ροή ειδήσεων

Βραβεία αριστείας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου απένειμε ο ΠτΔ


Με την ευχή από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «καλό ταξίδι, καλόν αέρα του Αιγαίου στα όνειρά σας» να τους συνοδεύει, φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρέλαβαν από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, βραβεία αριστείας για το ακαδημαϊκό έτος 2014-201, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρόκειται για τους προπτυχιακούς φοιτητές Μπέλεν Κάστρο-Μαρτίν από την Ισπανία που κατοικεί στη Ρόδο, Ελένη Μπογδάνη από τον Πειραιά, Υπαπαντή Πανταζή από τη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας και Βαλεντίνα Πλάκα από την Αθήνα, καθώς και για τους δύο μεταπτυχιακούς φοιτητές Ιωάννη Διόλατζη από τη Μυτιλήνη και Παρακευά Διαμαντάτο από τον Πόρο Κεφαλονιάς.

«Καθιερώσαμε ετήσια βραβεία αριστείας, όχι για διδακτικό προσωπικό αλλά για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, για να δημιουργήσουμε έναν κύκλο άμιλλας, παραδειγματισμού και επιτευγμάτων, σε μία κοινότητα άξια, ανήσυχη και διψασμένη για την κατανόηση του κόσμου όπως είναι η φοιτητική κοινότητα του Αιγαίου» τόνισε ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ομότιμος καθηγητής Σταύρος Θωμαδάκης, κατά την τελετή απονομής, στην οποία παρέστη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.

Όπως ανέφερε ο κ, Θωμαδάκης, «η επιδίωξη, η επίτευξη και η επιβράβευση της αριστείας είναι αδιαπραγμάτευτα στοιχεία της ανώτατης εκπαίδευσης». Παράλληλα δε, προέτρεψε τους σημερινούς αλλά και τους μελλοντικούς βραβευμένους «να γίνουν παντού πρεσβευτές των αξιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πρεσβευτές μιας νέας ελληνικής επιστημοσύνης».

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθ. Στέφανος Γκρίτζαλης, σημείωσε πως «σήμερα, βρισκόμαστε όλοι και όλες εδώ, για να τιμήσουμε φοιτητές και φοιτήτριες των τμημάτων μας, που δρώντας σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται και από κρίση αξιών, σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά, φοιτώντας σ ένα πανεπιστήμιο που βρίσκεται κατά κανόνα μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους, σε ένα πανεπιστήμιο που βιώνει καθημερινά πολλαπλές δυσκολίες που προκύπτουν από τη διαχρονικά μείωση της χρηματοδότησης και την εξαρχής απορρέουσα αδυναμία να ενισχύσει περαιτέρω δομές φοιτητικής μέριμνας, συνέλαβαν ένα όραμα, το μετουσίωσαν σε στόχους και μετά από εργώδη προσπάθεια το έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου «που δίνει πλέον εξαιρετικά αποτελέσματα», ο κ. Γκρίτζαλης παρατήρησε: «Πέρασαν πια τα χρόνια που στα πανεπιστήμια της χώρας δεν αποδεχόμασταν την αξιολόγηση. Η αξιολόγηση αποτελεί συνθήκη εκ των ων ουκ άνευ, όχι βέβαια με την έννοια του ελέγχου σε τιμωρητική προοπτική, αλλά ως δομικό και αναπόσπαστο στοιχείο στον αναστοχασμό μιας ακαδημαϊκής πορείας, στην εξέλιξη ενός δημόσιου πανεπιστημίου, μια δράσης που του δίνει ζωή, που του επιτρέπει να αναπτύσσεται, να προχωράει ακόμη πιο ψηλά».

Το βραβείο για λογαριασμό του Παρασκευά Διαμαντάτου, που βραβεύθηκε ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τεχνολογίες και Διοίκηση Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, παρέλαβε η μητέρα του, καθώς ο ίδιος βρίσκεται στην Κοπεγχάγη όπου κάνει διδακτορικό. «Η βράβευσή του τιμάει εμάς, την οικογένειά του, τιμάει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, τιμάει και την Ελλάδα γενικότερα» είπε.


Ο Ιωάννης Διόλατζης βραβεύθηκε ως μεταπτυχιακός φοιτητής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτισμική Πληροφορική και Επικοινωνία» του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μηχανισμό των Αντικυθήρων το 2013. Άρχισα να ανακαλύπτω σιγά-σιγά τα μυστικά του και αυτό με συνεπήρε» είπε ο κ Διόλατζης, που είναι καθηγητής Φυσικής στο Λύκειο, αναφερόμενος στην εργασία του για το μηχανισμό των Αντικυθήρων.

«Το πανεπιστήμιο μου δίνει ένα κίνητρο να συνεχίσω το έργο μου στην επιστήμη» ανέφερε η Βαλεντίνα Πλάκα, η οποία βραβεύθηκε ως προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Για την Υπαπαντή Πανταζή, που βραβεύθηκε επίσης ως προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «η αριστεία προέκυψε στο πανεπιστήμιο»: «Μας έδωσαν την ευκαιρία να προσπαθήσουμε, να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας και να φτάσουμε εδώ και να έχουμε όρεξη να συνεχίσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της, η Ελένη Μπογδάνη, που βραβεύθηκε ως προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου σημείωσε πως «είναι στόχος η αριστεία. Προκύπτει μέσα από τη θέληση, τη σωστή καθοδήγηση και τη σκληρή δουλειά». Η Πελέν Κάστρο-Μαρτίν που βραβεύθηκε ως προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και κατοικεί από το 1997 στη Ρόδο, υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να φύγει από την Ελλάδα, θα μείνει στη χώρα μας και θα συνεχίσει…

Εύφημος μνεία απονεμήθηκε στον φοιτητή του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Ανδρέα Μανουσάκη-Κοκοράκη.

Την τελετή απονομής των βραβείων, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημιακοί και φοιτητές, παρουσίασε η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.
Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου έχει ήδη ανακοινώσει την προκήρυξη των βραβείων αριστείας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 30η Ιουνίου 2016.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *