σκαφών επιφανείας, μη επανδρωμένων στόχων, με πυροβόλα και τορπίλες.

Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν στην Ίβρο, Φώκαια, Σμύρνη, Τσεσμέ, Κουσάντασι, Αλικαρνασσό, Ντάτσα, Μαρμαρίς, Άκσαλτζαρ και Τένεδο όπου θα γίνει κατάθεση στεφανιών για τους Τούρκους ήρωες, όπως σημειώνεται από το ‘Haberler’.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *